0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета!Проблемът при мен е че имам нередовен и оскъден цикъл.Закъснява ми около седмица а този месец е вече 10-ти ден.Не съм бременна,направих си два теста.Проблема сигорно е хормонален и затова искам да си изследвам хормоните.Знам че прогестерона и пролактина влияят на цикала.Пролактина мога да го изследвам по всяко време но въпросът ми е кога точно да си изследвам прогестерона?Знам ,че той се изследва след овулация, но при моя нередовен цикъл незнам кога ми е овулацията и кога да си направя изследването?За тестостерона също ако може да ми помогнете ще съм ви благодарна.Извинявам се за дългото и объркано писание.Ако има и други с подобни проблеми ,моля да сподели как се справя.Благодаря!
*
Re: Въпрос за хормоналните изследвания
« Отговор #1 -: Юли 13, 2007, 18:03:34 pm »
Отиди на лекар. Той трябва да ти назначи изследванията.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Юли 14, 2007, 07:55:11 am »
 Подкрепям White отиди на гинеколог-ендокринолог.
Прогестерона показва дали е имало О и дали всичко е наред с ЖТ.
При теб май има проблем със самата О. /ако няма О нама и прогестерон/. Освен това има и изследвания, които показват дали ще има О. и дали всичко ще е наред с нея.
Просто ти трябва добър специалист.
Успех и дано да няма сериозни проблеми  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #3 -: Юли 14, 2007, 14:48:25 pm »
Благодаря ви момичета!Знам че ще трябва да се ходи на гиниколог но исках да се информирам и да знам кога и какви изследвания ще се наложи да си правя.Има толкова некадърни лекари,които ти вземат само парите.Винаги съм се чудила дали наистина са некомпетентни или просто ни мотат за да ни вземат повечко пари.Попадала съм на такива и само ще спомена като пример за да не стана многословна, че ми назначиха всички хормонални изследвания на единпът 8O но и аз като незнам платих доста пари.Добре че го има нета и форумите за да си помагаме с информация.Порових се доста и прочетох доста инфо и си мисля ,че пролактина може би ми е доста висок а това само с изследване ще мога да го установя.Тестостерона по всяко време ли мога да го иследвам?Приятен ден ви желая.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Юли 15, 2007, 07:27:33 am »
Да, тестостерона може да се изследва по всяко време на МЦ.  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум