0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
vapros kam Meli za serofena
« -: Юли 25, 2005, 15:56:41 pm »
Здравейте момичета,
здравей Мели.
Бих искала да попитам доколко е вредно за организма стимулиране със серофен по схема половин таблетка дневно от 3 до 7 ден на цикъла? Провеждано ми е само два пъти - и двата пъти преди инсе, от които втората не се състоя - стимулацията си беше напразно един вид...
Все пак - колко пъти може да се прилага това стимулиране?Има ли от какво да се притеснявам, защото планираме трета инсе и сигурно пак ще ми предпишат серофен.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #1 -: Юли 25, 2005, 16:03:49 pm »
днес само за втори път ще дам линк към статията за стимулация с Клостилбегит (Серофен е едно от търговските названия на същия медикамент).

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=228&mode=&order=0&thold=0

до три месеца последователно, и не повече от 6 месеца за целия живот - това препоръчва медицината за приема на тоя медикамент.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Юли 25, 2005, 16:04:14 pm »
А каква е причината да не се състои и по колко фоликули образува. Няма напълно безвредна стимулация, но това не ни отказва да правим опити за бебе.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #3 -: Юли 25, 2005, 16:10:24 pm »
Причината да не се състои беше свързана с мъжа ми - след обработка на материала останаха 8 млн сперматозоиди, което е твърде малко. Отказах се от инсето - щеше да е безмислено. Иначе при мен всичко беше ок - два фоликула, нормални хормони, нормално настъпила овулация след прегнил.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #4 -: Юли 25, 2005, 17:06:19 pm »
Все се чудя защо не се прилага инсе при тази по-малка бройка, нали в крайна сметка в обработения материал са поне 80-90% бързоподвижни. Знам че е помалка вероятността, но все пак е вероятност.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #5 -: Юли 26, 2005, 08:53:51 am »
Луна, лекарката и ембриоложката ме питаха дали искам да я направя, но когато казах, че това са си пари хвърлени на вятъра все едно изобщо не се опитаха да ме разубедят /и те явно бяха на същото мнение/. Лекарката определено смята, че 7-8 млн е крайно недостатъчна цифра.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #6 -: Юли 26, 2005, 09:14:06 am »
абе не е баш така... чела съм, че над 5 млн. след обработката е долната граница, над която има смисъл от инсеминация. над 10 млн. вече е направо ОК. така че, можело е да се опита, според мен, но станалото - станало.
все пак си мисля, че не е трябвало да се оставя на пациента да взема решение, тъй като той не е достатъчно информиран.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #7 -: Юли 26, 2005, 16:41:22 pm »
Джам, права си - и аз малко съжалявам сега, но когато отидох за инсето вратата на кабинета на лекарката беше леко открехната и тя говореше вътре с ембриоложката точно за нашия случай и аз без да искам чух, че били толкова малко че направо ... /останалото не го чух, но това ме накара да взема решението/. Факт е обаче, че не ме окуражиха да я направя... Сега ще правим евентуално със замразяване.

« Отговор #8 -: Юли 27, 2005, 11:51:18 am »
Да си кажа и аз мнението. Доколкото знам когато са под 10 млн се пристъпва направо към икси. Не случайно са ви питали дали да правите процедурата, защото наистина с толкова малко бройки са си напразни надежди, а и разочарованието е доста голямо след това.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #9 -: Юли 27, 2005, 13:55:55 pm »
Цитат на: Tutto
Доколкото знам когато са под 10 млн се пристъпва направо към икси.

икси или инвитро, все пак? :)

*
« Отговор #10 -: Юли 27, 2005, 14:31:03 pm »
Препоръчаха ни икси