0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Спиране на Утрогестана?
« -: Юни 19, 2007, 23:38:40 pm »
Момичета, искам да разбера кога и как са ви намалявали хормоналната поддръжка? И по-точно Утрогестана. Ровя из нета и виждам, че почти навсякъде го приемат до 16 седмица - намалян от 12 до 16 седмица по 1 дражже. Аз съм в деветата и приемам само по 2 капсули вечер. А и лекарката каза да довърша упаковката и да го спирам. Това значи още 3 дни. Не е ли рано да го спирам изцяло???

P.S.Освен Утрогестан пия и 2 пъти на ден и Дуфастон, но него ми каза да го пия до 12та седмица
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
Re: Спиране на Утрогестана?
« Отговор #1 -: Юни 20, 2007, 00:05:48 am »
Викуша, до колкото знам повечето момичета и аз в това число са приемали(вагинално, по добре се усвоява) по 3*2. Отностно спирането каквото ти е казала лекарката. Аз го пих до края на 12г.с. като накрая спрях първо вечерта, на втория ден на обед, и вече нищо на третия.
Лека бременност!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #2 -: Юни 20, 2007, 09:02:22 am »
Слагах Утрогестана вагинално до 14 седмица, спирането стана постепенно.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #3 -: Юни 20, 2007, 09:26:19 am »
Всеки ще ти каже различно тук във форума - и нормално!

Но нали си знаеш урока - да не си разменяме диагнозите  :wink:

Слушкаш док каквото ти каже и това е - тъй като лекарствата от този род са лекарства за поддръжка на началната ни бременност при определени показатели. При промяна на показателите - следва промяна на лекарствата. Нали не искаш просто така да си пиеш хаповете, само защото аз и още 10 момичета сме ги взимали 2 седмици повече от теб  :wink: Пък тези, дето въобще не са ги ползвали - друга песен ще ти изпеят  :)

Стискам палци всичко да е наред до края и по-малко притеснения (доколкото това е възможно  :))
« Отговор #4 -: Юни 20, 2007, 18:56:11 pm »
Интереснотое, че откакто си направих теста за бременност на 14 ден след трансфера, никакви други иследвания не са ми правени. Само УЗ. А за да се назначават, спират или увеличават лекарствата би трябвало да се следят нивата на хормоните. Поне аз мисля така.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #5 -: Юни 20, 2007, 21:31:08 pm »
Чудя се само защо ти е изписан и Утрогестан и Дуфастон? И двете са прогестерон. За мен логика няма. Я някой ппо вещ да ме просветли.
 :balk_160:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #6 -: Юни 20, 2007, 21:55:02 pm »
Може би поради тази причина спират и Утрогестана. Но не е ли по-добре да намалявам Дуфастона също. Доколкото ровя из нета момичетата постепенно спират Утрогестана - от 3х2, после 2х2, после 2х1 и накрая само по 1 драже. И най-вече че всички започват да го намалят и спират след 12та седмица.
*
« Отговор #7 -: Юни 22, 2007, 19:35:46 pm »
Това с УЗ-то е ,като че ли редовна практика.Аз съм от провинцията,но за прегледи и лекарства ходя в София,защото там ми правиха инсето и прегледа ми се състои само от УЗ и евентоална смяна на лекарствата.Поради тази причина се записах и на консултация в Стара загора от 02.07.07  започва да ми прави стандартните изследания за бременни.Може би трябва да се попита лекаря дали е необходимо от ноВи изследвания.Някои лекари обичат да им задават въпроси дано и твоя е от тях.
« Отговор #8 -: Юни 22, 2007, 20:49:33 pm »
Марби и аз не съм от София, от Казанлък съм и повярвай ми че ако имам въпроси хич не се притеснявам да питам лекарката си, даже да й се обадя по телефона ако нещо ме притеснява. А тук не смея вече да търся съвети, щото като чуят, че е инвитро и всички лекари се стряскат и казват че това е непозната за тях територия. На няколко пъти ми се е налагало да обяснявам що е и как е на самите тях.
*
« Отговор #9 -: Юни 22, 2007, 21:01:45 pm »
Аз съм бременна от инсе ,но все пак сме бременни .Мисля,че това не пречи да се запишиш като бременна при някой гинеколог и поне стандартните изследвания да ти прави-кръвна картина,кръвна захар за  измерване на кръвното налягане .Предполагам,че там където си правила ин витро трябва да питаш за по-сложните изследвания.