0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Бременност и главоболие
« -: Юни 20, 2007, 23:04:57 pm »
Здравейте момичета
Кажете ми бри бременност какви хапчета мога да пия за глава. При мен главоболието е много силно / мигрена / и ако не пия нищо не ми минава с дни
Благодаря
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Бременност и главоболие
« Отговор #1 -: Юни 20, 2007, 23:08:12 pm »
Най-добре е да се консултираш с твоя лекар. Иначе аз знам, че само парацетамол може при бременност, но дали ще те облекчи и в редки случаи можело аулин. Дано ти мине, че гадна работа е главобола.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #2 -: Юни 20, 2007, 23:15:03 pm »
Каси днес се обадих първо на една лекарка от съседния град при която ходя понякога и тя ми каза аулин или парацетамол. Моят лекар ми каза само парацетамол, а една бременна приятелка само дето не ме наби, че съм пила аулин днес
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #3 -: Юни 20, 2007, 23:18:03 pm »
Аз понеже имах болки в гърба вчера, нещо като прищипване на нерв, днес се консултирах с една много добра специалистка, и точно тя ми каза, че може аулин при силна болка! А парцетамола действа ли ти?

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #4 -: Юни 21, 2007, 08:14:05 am »
Аулина в много държави вече е забранен за производство,за това не рискувай.По добре се спри на Парацетамола или Аналгина.
*
« Отговор #5 -: Юни 21, 2007, 08:32:43 am »
Ами действа не действа ще пия парацетамол. Няма друг начин.Благодар :bighug:я
*
« Отговор #6 -: Юни 21, 2007, 11:04:41 am »
Аз мисля ,че аулина не е препоръчителенрвсе пак е доста силно лекарство!!!Това е моето мнение!!!
*
« Отговор #7 -: Юни 21, 2007, 13:15:33 pm »
а колко често може да се пие парацетамол?
аз по принцип не страдам от главоболие, но сега понякога ме заболява глава, може би от жегите... минава ми от 1 парацетамол, но се чудя може ли примерно няколко дни подред да взимам? или 2 пъти на ден?

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #8 -: Юни 22, 2007, 21:49:22 pm »
Здравейте момичета
Кажете ми бри бременност какви хапчета мога да пия за глава. При мен главоболието е много силно / мигрена / и ако не пия нищо не ми минава с дни
Благодаря

А приемаш ли витамини за бременни? :ask:

Миналата година до като бях бременна, имах много ама много силно главоболие.
Не смеех да приемам нищо обезболяващо и реших да експериментирам, спирайки  витамините за ден, два. За моя голяма изненада със спирането на витамините и главоболието изчезна. След това отново започнах приема и отново започваше главоболието, очевидно беше свързано с тях.:idea:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #9 -: Юни 22, 2007, 21:58:48 pm »
Не не взимам. Не поради някаква друга причина, а не знам какви да си купя. По-принцип имам мигрена понякога се събуждам с главоболие. Не знам на какво се дължи.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #10 -: Юни 22, 2007, 22:57:03 pm »
в коя седмица си бременна? това също е важно. аз около 18 имах няколко дни непоносимо главоболие, буквално не можех да спя. тогава само парацетамол. облекчаваше ме бавно и за кратко. после се появи пак в 30 и ми позволиха да пия обичайното за мен, без да прекалявам. моето е Солпадеин, разтворим. не го пий без консултация, въпреки, че основната му съставка е парацетамол.
« Отговор #11 -: Юни 23, 2007, 09:30:13 am »
Може и смешно да ви се стори,но моята кумица лекуваше главоболието си по време на бременност като ядеше грейпфрут.Е може би помага само в случаите на временни болки а не при мигрена,но исках да го споделя.Може да помогне и на други мамчета :D
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
« Отговор #12 -: Юни 23, 2007, 09:47:43 am »
Аз съм в 6 г.с.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #13 -: Юни 23, 2007, 10:30:28 am »
значи, само парацетамол.
*
« Отговор #14 -: Юли 06, 2007, 08:25:47 am »
здр.ммоми4ета
преди датата на менс,и на самата дата на менс.винаги ме боле6е глава не6то като мигрена и само ми минава6е с еспидифен ,а сега съм бременаа и ми е датата на менс.и пак ме боли стра6но много ,пих парацетамол през но6та към 2.00 4аса малко ми мина ,но на сутринта пак ме боли незнам какво да правя.Можели да пйна о6те един?
п.п Сутринта повърнах стома6ни сокове.възможно ли е да е от парацетамола?
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #15 -: Юли 06, 2007, 16:44:42 pm »
За главоболие и за друг вид болки, препоръ4ително при бременни , е да се пие парацетамол.
 Поне моят лекар така ми каза, и аз го пия на 8 4аса по 1 таблетка от 1 мг.
Но все пак при всеки е индивидуално и трябва да се консултира с лекаря.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ