pan-mar, не съм чувала да не е препоръчителен мамограф, когато не си в детеродна възраст, то по тази логика не трябва и цветни снимки да правим, да ходим на физиотерапии и още куп неща. Дано се включи и някой по-просветен, но това е моето мнение. А иначе и ехография върши работа при добър лекар. Но аз имам предвид специалист мамолог, а той ще прецени каква процедура да извърши.
А по отношение на аденома - не би ли трябвало да са те насочили да направиш скенер или ямр на хипофизата, за да се види дали има аденом. Мен още в началото, когато изследвах пролактина и се видяха резултатите, ме посъветваха да направя изследване на ямр. След това ендокринолога ми прецени как да продължи лечението. Или ти не си правила в началото изследване на пролактина?
А много често от кистичките стават туморните образувания, особенно ако специалиста не е добър и не е разчел правилно ехографията, това образуванийце, облечено в кистичка става много голям проблем. Но това са страхотии вече.
Аз също продължавам да съм си с болките в гърдите, не толкова силни и непоносими, след лечението с парлодела. Този месец се появиха след 10-я ден + секрет. Това ми е трети месец от лечението и е съвсем различен от първите два.
И pan-mar, прочети всички постинги по темата, ще видиш че всички момичета писали тук лекуват висок пролактин, в следствие на което е болката в гърдите.
Успех на всички и знам, че заедно е по-леко!