0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност и обриви
« -: Юли 09, 2007, 10:49:53 am »
Здравейте момичета,бременна съм в 10г.с. и от около 1 седмица ми излизат малки пъпчици по краката. Които ужасно ме сърбът и стават все повече.А имам час при док.чак след седмица.Моля ако на някой се е случвало да даде съвет.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Бременност и обриви
« Отговор #1 -: Юли 09, 2007, 11:04:08 am »
Не се мажи с нищо без да ти го е изписал лекар, не забравяйте че кожата е най-големият орган в човешкото тяло.
Няма ли друг лекар при когото да отидеш?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Юли 09, 2007, 11:09:36 am »
Много трудно вярвам на лекари.Много ме е страх да не навреди на бебето.
*
« Отговор #3 -: Юли 09, 2007, 11:24:08 am »
Потърси мнението на дерматолог. И се обади задължително на твоя док.
Аз имах ситни пъпчици до 13-14 седмица по лицето, гърба и деколтето. Оказа се, че са от бременността. Но не си спомням дали сърбяха.
Успех!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #4 -: Юли 10, 2007, 12:42:11 pm »
И аз имах ситни пъпчици по краката. Появяваха се изведнъж и когато облеех по продължително със студена вода изчезваха. Казаха че е от бременноста и след като родих не ми се е случвало :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #5 -: Юли 12, 2007, 11:57:39 am »
Преди 2 дни отидох на док. и тя ми каза да се мажа със смрадлика .Аз се мажа и с ментолов спирт, но за съжалениние ефекта е нулев.
*
« Отговор #6 -: Юли 12, 2007, 12:57:00 pm »
И аз имах обриви ~ 16 г.с., но най вече по тялото. Не се притеснявай, няма нищо страшно за плода. Отиди при алерголог и той ще прецени от какъв род са ти обривите. При мен се оказа хранителна алергия от изядени 3-4 фъстъка + ябълка. Мазах се с финистил гел, отминаха и до раждането не съм имала проблеми. Естествено избягвах ябълките и фъстъците.
При някои жени се отключват алергии по време на бременност!
След 20 г.с. би трябвало да отшумят подобни проблеми с кожата и не само, тогава в организма настъпва имунен толеранс.
« Последна редакция: Юли 12, 2007, 12:59:37 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!