0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варикоцеле
« -: Август 16, 2007, 17:57:30 pm »
От доста време имам варикоцеле(на 21 години съм), и то от двете страни.Понякога чувствам топлина и някак си ми е дискомфортно.Случайно мернах този сайт и ви пиша. Между другото и спермообразуването ми се струва,че ми е малко намалено.Ако може някой с по-компетентно мнение да ми каже да се подлагам ли на оперяция-в какво се състои и т.н(тук из форумите чета,че е много лека) и след това ще ми се увеличи ли спермообразуването и оше подробности около това заболяване(нали е заболяване?). Предполагам,че не е късно за лечение,нали?
*
Re: Варикоцеле
« Отговор #1 -: Август 16, 2007, 18:03:55 pm »
Никога не е късно, най-малко на 21 г. :D
Трябва ти мнение на андролог.
В София - д-р Милен Кацаров:
http://www.andrologia.hit.bg/
Той ще прецени степента на варикоцелето, евентуално ще назначи изследвания и после лечение.
Възможно е да има голямо подобрение след лечение, възможно е да няма. Гаранции не се дават и зависи от организма.
Все пак си доста млад и вероятността да нямаш проблеми с репродукцията е значително голяма.
Късмет.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=694&Itemid=15

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Август 16, 2007, 18:47:47 pm »
Ще вземам мерки и то скоро. Иначе БЛАГОДАРЯ за обстойния и бърз отговор!!!...
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Август 16, 2007, 18:55:24 pm »
Ето една статия за Варикоцеле.
Преди посещението при уролог си направи една спермограма, ще е полезно да можеш да му покажеш резултатите.

Успех! :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #4 -: Август 16, 2007, 19:48:43 pm »
Тази статия я четох,мерси много все пак:)