0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета,
Моля ви кажете ми когато изследвам TSH, fT3, fT4 трябвя ли да не съм в цикъл. Една ендокриноложка така ми каза, когато ги изследвах преди около година, но тук във форума чета различни мнения. Иначе другите изисквания ги знам - без кафе, на гладно и жадно.
Налага ми се да ги пусна спешно и ако трябва да чакам да ги направя в чист ден се притеснявам дали ще станат навреме.
Благодаря ва всички, които ще кажат нещо по въпроса.
Тироидните хормони нямат нищо общо с фазите на цикъла. Можеш да ги пуснеш в който ден решиш. Аз съм изследвала ТСХ на 3 ден, заедно с половите хормони и не е имало проблем. По-важно е да спазиш другите изисквания - за кафето и храната. Можеш да пиеш вода преди изследването, за да не колабираш от взимането на кръв.

Единственото изследване, за което не трябва да си в мензис, е изследването на урина. За да не се замърси пробата с кръв.
*
Подкрепявм Зайчето!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Благодаря ви момичета.
Знаех си че тази ендокриноложка не струва и много се радвам, че я смених.
И на мен не ми звучеше логично как точно ще повлияе МЦ на резултатите.
А може ли някой да ми каже какви храни, напитки и лекарства и колко време преди това не трябва да си употребявал? лекарката , която ми  предписа изследването не ми спомена, но съм чувала нещо , включително и от майка ми имаща същия проблем преди години?Предварително благодаря на всички!
А може ли някой да ми каже какви храни, напитки и лекарства и колко време преди това не трябва да си употребявал? лекарката , която ми  предписа изследването не ми спомена, но съм чувала нещо , включително и от майка ми имаща същия проблем преди години?Предварително благодаря на всички!

Преди изследване на тироидни хормони или? Ако е за тироидни, достатъчно е само същия ден да не си се хранила и да не си пила кафе или някаква храна (мляко, сок и т.н.).
*
А, ако вече лекуваш щитовидната жлеза с медикаменти, преди изследване за контрола на хормоните не трябва да се взима съответното лекарство(Л-Тироксин например).