0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Пак микробиология - моля Мели да се включи
« -: Септември 21, 2005, 18:39:26 pm »
Здравейте! Предишния месец бях на терапия заради цервицит и бактериална вагиноза на лечение от: далацин вагинално, плюс канестен също вагинално.
През този цикъл направих нова микробиология и резултатите са:
Влагалищен секрет: Кандида - не се изолира, лактобацили - единични, гарднерела ваг. - масово;
Цервикален секрет - полиморфонкул. левкоцити на поле - повече от 15 /нещо написано с карата си след това/, Клуе клетки - умерено.
Няма антибиограма
Интерпретация/препоръки : бактериална вагиноза и микроскопски данни за цервицит - знам че пречат на забременяването

Конкретни въпроси към Мели:
1. Вярно ли е, че Гарднерела ваг. се трепе само с Флажил и Далацин - обяснсено ми беше, че за това нямам антибиограма;
2. Вярно ли е, че с такъв брой левкоцити в цервикса се предполага Хламидийна или Микоплазмена инфекция;
3. На мъжо е изписано Флажил 2х2 за 10 дни - не е ли множко това?

Много благодаря предварително!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #1 -: Септември 24, 2005, 20:18:58 pm »
Мели, помагай, че и аз май ще трябва да повтарям микробиологията :cry:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Септември 24, 2005, 20:50:42 pm »
Оф, ми аз нали не съм специалист по тази част. Но от д-р Даскалов знам, че гарднерелата е симптом. Че хламидия и микоплазма трябва да се докажат, че ги има (в лаборатория, която се занимава с тези причинители). И на мен ми се вижда мног оза 10 дни това лечение, но ... нали знаеш, к`вото каже лекуващият лекар.

Пусни си едно дирине на гарднерела лечение, да видиш какви неща излизат.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

lady_11

• 3217
« Отговор #3 -: Септември 25, 2005, 09:58:55 am »
Не ми е ясно как така гарднерелата е сиптом? Нали е вреден микроорганизъм, който е част от естествената флора на влагалището и масовото му развитие не се допуска от лактобацилите, които при мене са еденични?
Въжможно ли е да си отглеждам само гарднерела?
Абе другия месец след лечението щъ крънкам Гинка за микоплазма и хламидия. В тая връзка ими ли PCR-ДНК тест за микоплазма?

Нали уж ги бях изтрепала, пък ква стана тя!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Септември 25, 2005, 12:22:02 pm »
Лейди, в смисъл, че не гарднерелата е първопричина за проблема, а че тя се развива на увреден терен. Би трябвало да има PCR за микоплазма. Ама защо ти е?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #5 -: Септември 25, 2005, 12:25:35 pm »
пък аз днес пробвах с ръкавиците Careplan VpH - показа ми най-жълтичкото (в нормалната зона). Тва значи ли, че Poligynaxa е изтребил е-колите? И изобщо нормална киселинност означава ли,че няма инфекции или показва, че няма условия за тях? Някой може ли да обясни?
*

Anonymous

« Отговор #6 -: Септември 25, 2005, 13:22:33 pm »
В отговор на Мели:
ами нали се лекувах  в началото на годината от Микоплазма, Трихомони и Хламидии при Кирчев. След лечението правих серологично изследване за хламидия /вкл. и на друго място като контрола/ и микоплазма - бях в референтите стойности.

август месец като посетих Гинка обаче пак съм си с цервицит и да ти кажа честно тая картинка нещо много ми е неясна. Та да взема да повтоя хламидията и микоплазмата.

В отговор на Сигнус: Влагалищната честота е един от показателите за наличие или липса на инфекция. Аз моя тест съм го виджала и оцветявано в най тъмния цвят - не го пожелавам никому.
За да ти е точен резултата обаче трябва да са минали поне 24 часа от третиране с вагинални глобули и сексуален контакт. Спермата ще ти даде фалшиво високо РН.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #7 -: Септември 25, 2005, 13:27:39 pm »
Госта съм аз. Не знам защо ми е изключил автоматичния логон.
*
« Отговор #8 -: Септември 25, 2005, 13:28:25 pm »
На теста пише 12 часа, но бяха минали и 24 де.  :wink: Чакай сега малко,  тук пише, че се засича киселинност , а не чистота, тва не е ли различно? Лейди ти ли си госта?
*
« Отговор #9 -: Септември 25, 2005, 13:29:25 pm »
Цитат на: lady_11
Госта съм аз. Не знам защо ми е изключил автоматичния логон.

ааа, ми много ясно, cookies expire-ват през определено време, така става споко :) Докато съм писала и ти си постнала да се идентифицираш :)
*

lady_11

• 3217
« Отговор #10 -: Септември 25, 2005, 14:57:45 pm »
сигнус засичат РН, което ще рече първите две деления на скалата средата е нормално кисела, следващите деления - става алкална.
*
« Отговор #11 -: Септември 25, 2005, 15:04:43 pm »
Да бе лейди, то тва го пише в упътването, ама не разбрах това значи ли че няма инфекция, и обратно, ако не е в границата значи ли, че има инфекция. Или само, че съществуват или не предпоставки за нея?
*

lady_11

• 3217
« Отговор #12 -: Септември 25, 2005, 15:29:43 pm »
алкална среда - има инфекция, марш на преглед и микробилогия, тва значи да си извън скалата.
Що не си в чата?!?
*
« Отговор #13 -: Септември 25, 2005, 15:30:22 pm »
идвам, ядох щото току що