0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

менструация след"+"тест
« -: Юни 14, 2006, 17:42:07 pm »
Здравейте,
този месец забременях, поне според тестовете, пък и според тялото ми. Аз почти бях забравила, когато започна да ме боли ниско долу вдясно и отидох на гинеколог, който нищо не видя, защото било рано - 1 ден след очакваната менструация, но ме предупреди да внимавам за извънматочна бременност. След това си направих 4 теста и все бяха с 2 чертички,едната по-бледа. На 5ия ден имах зацапване и реших че това е въпросното имплантиране,но...на 6тия ми дойде с доста силни болки. Някой знае ли как да различа дали това е нормална менструация(т.е. да не се е хванало при нормална бременност) или е проблем в случай на извънматочна? Продължава да ми се гади и имам темп.37.2, а и коремът ме боли(,но и менстр.ми протича доста болезнено). На кой ден се появява кървене при извънматочната? И кога може да се види на видеозон?
Предварително благодаря,в случай че някой знае нещо по въпроса!
менструация след"+"тест
« Отговор #1 -: Юни 14, 2006, 17:56:26 pm »
При моята извънматочна имах съвсем нормална менструация, само малко по-слаба може би. След като спря, започна леко цапане, което продължи до операцията. Не беше всеки ден, по-скоро на 2-3 дни. На ехограф не се видя нищо до последно. Даже не вярваха, че съм бременна. Но тестовете си бяха положителни. След около 15 дни в коремната ми кухина се появи бистра течност и тя вече доказа извънматочна. Самото плодче е било точно до яйчника и затова не се виджаше на УЗИ. Може да се види, ако е нпр. по средата на тръбата. Тогава на УЗИ се вижда нещо като удебеление. Но пак трябва да мине поне седмица, за да стане достатъчно голямо.

Съветвам те да си направиш 2 кръвни теста за бета HCG през 48 часа. Нивото на хормона ще изясни всичко. Ако нараства, но под 50 % и не се вижда нищо на ехограф, вероятността от извънматочна е голяма. Ако намалява, значи е станал много ранен спонтанен аборт и няма място за притеснение.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
менструация след"+"тест
« Отговор #2 -: Юни 14, 2006, 18:12:04 pm »
Цитат на: Zara_H

Съветвам те да си направиш 2 кръвни теста за бета HCG през 48 часа. Нивото на хормона ще изясни всичко. Ако нараства, но под 50 % и не се вижда нищо на ехограф, вероятността от извънматочна е голяма. Ако намалява, значи е станал много ранен спонтанен аборт и няма място за притеснение.

Много добре те е посъветвала Зара.Направи два последователни кръвни теста, за да видиш дали нараства хормона.И аз имам една извънматочна но при мен си се видя на УЗИ, защото бях в 8 г.с.Дано да не е това, пожелавам ти късмет.
менструация след"+"тест
« Отговор #3 -: Юни 14, 2006, 18:17:19 pm »
Много благодаря за съвета,
а да изчакам ли да ми поспре кървенето преди да отида на ехограф?-сега ми е трети ден. И къде да си направя тези изследвания? Правят ли ги в частни лаборатории?
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
менструация след"+"тест
« Отговор #4 -: Юни 14, 2006, 18:25:24 pm »
Направи ги в Кандиларов.Аз не съм правила, но от момичетата тук знам, че резултатите излизат за 1 час.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
менструация след"+"тест
« Отговор #5 -: Юни 14, 2006, 22:06:37 pm »
Мила stilio как то ти казаха момичета направи 2 кървни теста през ден!
По резултатите ще се разбере как са нещата!Да видим как нарастват!
Дано да няма проблем и всичко да е ок!!!!!!Успех мила!Пиши как се развиват нещата! :crossfingers:  :crossfingers:
*
менструация след"+"тест
« Отговор #6 -: Юни 15, 2006, 10:33:52 am »
Направи кръвен тест в Кандиларов и дано всичко се окаже само лош миг от 9 месечна радост.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
менструация след"+"тест
« Отговор #7 -: Юни 15, 2006, 11:08:56 am »
Много благодаря за барзите отговори,
утре ще ходя на гинеколог и ако там не ми направят тия тестове ще си ги пусна сама. После ще пиша какво е станало. За съжаление вече не се надявам да съм още бременна, защото ми е доста силно(и толкова ме е яд,защото дълго време имах проблеми с цистита и  изобщо не можехме да правим секс без презерватив-това беше първи опит). А иначе не сме си правили тестове за съвместимост. Знаете ли какви са точно, така и така ще давам кръв...
*
менструация след"+"тест
« Отговор #8 -: Юни 15, 2006, 11:11:48 am »
Stilio, гинеколог не може да ти направи кръвен тест. Това е изследване, което се прави в малко лаборатории в София. Каквото и да решиш, ти желая късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

piera

• 896
  • Keen on boots
менструация след"+"тест
« Отговор #9 -: Юни 15, 2006, 12:02:24 pm »
Може да е било т.нар.''химическа бременност''.Да се е оплодила яйцеклетка,но да не е била качествена и да се е изчистила с идването на М.Нека ме поправи някой ако греша :oops:,защото съм чела за доста такива случаи-+ тест и М.
менструация след"+"тест
« Отговор #10 -: Юни 15, 2006, 18:04:06 pm »
иди на гинеколог с по нов ехограф,мен ме гледаха 6ти. ден на зикъла и се виждаше плоден сак.Дано всичко да е наред
менструация след"+"тест
« Отговор #11 -: Юни 16, 2006, 15:53:15 pm »
Здравейте пак,
пиша в случай че някой следи темата.
Днес бях на преглед и видяха остатък от вътрематочна бременност  :(  Пуснаха ми и бета ЧХГ = 13,94 (попадам в някаква сива зона) т.е. че още не е доизхвърлено от тялото и ми предписаха Cytotec ... това  трябвало да предизвика контракции и да изхвърля остатъка, а ако с това не стане - кюртаж  :(  ... да се надяваме че всичко ще мине по- безболезнено и някой ден да зарадвам сайта.
Благодаря на всички , които ми отговориха.
Късмет!
*
менструация след"+"тест
« Отговор #12 -: Юни 16, 2006, 16:15:50 pm »
stilio, съжалявам!
Дано всичко мине по лесния начин.
Важното е,  че веднъж е станало. Ще стане пак и тогава всичко ще бъде наред. Само не се предавай.
Стискам ти палци от сърце.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
менструация след"+"тест
« Отговор #13 -: Юни 16, 2006, 16:21:29 pm »
Съжалявам:(, не се предавай, пак ще стане:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
менструация след"+"тест
« Отговор #14 -: Юни 16, 2006, 16:30:54 pm »
Стилио, съжалявам дано другия път се подредят нещата.
За да не отварям друга тема, искам да попитам нормално ли е 2 седмици след спонтанен аборт /без кюртаж/, симтомите на бременост да се върнат. Направо недоумявам какво става, даже и гърдите ми потекоха, само веднъж, но все пак случва се само когато съм бременна. Другата седмица съм чак на преглед и до тогава направо не знам какво да мисля. Аз съм реалист човек и знам, че не е бременост, на какво може да се дължи това.
менструация след"+"тест
« Отговор #15 -: Юни 16, 2006, 16:59:03 pm »
Mary,
за съжаление нямам опит с бременности - беше ми за първи път,
но покрай това се заговорих с майка ми и при нея се е случило подобно нещо - след не добре направен аборт е останало парченце и тялото и продължило да се държи като при бременност и се наложил к-ж  :( Не искам да те плаша , но май трябва лекар да види. Аз също имам още признаци, но в сайта четох някъде че до седмица отшумявали. Не се панирай все пак. Понякога си мисля, че не трябва да чета толкова и да си поставям диагнози, но като нямам вяра на лекарите...както и да е , дано да си OK!
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
менструация след"+"тест
« Отговор #16 -: Юни 16, 2006, 17:06:27 pm »
Стилио, съжалявам! :( Успех ти желая нататък!

Мари, мисля, че веднага трябва да те види лекар...дано не е сериозно, но отиди задължително!
Успех, миличка!
*
менструация след"+"тест
« Отговор #17 -: Юни 16, 2006, 19:01:42 pm »
Да, ще отида, но чак другата седмица. За съжаление тук при нас не мога да разчитам на гинеколог, нито на ехограф.  Д-ра в София не работи събота и неделя и ща не ща ще изчакам.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
менструация след"+"тест
« Отговор #18 -: Юни 16, 2006, 21:26:21 pm »
stilio
Много съжелявам !Но от друга страна е хубаво че веднага е станало!Значи можеш да забременяваш и скоро пак ще стане!!!!!!!!Успех мила!Дано всичко да мине добре и  след не дълго време да напишеш нещо много много хубаво!!! :bighug:

Mary  мила мисля че непременно трябва да се консултираш с лекар!!!!!
Това твое състояние е  много странно.И аз имам спонтанни аборти но такова нещо не ми се случваше!Дано да няма сериозни проблеми!Успех мила и пиши как са нещата!