0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Странични ефекти на ПУРЕГОН
« -: Юли 25, 2007, 12:17:47 pm »
Здравейте момичета.Малко съм притеснена.Днес трябва да си сложа първата ампула Пурегон но като прочетох страничните му ефекти се по стреснах.При някои случаи се срещало натрупване на вода в белия дроб,образуване на кръвни съсиреци в кр.система.Ако някои знае нещо повече моля да се включи защото наистина ме е страх от това.Често ли се случват тези неща и до каква степен са опасни?
*
Re: Странични ефекти на ПУРЕГОН
« Отговор #1 -: Юли 25, 2007, 12:26:40 pm »
Не се притеснявай. И на Гонала пише същото, но това са изклюително редки случаи.
Събиране на вода се получава при хиперстимулация, затова се правят изследвания на хормони в хода на стимулацията.
Слагай смело и си мисли, че това е верният Път към Мечтата ви.
Стискам палци.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #2 -: Юли 25, 2007, 12:39:08 pm »
на есен ми предстои пето инвитро винаги досега стимулацията ми е била с пурегон.няма страшно както каза уаит
Цитат
Слагай смело
нормално е организма ти да задаржи вода но това което пише е наистина в много редки слу4аи.затова и постоянно ще си под наблюдение и ако има някакво притеснение лекарите ще вземат саответните мерки.сега не е момента да се притесняваш излишно.може да ка4иш някое килце от тях.аз ка4вам всеки пат по 10 но има моми4ета които ка4ват по 5.успех и дано се похвалиш скоро
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
« Отговор #3 -: Юли 25, 2007, 15:46:28 pm »
Благодаря ви момичета.Вдъхнахте ми малко кураж.
В петък сутринта съм на преглед след втората инжекция.Общо са ми изписани 3 броя.Дано този месец новините да са добри.
*
« Отговор #4 -: Юли 25, 2007, 19:41:49 pm »
http://www.medinfo.bg/doctor/sprav/Puregon.htm

Тук намерих за пими малко информация, дано да и бъде полезна и успех  :) 8)
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Юли 25, 2007, 19:50:46 pm »
Най-явният страничен ефект е повечко фоликули :lol:, каквато е целта му!
Успех! :crossfingers: :flower: yahoo_17

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #6 -: Август 28, 2007, 19:29:41 pm »
Аз съм от редките случаи.
След трансфера 2 или 3 дена по - късно започнах да се подувам. Оказа се че събирам вода в корема. Сложиха ми дрен - Източиха около 10 - 12 литра. Не стига това ами и белия дроб ми пострада - там също събрах вода. И там имах дрен. Страшно е много, но всичко забравих като родих бебка. След година отново ще се подложа на стимулация, защото искам и второ бебе.

При мен усложненията се получиха, защото не ми се правиха кръвни изследвания по време на стимулацията. После като влязох в болницата и там не ми обърнаха кой знае какво внимание и за това се получи така.