0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

бременност + киста = ?
« -: Март 08, 2007, 15:03:58 pm »
Бременна съм. Лекарят го потвърди още на 19.02 (5 г.с.)
Днес отидох да ме 'заведат' официално и какво откри лекаря:
1. Точно в 9 г.с. е мъника
2. Всичко с него е супер
3. Имам киста, която е 6,7х6,8

Тази гадна киста я нямаше преди. Сега разбрах какво е причинило гадните болки, които се появиха. Сега знам о каква е тази буца дето я напипвам.
Доктора каза, че ще я наблюдаваме и да внимавам в движенията да не се оплете. Каза, че след 14 седмица можело да се оперира и ако получа силни болки веднага в АГ.
 :help:
Сега съм изплашена и паникьосана. Не знам какво да правя. Страх ме  е дори да дишам.
Моля ви кажете ми нещо или успокоително или съдържащо повече информация.
Не искам да се страхувам от неизвестното  :help:
Re: бременност + киста = ?
« Отговор #1 -: Март 08, 2007, 15:09:14 pm »
  Първо честита радост!  :P
Информация не мога да ти дам по въпроса ,навярно по-запознатите момичета ще го сторят,но не се паникьосвай,защото това е по-лошо!Опитай се да бъдеш по0спокойна и изпълнявай заръките на доктора.Всичко ще е ок!
« Отговор #2 -: Март 08, 2007, 17:35:01 pm »
Мила Mamut,ще ти разкажа нещо и дано от него малко се поуспокоиш. Майката на най-добрата ми приятелка от 9-и клас я водеше непрекъснато по гинеколози. Момичето имаше нередовен мензис, правеше кръвоизливи, имаше и кисти. Естествено мислеше, че един ден ще има сериозни проблеми със забременяването.
На третия месец след сватбата забременя, но не е разбрала веднага, заради нередовната менструация. Една нощ получила страхотни болки, помислили с мъжа й, че е апандисит и - право в Пирогов. Там й казали, че е бременна, а болките са от киста. Имало два варианта - да си стои с кистата или да я махнат, но тогава щяла да изгуби бебето. Сега бебето й е на 17 години.
Знам, че в разказа ми има много въпросителни, но искам да ти кажа, че трябва да се надяваш и да си търпелива, за да не си навредиш от прекаленото безпокойство.
« Отговор #3 -: Март 09, 2007, 10:47:04 am »
Слушай док. Ако искаш, посъветвай се и с някой специалист по поликистози, който да каже дали може да се определи какъв вид е, каква може да е прогнозата за развитието й. Аз имам много други проблеми, но кисти не бях имала през живота си, до момента, в който забременях. В 5 гс се виждаха 2 кисти по 2-3 см, до 9 гс вече почти напълно се бяха резобирали. Дано да имаш подобен късмет!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #4 -: Март 09, 2007, 14:52:16 pm »
И моята сестра по време на бременността имаше киста,за която според док не се налагаше лечение. Тогава човека каза, че голяма част от бременните получавали и било нещо нормално. Сестра ми роди преди 9 месеца прекрасен мъник :) Не знам какво да ти кажа. Но потърси мнение на специалист
*

гост_16.03

« Отговор #5 -: Март 16, 2007, 12:38:53 pm »
И аз докато бях бременна (макар и не задълго) имах киста. Док. ми обясни, че това е т.нар. киста на жълтото тяло и след 3 м. от бременността трябва да изчезна, но че все пак трябва да внимавам и при силни болки да търся лекарска помощ. Кистата наистина изчезна, за съжаление и бебчето също :-(
Така че спокойно и под лекарски контрол!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #6 -: Март 19, 2007, 23:44:42 pm »
3. Имам киста, която е 6,7х6,8

Тази гадна киста я нямаше преди. Сега разбрах какво е причинило гадните болки, които се появиха. Сега знам о каква е тази буца дето я напипвам.Доктора каза, че ще я наблюдаваме и да внимавам в движенията да не се оплете. Каза, че след 14 седмица можело да се оперира и ако получа силни болки веднага в АГ.
това за напиването сериозно ли го говориш?
болките са типични за първите садмици на бременността!
най-вероятно се касае за така наречената киста на жълтото тяло. често срещано, сравнително безопасно явление. изчезва около 12 г.с.
ако все пак е нещо друго, консултирай се с друг гинеколог. не е задължително да загубиш бебето, има други опции. успех!
« Отговор #7 -: Март 19, 2007, 23:55:28 pm »
Сега знам о каква е тази буца дето я напипвам.
Първо честито  :D
И, не можеш да си "напипаш" кистата.
Аз съм имала много кисти, последната 10 см. Никога не съм си ги "напипвала"  :lol:

lb2f
« Отговор #8 -: Март 20, 2007, 13:56:01 pm »
И аз имах киста в началото, но впоследствие изчезна от самосебе си. Не се тревожи, радвай се на бременността си! :D
« Отговор #9 -: Април 26, 2007, 09:07:40 am »
аз съм бремена в 6 г с и сащо ми откриха киста 5см
*
« Отговор #10 -: Май 24, 2007, 16:42:53 pm »
Момичета, аз също имам киста, в 5г.с. съм.Кистата е 5,5см.Ходих на двама лекари, казаха едно и също нещо- до3-4мес. изсъхват, стига да не се спукат, тогава се налага операция.Аз искам и да ви попитам рано ли е още да се види ембрион, защото при мен има два плодни сака/и двете лекарки го установиха/, но едната каза, че е рано да види ембрион,било нормално.Обаче това ме сащиса.Имам една успешна бременност, но не се сещам кога са видели ембрион.
*

hrisiel

• **
  • 79
  • non ho persso la fiducia!!!!
« Отговор #11 -: Май 24, 2007, 19:40:36 pm »
МИЛИ, МОМИ4ЕТА , НЕМОГА  ДА   ВИ  ПОМОГНА МН. ,  НО  ИСКАМ  ДА   ВИ  КАЖА 4Е  МОЯТА   СЕСТРИ4КА  ИЗКАРА  БРЕМЕННОСТТА  СИ С  КИСТА  НА  ЯЙ4НИКА,И  НЯМАШЕ  ПРОБЛЕМИ, И  СЕГА   МОЯ  СЛАДЪК  ПЛЕМЕНИК  МИ  РАДВА   ДУШАТА, Е  СЛЪНЦЕТО  НА  ЛЕЛЯ.ТОЙ  Е  МОЯТА  ПСИХО  ТЕРАПИЯ,РАДОСТТА  Е  НЕУПИСУЕМА. 
И НА ВАС   МИЛИ4КИ  ПОЖЕЛАВАМ  СЪСТОТО, ДА  СЕ  РАДВАТЕ   НА  ЛЕКА И   БЕЗПРОБЛЕМНА  БРЕМЕННОСТ  И  НЕКА  ВАШЕТО  БЕБ4Е  ДА  РАДВА   ОСВЕН  ВАС  И ВС.  КОИТО ВИ  ЗАОБИКАЛЯТ.

*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #12 -: Май 25, 2007, 20:01:06 pm »
K@ly, не се притеснявай. 5 г.с. наистина е рано да се види нещо повече от плодно сакче. Отиди на следващия преглед така, както са ти казали лекарите. За кистата нищо не мога да кажа, но се надявам, че няма да ти създава проблеми. Лека и хубава бременност ти пожелавам и едно /или две  :D/ сладко/и/, здраво/и/ бебче /та/!  :bighug: :babyflips: :babyflips:

*
« Отговор #13 -: Май 26, 2007, 17:54:43 pm »
Благодаря за куража!!!!Наистина нищо не ми остана, освен да чакам.Ще видя в понеделник какво ще ми кажат!!!