0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте! Имам хашимото и се притеснявам дали би имало проблем с носенето на бебчето и с неговото здраве, моля настоящи мами да споделят с мен....следя си жлезата, изследвам хормони през 6 месеца, ТСХ ми е в нормата, но антителата са ми над нормата....пия Л-тироксин по 50мг, аспирин и селен!
Дали всичко ще е наред ако ме наблюдава лекар????
моля мами кажете...
  :(
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Здравей, Дени. Аз няма да ти помогна особено, но моя братовчедка претърпя операция преди време и част от щитовидната жлеза й е изрязана. И диагнозата й не беше добра, но слава Богу вече минаха 3 години и вс. е ок. Та тя също пие л-тироксин и се притесняваше при евентуална бременност, но около година след операцията си забременя и всичко мина съвсем нормално. Тя на освен това е и с доста килца над нормалното, но да е жива и здрава, роди преди повече от година една чудесна сладурка. Та под лекарски контролне мисля, че би имало някакъв проблем.
ПС Позволих си да отговоря защото през пубертета и аз имах Хашимото, което уж излекувах, но винаги имам едно наум и дори мислех да отида на контролен преглед през отпуската. Успех ти пожелавам и хубаво лято :D

мерси Zlatulka, дай боже всичко да е наред  :lol: 
*
Здравей Дени! Аз също съм с Хашимото. И на мен тепърва ми предстоят
такива работи. Само, че на мен антителата са ми положителни. Първо трябва да забременея.
Но ми казаха, че трябва да съм под наблюдение, след това.
Най-добре е да посетиш док.
Успех мила!
« Последна редакция: Юли 18, 2007, 11:56:37 am от Desito »
Дени, аз съм с Хашимото, при това си самоназначих изследвания и ми го диагностицира доктор чак в 3 месец от бременността. За сега, пу - пу, феталната морфология показва, че всичко й е наред на беба. Пия Ел - тироксин, Аспирин, Селен и следват хормонални изследвания всеки месец. По препоръка на д - р Тодорова правих антифосфолипидни и генетични, но, слава богу, не съм се сдобила и с тези придобивки. Стискам палци при теб всичко да е наред!
  Дени аз също съм с Хашимото, когато нещата са под контрол и знаеш за болестта няма за какво да се притесняваш. Тук във форума има момичета с Хашимото, които се радват на своите съкровища, не се притеснявай. Важното е, че си знаеш за болестта.

Златулка, ако си имала Хашимото, не може да си го излекувала и аз живях с тази илюзия 8год., защото никой лекар не ми беше обяснил що за болест е това. И аз си мислех, че щом от 8год хормоните ми с в граници значи съм се излекувала, но когато открих форума на "Зачатие", разбрах много неща за болестта , направих консултация с д-р Тодорова и се радвам, че на време се усетих.

Дени УСПЕХ!!!!

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  Златулка, ако си имала Хашимото, не може да си го излекувала и аз живях с тази илюзия 8год., защото никой лекар не ми беше обяснил що за болест е това. И аз си мислех, че щом от 8год хормоните ми с в граници значи съм се излекувала, но когато открих форума на "Зачатие", разбрах много неща за болестта , направих консултация с д-р Тодорова и се радвам, че на време се усетих.

Дени УСПЕХ!!!!
Asss, на мен, в интерес на истината, никой лекар не ми е казал, че съм се излекувала. Просто в един момент реших, че ще спра лекарствата на своя глава защото още през първите месеци от лечението хормоните ми се нормализираха. Пиех метизол и л-тироксин около 4 години и накрая спрях. Сега през 1-2 години ходя на лекар и пускам контролни хормони. Но наистина не знаех, че това си е за цял живот. След ДРЗ си мислех да си запиша час при Тодорова и явно ще го направя. Имате ли нейни координати? Благодаря предварително.

:D Да и на мен никой лекар не ми беше казал, че съм се излекувала, но и аз защото пих само 1 год Метизол и като го спрях вече 8 год. хормоните са О.К. реших самичка , че съм се излекувала, но...
  Много хубаво решение за консултацията с д-р Тодорова  :wink:
  Ето координатите на д-р Тодорова

Записваш си час на тел. 02/9523600
  Адреса гр.София, бул."П.Славейков" №18, бл.2
   "Лекарски кабинети"

Едно пояснение от мен, което е от голяма полза ако отидеш.  :D
  Адресът е на бул."П.Славейков", но трябва да тръгнеш по пресечката ул."Даскал Манол".  Кооперацията, където се намира кабинета е под формата на буквата Г и има лице и на двете улици. Трябва да минеш под един проход на самата кооперация откъм "Даскал Манол" и да свиеш в ляво. И хоп една зелена дограма в дъното е входа.  :D

Ама разяснение направих  8O

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
 :D Аси, много ти благодаря за бързия отговор. Аз защо съм останала с някакво впечатление за Тодорова и Майчин дом, не знам  :oops: Както и да е. Още утре ще звънна да си запиша час ако не е в отпуска. Благодаря ти още еднъж.  :balk_81:  :balk_21:
Дени, извинявай, че ти разводних малко темата.  :oops:
« Последна редакция: Юли 18, 2007, 23:20:22 pm от Zlatulka »

*
Аз също съм с Хашимото. ТСХ- то ми е в норма в следствие прием на Л- тироксин, но антителата ми са завишени в пъти. Пия Селен и Аспирин.
При бременност е важно ТСХ-то ти да е в норма и затова се прави контролно изследване  всеки месец, а антителата ще си ги имаш винаги, единствено може да бъде блокирано временно действието им с Фраксипарин, за да не унищожат ембриончето.
Задължително бременността ти трябва да се следи от ендокринолог!

Успех Дени! :goodluck:

*
Е, и аз съм от вашата партия. Д-р Тодорова е много позитивен човек и съм сигурна, че с нейна помощ можеш да си родиш бебешока. Тя не е в отпуск сега. Ще излиза през втората половина на август.
Успех!
*
здравейте! Имам хашимото и се притеснявам дали би имало проблем с носенето на бебчето и с неговото здраве, моля настоящи мами да споделят с мен....следя си жлезата, изследвам хормони през 6 месеца, ТСХ ми е в нормата, но антителата са ми над нормата....пия Л-тироксин по 50мг, аспирин и селен!
Дали всичко ще е наред ако ме наблюдава лекар????
моля мами кажете...
  :(

Според мен на този етап е важно, първо да забременееш, а за да се задържи плода е нужно или ТАТ и МАТ да са в прилични граници или да се блокират с аспирин, фраксипарин, клексан, което ти всъщност вече правиш. Аз забременях с високи стойности на ТАТ, но МАТ беше и си остана в норма, до края на бременността ми. Пиех селен 200, еутирокс според стойностите на ФТ4 и ТСХ и аспирин протект.
Да всичко ще бъде наред, ако те наблюдава точният специалист. Винаги съм смятала, че в лечението участват и пациент и лекар, а затова е нужно да му имаш пълно доверие.За съжаление винаги има риск при всяка една бременност, независимо дали е след стерилитет или не.
Бих те посъветвала, да си пуснеш и едни изсл. на антифосфолипидните антитела, както и генетичните.
Аз се следях на всеки 30-60 дни преди да забременя, после на 20-30 дни. Не съм имала проблеми по време на цялата бременност, бебчо също.
Късмет и успех.  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

:Dмомечита, страшно много ви благодаря за отзивчивостта :wink: и напътствията които ми давате!!!!!
много ви благодаря  :lol: