0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте отново!
Днес четох доста по темата, но така и не открих отговора. В някои статии свързват болезнените гърди след ову с високи нива на прогестерона, в други стати и се посочва, че употребата на прогестеронови препарати облекчава болките в гърдите / следователно става въпрос за ниски нива/...

Мен лично доста ме болят гърдите от ову чак до М. Смятала съм, че е нормално. Но пък да не е знак за някакъв проблем?

Какво знаете вие по въпроса?
Re: Болезнени гърди и ниво на прогестерона?
« Отговор #1 -: Юли 04, 2007, 17:37:46 pm »
Личния ми опит показва, че болката на гърдите ми при взимане на прогестеронови препарати е много различна от нормалната болка (тази, която е преди МЦ)
Боли на различно място и по различен начин
*
« Отговор #2 -: Юли 05, 2007, 21:12:03 pm »
И аз това се питам????? Дори зададох въпроса в темата на д-р Даскалов, но той не отговори. По принцип ме болят няколко дни преди М, т.е. напрегнати са и чувствителни, този месец след инсе слагам утрогестан, което си е прогестерон и пак имам същите усещания. Струва ми се, че не им влияе допълнителното количество прогестерон. Странна работа.............
дано се включи и някой по - начетен  в темата и да разгадаем мистерията  :D
« Отговор #3 -: Юли 05, 2007, 22:43:39 pm »
Е направо ми четете мислите!!!!
 Днеска съм на 22 ден од МЦ и точно това се питах.
Мен обикновено почват да ме болят 7-10 дни преди да ми идва, обаче некога почти да не ме болят. От какво зависи дали болят или не?
 Вглеждаме се във всяка част от тялото си и малко по малко полудяваме де обаче ......

*
« Отговор #4 -: Юли 06, 2007, 07:41:56 am »
добре казано, наистина полудяваме , преди да започнем да бебправим въобще не ми е правило впечатление - как и кога ме болят гърдите, корема, кръста, главата и каво ли оше не, да не говорим, че половината хормони не ги бях чувала преди да се заровя по сайтовете и форумите.
Спорен ден
« Отговор #5 -: Юли 06, 2007, 12:20:17 pm »
Ами на мен изследванията ми показаха че съм с нисък прогестерон...доста под границите на нормалното...направило ми е впечатление че преди да пия прогестеронови препарати гърдите ме боляха по-слабо...а сега приемам от 2 месеца утрогестан...болката в гърдите ми е направо ужасна...особено тоя месец едва понасям дрехи върху себе си...Незнам на какво се дължи може би при всеки е индивидуално:)