0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elizaizzi

съвет за моите хормони
« -: Май 03, 2007, 17:54:32 pm »
Здравейте на всички момичета!!!!
Ето и моите хормони:лх-14.41реф/1.9-12.5фсх-5.45реф/2.5-10.2/естрадиол-168.8/46-607.Правих лапароскопия,имаше твърда обвивка на яйчниците-всичко друго -наред!!!!Кажете ми -сериозно ли е положението?/
Re: съвет за моите хормони
« Отговор #1 -: Май 04, 2007, 12:21:31 pm »
май и при теб става дума за поликистоза

съотношението LH/FSH трябва да е около 1
* премахнато от модератор
« Отговор #2 -: Май 07, 2007, 11:09:55 am »
Извинявайте,ако въпросът ми е глупав,но как се изчислява съотношението между FSH и LH?
« Отговор #3 -: Май 07, 2007, 11:17:16 am »
cafti,
делиш първото /LH в случая, който посочва danyto/ на второто /FSH/  :wink:
« Отговор #4 -: Май 07, 2007, 11:19:49 am »
Много благодаря,mmery!
*
Re:притеснена
« Отговор #5 -: Юли 02, 2007, 14:05:06 pm »
Моля за съвет. Реших да следя LH и FSH след неуспешно ИКСИ. Първия месец след опита резултата беше следния:LH 1.69, FSH 11.07, което според мен е нормално след високи дози Пурегон
 втори месец LH 5.11, FSH 6.83
 този месец  LH 12.09, FSH 12.75
Възможно ли е ФСХ да се вдигне почти двойно за един месец? А може би е лаб грешка? Преди опита ФСХ ми беше съвсем в рамките на нормалното. Да отида ли утре да ги направя в друга лаборатория?  :(
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Юли 02, 2007, 14:40:24 pm »
след стимулация няма адекватни стойности на тези хормони. последните обачи са ти в добро съотношение, какви са реф. граници та се шашкаш?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #7 -: Юли 02, 2007, 15:00:10 pm »
Няма ги пред мен сега референтните стойности. Всъщност за ФСХ е 9.3 но за ЛХ не си спомням но и той беше над горната граница. Утре ми е 5 ден така или иначе тези хормони се правят на 3-5 ден чудя се дали да не ги пусна в друга лаборатория.
Evro да ама стимулацията ми беше април не мислиш ли, че е минало доста време 2 месеца вече, за да се нормализират хормоните все пак предния месец всичко си беше в норма та затова съм се шашнала малко  :).
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
« Отговор #8 -: Юли 02, 2007, 18:08:59 pm »
Направи още едно изследване другия месец. Възможно е все още да не се е нормализирало положението след стимулацията.
Консултирай се с лекаря, правил процедурата.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #9 -: Юли 02, 2007, 18:32:56 pm »
Цитат
Evro да ама стимулацията ми беше април не мислиш ли, че е минало доста време 2 месеца вече, за да се нормализират хормоните все пак предния месец всичко си беше в норма та затова съм се шашнала малко  .
Да мисля, че са малко два месеца! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #10 -: Юли 03, 2007, 07:43:03 am »
Цитат
Evro да ама стимулацията ми беше април не мислиш ли, че е минало доста време 2 месеца вече, за да се нормализират хормоните все пак предния месец всичко си беше в норма та затова съм се шашнала малко  .
Да мисля, че са малко два месеца! :D
Съгласна съм с момичета! :DСледващ месец отново виш как са хормоните.
По принцип след сериозна стимулация трябва време на организма да се нормализират нещата.
« Отговор #11 -: Юли 07, 2007, 20:52:57 pm »
Здравейте!
Аз имам същият проблем като вас. Само с тази резлика, че при мен дълго време LH и FSH бяха много високи. Вчера си взех последното изследване на FSH и беше 10,38, а минялият месец 66, което за мен е повод за радост. При мен проблемът се появи преди около 5-6 години, но не бях лекувана правилно. Сега посещавам д-р Коларов, но ми казаха, че истината е в д-р Стаменов.
Желая успех на всички