0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Re: минерален басейн
« Отговор #20 -: Юни 20, 2007, 11:16:02 am »
Аман от пазене  :( Цял живот съм се пазила, че нали деца ще раждам един ден и какво? Вече почти 3 години не мога да забременея... Особено след инсетата - да не вдигам тежко, да не пия алкохол (не че иначе много пия :)), на една страхотна въртележка не смеех да се кача, че имало ускорение няколко пъти G и т.н. Вече съм си решила - имам само един живот и ще си го живея. Като е писано да дойде бебчо, няма ходенето на море или на басен да го спре.

*
« Отговор #21 -: Юни 20, 2007, 12:26:17 pm »
Точно така, същото решение взех днес за себе си!

Провокирано от други здравословни проблеми, но все пак!
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #22 -: Юни 22, 2007, 00:17:17 am »
Да и аз се сдобих с гъбички от басейн.По припцип ме е гнус ,но веднъж се прежалих и веднага съжалих. Предполагам ,че всеки различно реагира на такива зарази. Зависи от PH-то на влагалището,от имунната система и изобщо не е задължително всеки да хваща веднага гъбички или нещо друго. Имам приятелки ,които от години си ходят по басейни и нищо им няма,имат си и деца..
  Само за инфрормация - досега съм дала около 150 лв. за всякакви хапчета ,мазила ,капасулки и т.н.,а за секс диетата да не говорим и алкохолната също  :lol:  Ама всеки си знае..Много упорита сган са тва гъбите ,не умират и тва е. Вече заобикалям басейните от 5 м. ама след дъжд качулка  :?  Само това ми липсваше сега,но нищо и това да опитам..Тооо ма човек ,като му върви.. :lol:
А колкото до морето ,никога не съм имала проблеми от морска вода. Мисля ,че е абсолютно безопасно и дори полезно. Така че айде ,нарамвате хавлийте и смело .. :beach1:
*
« Отговор #23 -: Юни 22, 2007, 09:41:28 am »
Чета коментарите тук и си мисля от позицията на моя опит.
10 години, че и повече тренирах плуване. Басейнът беше закрит, със супер пречистваща инсталация, а и аз не съм имала никакви оплаквания. А и не съм от прекалено предпазливите.
Проблемите започнаха като тръгнах да посещавам разни басейни на открито. Уж се пречистват, уж химикали, обаче и аз и доста мой приятелки се сдобиха я с гъбички, я с хламидии, я с леки обриви. От доста доктори съм чувала мнения, че хламидиите със сигурност могат да се пипнат и от басейн. Аз не съм много убедена, но като се сетя за антибиотиците, които изпих, никак не ми се рискува да проверя дали е вярно. Та сега не смея вече да ходя по такива места,колкото и добра пречистваща система да имат.
Морето според мен е най-сигурно. А и слънцето и солената вода имат доста положителен ефект върху поликистозата. Та сега мисля да взема хавлията и беж на плажа.
Успех на всички в бебеправенето.