0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моля за мнение
« -: Април 11, 2007, 19:02:01 pm »
Здравейте,
моля за мнението ви относно нашите резултати - планирали сме посещение при уролог, но имаме 1 седмица дотогава и се притеснявам какво ни очаква.
Ето и резултатите:
Обем 2,6 мл
PH 7.8
цвят - нормален
вискозитет - нормален
време на втечнявяне - 30 мин
концентрация на сперм - 10,6 млн/мл
общ брой в еякулата - 27,56 млн
Обща подвижност - 44%
-нормокинеза 20%
-хипокинеза 24%
-акинеза 56%
брой нормокинетични в мл - 2 120 000
общ брой нормокинетични - 5 512 000
аглутинация, агрегация, левкоц, Ер, епит к-ки
 - не

морфология
%  с нормална морфология 3%
отклонения 97%
Заключение - Olygoastenoteratozoospermia

Колко точно сме зле и какво да предприемем занапред?
Моля за мнение и съвет!
Благодаря предварително!

морфология
% с нормална морфология
Re: Моля за мнение
« Отговор #1 -: Април 11, 2007, 19:15:55 pm »
Положението не е розово.
Къде е правена спермограмата и след колко дни въздържание?
Относно заключението, за да си го обясниш погледни тук:
http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=51
Свързано е с намаленото количеството на подвижните сперматозоиди, на количество им в еякулата и на % сперматозоиди с нормална морфология.
« Последна редакция: Април 11, 2007, 19:20:17 pm от BLACK_ROSE »
*
« Отговор #2 -: Април 11, 2007, 19:30:56 pm »
Благодаря за бързия отговор и информацията. Спермограмата правихме в "Център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро - София". От това, което прочетох тук мисля, че сме нацелили правилното място.Правихме я след 8 дни въздържание(така се случи) - това може ли да е оказало влияние?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Април 11, 2007, 22:59:37 pm »
И да и не. Добре е че имате час за уролог, но спермограма се прави при въздържание от3-5 дни.
Успех!!!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #4 -: Април 12, 2007, 08:55:20 am »
Моето лично мнение е, че 8 дена са много, за да има изискване въздържанието да е 3 до 5 дни, значи има причина за това. Дългото въздържание може би оказва влияние на резултата за живи сперматозоиди, но при морфологията не би следвало да има значение. Дано се включи някой, който ще ти даде вярно инфо, а не предположения... Успех!
*
« Отговор #5 -: Април 12, 2007, 08:58:24 am »
Нашата беше подобна първия път.Откриха някакви бактерии и след лечение, спермограмата значително се подобри.Не знам дали те са били причината, аз така мисля. Сега се борим само с подвижността.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Април 12, 2007, 09:11:39 am »
Следващата контролна спермограма направете на 2-3 дни сексуално въздържание, срокът е важен и трябва да се спазва. Нормите са изработени за срок от 3 до 5 дни. И следвайте указанията на специалистите, които посещавате.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #7 -: Април 16, 2007, 14:33:09 pm »
Нашата спермограма (правена на същото място -реп.ц. София) изглеждаше много подобна на вашата...само дето ние имаме 2% норм. морфология. Без много да се мотаем отидохме при Кацаров(препоръчвам го!)-> оказа се проблем 'варикоцеле'-> последва операция и сега чакаме подобрение...
*
« Отговор #8 -: Май 05, 2007, 09:31:36 am »
Лина, ние също правихме там спермограма. Задължително е времето на въздържание да е от 3 до 5 дни...нито повече нито по-малко за да бъдат достоверни резултатите. Изненадвам се, че дортора не ви е обърнал внимание за да го отложите за друг път за да се избегнат подобни притеснения. При нас преди да отидем в ц. София генеколожка от поликлиниката ми каза че трябва да има 5 дни въздържание без повече уточнения. Не знам защо ние решихме че не е фатално и да са повече от 5, тъй като така се падна и часа който си записахме там. Бяха минали повече от 7-8 дни, доктора ме попита и когато разбра че сме прескочили границата ни отложи спермограмата за следвашия път. Вероятно недобрите резултати са от това...не се притеснявай и питай доктора. Успех.
*
« Отговор #9 -: Май 05, 2007, 11:05:45 am »
Nie imahme sa6tij problem,purvata spermograma be6e s sedem dena vazdarjanie i e podobna na va6ata,sledva6tata be6e s 2,5 dni vazdarjanie i be6e mnogo po-dobra,no morfologijta mradna savsem malko.taka ili ina4e urologa 6te iska nova spermograma napravete q kakto trqbva.Uspeh!!!
*
« Отговор #10 -: Май 10, 2007, 15:34:41 pm »
Здравейте момичета,
благодаря Ви за съветите и мненията. Междувременно направихме и втора СГ след 3 дни въздържание. Морфологията си е същата, но другите показатели са по-лоши от предишния път. Чакаме сега консултацията при д-р Кацаров, за да видим какво ще правим по-нататък. Но нямам големи надежди  :(
*
« Отговор #11 -: Май 11, 2007, 14:00:38 pm »
Аз също нямах големи надежди,но след подобрението вярвам , че ако се направят изследвания и се открие причина и се приложи лечение нещата търпят промяна.Не се отчайвайте, направете каквото трябва!!!   
« Отговор #12 -: Май 30, 2007, 21:28:32 pm »
може ли да ми кажете къде е най добре да се направи спермограма, ние до сега сме правили само в "Майчин дом" при д-р Станиславов, но наскоро разбрах от случаен разговор между други двама доктори че спермограмите на Станиславов могат да се интерпретират или може би не са много наред.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #13 -: Май 30, 2007, 21:34:44 pm »
достовера спермограма се прави в специализирана клиника по репродуктивна медицина от ембриолог- прегледай първа страница на сайта за да се ориентираш
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #14 -: Май 31, 2007, 10:06:10 am »
jeni, в началото и мен ме бяха пратили в МД за необходимите изследвания, но след всичко прочетено в този форум и след като попитах момичетата за някакви препоръки за МД - направо се отказах, въпреки че не познавам никой доктор от там. Решихме да направим спермограма в център София, тъй като там успехме да си запишем час сравнително скоро. Ресултатите излизат само след няколко часа. Нямам причини да съм недоволна защото при нас тя излезе добра. Но мисля, че ако има проблем доктора веднага ще ви посъветва какви са следващите стъпки, които трябва да се предприемат. Успех.