0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ZDRAVEITE NA VSI4KI MACKI.AZ SAM NA 21,I VE4E ISKAM DA SI IMAM BEB4E.OT 2 MESECA VE4E PRAVIA OPITI,NO ZA SEGA NI6TO.DA MALKO E RANO ZA DIAGNOZA,AMA PREDI VREME SI PRAVIX ISLEDVANIA ZA XLAMIDII,I MI KAZAXA 4E NIAMAM.IMALA SAM NE6TO KATO BIALO TE4ENIE,KOETO LEKYVAXME S DOTORKITE,AMA DO DEN DNE6EN SI IMAM NE6TO PODOBNO.VAPROSA MI E TO BI LI MI POPRE4ILO ZA ZABREMENIAVANE,ILI NE?MALKO SAM OBARKANA,ZA6TOTO DORI NE ZNAM KOGA SA NAI PODXODIA6TITE DNI ZA ZA4EVANE?MERSI PREDVARITELNO

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Май 27, 2007, 14:14:40 pm от sexy baby »
Re: SAVET MOLIA
« Отговор #1 -: Май 11, 2007, 12:30:25 pm »
Не се притеснявай,до колкото знам почти всяка жена има бяло течение.Това не може да ти попречи да забременееш.Така мисля аз.
Колкото до отчитане на овулацията(това е периода в който можеш да забременееш),трябва да си сметнеш кога би трябвало да ти дойде и от датата да бройш 14-15 дена преди това.В този ден трябва да правите опити за бебе.
Поне това разбрах аз след доста дълго ровене из форумите.
« Отговор #2 -: Май 11, 2007, 12:39:41 pm »
За течението - имаш ли пусната микробиология, за да се види има ли някакъв причинител за него? Така ще се лекува адекватно.
За определянето на фертилните дни - мерене на базална температура, тестове за овулация или проследяване на фоликулите при лекар.
Овулацията при всеки е в различен ден, независимо от продължителността на цикъла.
Не става с броене на 14-15 дни... :)
Всичко е строго индивидуално и трябва да се засече по някой от начините.

Поразрови се из форума, ползвай търсачката, има много полезна информация.
Успех!
« Последна редакция: Май 11, 2007, 12:42:44 pm от BLACK_ROSE »
*
« Отговор #3 -: Май 11, 2007, 12:43:36 pm »
Нормално е всяка жена да има церквиална слуз (като тази слуз обикновено се увеличава около овулацията), когато се вижда обилно течение - това не е нормално!
Преди бременност е добре да отидеш на гинеколог за профилактичен преглед. Както и да се направят някои изследвания. Точно кои прочети тук:
http://old.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=159
Добре е да направиш контролно изследване за хламидии (ако не си правила такова след лечението), защото те са упорити и трудно се лекуват. При обилно течение е добре и микробиология с антибиограма, както и цитонамазка (особена ако не е правена последната година). Това обаче ще го прецени лекуващият лекар.
Два месеца са нищожно малко време, така че последното, което трябва да направиш е да се притесняваш! Успех!
*
« Отговор #4 -: Май 11, 2007, 12:51:22 pm »
Течението обикновено е нещо нормално. То може да се появи при настинка, може да се дължи на гъбички /при мен беше така/, както и на по-сериозно заболяване. Затова е хубаво да посетиш гинеколог и да ти се назначи изследване.
Относно дните, подходящи за зачеване - можеш да влезеш в овулационния календар, от където да разбереш кога са най-подходящите ти дни. Те се оцветяват в жълто, но преди това следвай инструкциите за ползването на календара. Успех!
« Отговор #5 -: Май 12, 2007, 16:19:43 pm »
mersi za otgovorite,no parvo da kaja,na men ne sa mi otkriti xlamidii,isledvax se i kazaxa 4e e gabi4na infekcia,lekyvax ia,i sega sam ok(pone taka predpolagam),i ot april pravia opiti za beb4e,no sled kato mi doide cikala,isxvarlix ne6to kato niakakvi cipi.i d asi kaja 4estno me e strax danebi da nemoga da zadarja ploda.ako niakoi ima takav problem molia spodelete s men.mersi

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Май 13, 2007, 07:47:15 am от little_rabbit »
*
« Отговор #6 -: Май 12, 2007, 18:47:07 pm »
sexy baby тези т.нар. "ципи"  :oops: който казваш че си изхвърлила по време на цикъла си всъщност някой момичета ги наричат съсиреци , но са всъщност парчета лиггавица с различна  големина и мисля че няма нищо притеснително...  :P :)
« Отговор #7 -: Май 13, 2007, 20:13:23 pm »
mersi fanta_22.sega mi ostava samo da o4akvam s netarpenie rezyltatite.
« Отговор #8 -: Май 13, 2007, 20:27:55 pm »
mersi fanta_22.sega mi ostava samo da o4akvam s netarpenie rezyltatite.

Пиши на кирилица! Въобще не е трудно ;)
« Отговор #9 -: Май 13, 2007, 20:40:14 pm »
MNOGO SE IZVINIAVAM,AMA KLAVIATYRATA MI E MALKO STARA I SMOTANA,I NIAMAM BALGARSKI BYKVI.SAJALIAVAM MNOGO INA4E I NA MEN MI E PO YDOBNO NA KIRILICA
« Отговор #10 -: Май 13, 2007, 20:57:48 pm »
Ако искаш да пишеш на кирилица, както казваш, можеш да позлваш КРЕДОРА (намира се над полето, в което пишеш поста си)  :)
« Отговор #11 -: Май 22, 2007, 17:47:53 pm »
здравеите,пак съм аз,този път искам да попитам къде в софия мога да си направя изследвания да проверя дали нямам някакви проблеми при за4еването.в смисъл някаде където има добри специалисти.мерси предварително :(
« Последна редакция: Май 22, 2007, 17:54:03 pm от sexy baby »
*
« Отговор #12 -: Май 22, 2007, 18:14:54 pm »
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52
На два месеца опити ти е безкрайно рано за специалисти по стерилитет!
« Последна редакция: Май 22, 2007, 18:27:26 pm от Lan »
« Отговор #13 -: Май 24, 2007, 16:00:06 pm »
Здравейте на вси4ки мацки,пак съм аз но няма към кого да се обърна.искам да попитам когато има бременност в на4алото още мога ли да разбера по температурата,за6тото в момента ми е 37.по принцип колко е нормалната температура? а и когато правим опити за беб4е в последните 2 дни усе6там  болка ...

днес като станах ми се зави свят.а преди 3 дни имах болки ниско долу в корема,а триабва да ми доиде цикъла на 26.не искам да правиа пак тестове,за да не се разо4аровам,щте 4акам ако ми закаснее тогава.ако ниакои може да ме посаветва и да ми даде отговори мерси много. :rain: :balk_144:
« Последна редакция: Май 24, 2007, 16:09:27 pm от Мели »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #14 -: Май 24, 2007, 16:11:38 pm »
"Говорим си за секс" е на друго място.

Изчакай си менструацията спокойно, ако закъснява, направи тест за бременност.
Ако имаш болки, отиди на гинеколог, независимо, че са почивни дни.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
две 4ерти4ки-страхотно изживяване
« Отговор #15 -: Май 27, 2007, 13:45:24 pm »
здравеите мили дами,аз щте ви се похваля бременна сьм :bfp:  :bori_020: :D поне тестовете това показват,а и ми закьснява.макар 4е лентите са малко бледи.това нормално лие?
« Последна редакция: Май 27, 2007, 14:16:53 pm от sexy baby »
Re: положителен тест невероятно изживяване
« Отговор #16 -: Май 27, 2007, 14:48:59 pm »
Sexy baby, честито първо!

Спокойна и лека бременност!

В началото хормонът, който се измерва чрез тестовете, е в малко количество и за това е нормално да са по - бледи лентичките. Изчакай една седмица закъснение на М. и отиди на гинеколог.
Има и един форум, в който, предполагам, ще се чувстваш по-добре, защото там пишат момичета, като теб, които вече имат положителни тестове:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=35.0

Успех и се пази!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: положителен тест невероятно изживяване
« Отговор #17 -: Май 27, 2007, 17:37:28 pm »
Цитат
здравеите мили дами,аз щте ви се похваля бременна сьм     поне тестовете това показват,а и ми закьснява.макар 4е лентите са малко бледи.това нормално лие?

Първо - Честито!
Второ, си мисля, че форумът на Зачатие не е най-подходящото място за твоите въпроси. Все пак се съобрази, че това е сайт за ПРОБЛЕМНО ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ, а твоите опити от 2 месеца, завършили успешно,  не се вписват в общата картинка на тематиката  тук. Надявам се да си ме разбрала правилно.