0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помооощ!!!!Чести менструации???
« -: Април 27, 2007, 09:29:06 am »
Здравейте отново.
След всичките гадости ,сега ми се появи и нов проблем.ЧЕСТИ МЕНСТРУАЦИИ
Не мога да си го обясня по никакъв начин.ЯНуари си пуснах хормоните и ми бяха наред(нещо нетипично за мен).Имам висок пролактин,пия лекарства вече 7 години за това.
И от края на миналата година започнаха проблемите ми.По принцип дължината на МЦ ми е 26-30 дена.Овулация имам почти всеки цикъл.Но това което ме притеснява е следното:Каква може да е причината за тези чести менструации:
  31 декември(няма шанс да ме пропусне на Коледа или Нова година)-4 дена като последните 3 бяха само със зацапване.Имах почивка от 2 дена и на 6 януари отново бях с червената гостенка.
 1 март-този път нещата бяха по-нормални-МЦ ми беше цели 29 дена.Но уви радостта ми не бе за дълго!!!ДО 20ти март имах 2 МЦ със зацапване помежду им.Бях на доктор-каза ми "пролетни аномалии" и ми предписа витамини.Започнах да ги пия и всичко що годе се подреди.
На 9ти април (28ят ден) бях отново на линия.Мислех че всичко вече се е нормализирало.Но днес 27ми април(19ти ден)съм отново с М.Най-интересното е че БТ за пръв път ми се покачва в деня на идването.И ако някой може да даде обяснение на какво се дължат тия "аномалии" ще му бъда много благодарна.
« Последна редакция: Април 27, 2007, 09:47:02 am от iliyanas »
*

дани_д

Re: Помооощ!!!!Чести менструации???
« Отговор #1 -: Април 27, 2007, 15:36:19 pm »
Ето какво намерих за твоя проблем.На мен не ми звучи обнадеждаващо,но е по-добре поне да се открие и след товаотстрани нали?
Функционални маточни кръвотечения
 Функционални маточни кръвотечения са тези, при които не се установява никаква органична причина за наличието им. За тях се мисли след като се изключат всички възможни органични промени, водещи до маточни кръвоизливи. Такива са възпаленията и туморите на матката и другите полови органи, травмите и патологичната бременност.
Функционални маточни кръвотечения се наблюдават при редица заболявания, водещи до нарушения в кръвосъсирването - бъбречни, чернодробни, кръвни. В такива случаи маточните кръвотечения често се съпровождат с кръвоизливи от носа, венците и храносмилателния тракт. Функционалните маточни кръвоизливи се разделят на две основни групи: ановулаторни /при липса на овулация/ и овулаторни.
  Тежки психически напрежения, тумори, възпаления, професионални вредности и други фактори могат да доведат до нарушения на функциите на хипоталамуса, което се отразява на яйчниковата функция. Овулацията спира, нивото на прогестерона не се променя съобразно физиологичните колебания и това води до маточни кръвотечения. Наблюдава се удължаване на кървенето, което е по-дълго от една седмица. Ановулационните нарушения в менструацията могат да се проявят като честа менструация, с необилно, но продължително кървене, което може да трае месеци.
  Овулационните функционални маточни кръвотечения се характеризират с промени в овулационния и менструалния цикъл с хормонални нарушения. Те се проявяват като удължен или като скъсен менструаПри наличие на маточно кръвотечение лечението е насочено към неговото преустановяване. На първо място се прилага комбинация от кръвоспиращи средства и лекарства, които активизират мускулния тонус на матката. При неуспех се прилага витамин А и хормонът прогестерон.
ционен интервал, под формата на малки менструални кръвотечения.
  Като следваща мярка при неповлияване на кървенето от лекарст веното лечение се извършва кюретаж /остъргване на повърхностния слой на маточната лигавица, който при нормална менструация отпада/, който може и да бъде първото лечебно мероприятие при по-възратни жени. В последствие лечението е насочено към премахване на причините за кръвотечението. Обикновено профилактично се прилага в определена схема комбинацията витамин А + прогестерон.
Надявам се поне малко да съм ти помогнала.Успех

*

MALENA*

• 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
« Отговор #2 -: Април 27, 2007, 21:08:52 pm »
И аз имах същия проблем от 3 мес. и ми откриха ПКЯ.  :(

« Отговор #3 -: Април 27, 2007, 22:49:13 pm »
И аз имах същия проблем от 3 мес. и ми откриха ПКЯ.  :(
Е то ако е само ПКЯ няма проблем,ще се оправим.Имах и преди,но за около 40 дена се изчистих.Но ме е страх ,да не е нещо по-сериозно като това което е писала дани_d!!!
 А що се отнася до климатичните промени,не ми се вярва въобще.През зимата(края на декември,януари)нямах драстична смяна на климата(температурите в БГ и Германия бяха еднакви),но въпреки това имах проблем.На 17ти февруари от 20 градуса се завърнах на на МИНУС 11 градуса врамките на 4 часа пътуване.Но М. ми дойде по нормален път едва,13 дена по-късно -както беше нормално на 29тият ден.
« Отговор #4 -: Май 23, 2007, 09:53:09 am »
Е сега вече не знам накъде???
Значи миналата седмица в петък бях на гинеколог и ми засякоха"прясна овулация".В петък ще стане 1 седмица оттогава.Но в същото време имам признаци,че утре ще ми дойде.Трябва да си пусна прогестерон,но какво ще ми покаже?
6 дена след ову или 1ви ден от МЦ?
моля ви момичета помагайте-дайте ми съвет :(
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Май 23, 2007, 12:56:34 pm »
Е, каква е тази паника, от признаци до идване има огромна разлика.
« Отговор #6 -: Май 23, 2007, 13:34:35 pm »
Е, каква е тази паника, от признаци до идване има огромна разлика.
Лалиии,под пара съм,защото последните 5 месеца ми идва на 6,12 и 18 дена,Днес ми е 18ти ден,имам си признаците,дори и БТ ми спадна на 36,9 и затова го очаквам утре.А и имах въпрос за това как да се брои денят като ми дойде?1 седмица след ову или първи ден на МЦ?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Май 23, 2007, 13:46:01 pm »
Първи ден на МЦ. Започваш отново. Изследвай си хормоните.
*
« Отговор #8 -: Май 23, 2007, 13:47:28 pm »
Наистина може да не ти дойде утре, понякога се случва наистина да се появат признаци седмица по-рано, после да отшумят и после да си дойде цикалът навреме. Стискам палци, такъв да е случаят при теб този месец. Но наистина, не се притеснявай отсега дали ще дойде утре, ако дойде утре, утре ще му мислиш. А и от протесненията дето се вика може и по-рано да ти дойде, и това се случва. Как да си броиш деня нямам идея, мисля, че за 1-ви, ако ти дойде утре, но питай все пак лекарят, който ти назначава тези изследвания.
« Отговор #9 -: Май 23, 2007, 14:01:03 pm »
Хормоните ми на 3ти ден на МЦ са идеални/правих ги преди 15 дена/.Въпроса е как да изследвам прогестерона 1 седмица след ову,като не достигам до тази седмица без да ми е дошло?А ако почна да приемам прогестерон в ЛФ,резултатите от изследванията няма да са реални за този период.
*
« Отговор #10 -: Май 23, 2007, 14:32:40 pm »
Илиана, по принцип прогестерона (на теория) го изледват на 7-ми ден след О., но при мен доктора (Владимиров) ми го назначи на 4-ти ден след О. (18-ти ден от цикъла) и ми каза че всичко е наред. По принцип цикъла ми е от късите, между 22 и 26 дни. Референтните стойности за прогестерона ги дават за ЛФ, а не конкретно за 7-ми ден, така че мисля не е фатално кой точно ден ще направиш иследването, стига да влизаш в определения период от време. Според мен всичко е строго индивидуално, така че се посъветвай с твоя лекар преди да предприемеш нещо. Успех.
« Отговор #11 -: Май 23, 2007, 15:59:01 pm »
Благодаря ти ДСД.
Аз по принцип мислех,че специално прогестеронът се изследва,седмица след ову,тъй като тогава достига своята ПИК стойност.Но щом като доктор Владимиров го е казал..знам ли може и да греша :oops:
Ше се пробвам утре,пък после каквото сабя покаже :D
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #12 -: Май 24, 2007, 15:49:50 pm »
Аз пък мислех, че прогестеронът се изследва седмица след ову, защото по това време някъде става имплантацията и да се види дали жълтото тяло отделя достатъчно прогестерон да поддържа евентуална бременност. Само предполагам :)

« Отговор #13 -: Май 25, 2007, 12:08:38 pm »
Аз пък мислех, че прогестеронът се изследва седмица след ову, защото по това време някъде става имплантацията и да се види дали жълтото тяло отделя достатъчно прогестерон да поддържа евентуална бременност. Само предполагам :)
Eх явно има и компромисен вариант за такива като нас с хормонални проблеми и с кратка ЛФ. :(
*
« Отговор #14 -: Май 25, 2007, 17:28:22 pm »
Илианче, и аз ще си меря прогестерон след няколко дена. В писмото, което получих пише, че за този хормон трябва да се явя да ми вземат кръв на 21 ден от началото на цикъла, като за начало на цикъла се брои първият ден, в който имаш кървене. Така пише буквално и става въпрос за английска клиника. Иначе, за честите менструации при теб може причината да не е на хормонално ниво. Аз две години пък нямах никакъв цикъл, а хормоналният статус беше наред, което също е странно. Правили ли са ти диагностична хистероскопия? Да се види какво става в матката, защото извънменструално кървене може да има по много причини. И аз като другите момичета само предполагам, разбира се. Не се плаши, ще се изясни.
« Отговор #15 -: Май 25, 2007, 19:15:44 pm »
Илианче, и аз ще си меря прогестерон след няколко дена. В писмото, което получих пише, че за този хормон трябва да се явя да ми вземат кръв на 21 ден от началото на цикъла, като за начало на цикъла се брои първият ден, в който имаш кървене.
Да си призная честно аз това не мога да го разбера за 21ят ден.Те в тая клиника да не работят само с идеалните случаи,когато овулацията е на 14тият ден?Че аз познавам доста жени които с дълги
МЦ и овулират на 22-28ден.На тях как ще им изследват прогестрона на 21ви ден?Няма логика нали?
Затова бих те посъветвала да си засечеш ову-то и 1 седмица по-късно да отидеш.
А за себе си съм 90% сигурна,че имам проблем с нивата на прогестерона през ЛФ.Ще чакам резултатите в следващият петък и това е :D
А аз иначе не съм си правила ни цветна снимка,ни хидротубация,ни дявол.Лекарите ми казваха,щом си забременявала ,няма проблем там.Един път се навих да си правя цветна снимка и при микробиологията излязоха гадинки,вторият пък пак така(този път в БГ),че имах запазен и ден и час.Престраших за трети път да пробвам -еми бях с чиста МБ,ама М. ме навести внезапно.Е явно съдбата се опитва да ми подскаже,че няма смисъл да правя подобна манипулация.