0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

muckata

• *
  • 14
  • мама за чудо и приказ
питане за бактериите
« -: Септември 13, 2005, 22:35:06 pm »
ще ми се да ви  попитам  нещо,правихме спермограма на мъжа в русе,всичко мина ок,но като взехме резултатите и отидохме при моя гинеколог да ги разгледа се оказа че има бактерии и в другиден сме пак да ни вземат и на двамата секрет каза че било микробиология.искам да знам след това вече ще е ясно какви бактерии има мъжо и с какъв анибиотик ще ги излекува?бактериите пречат ли на забременяването и въобще как се появяват бактериите в неговата сперма?
благодаря ви!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
питане за бактериите
« Отговор #1 -: Септември 14, 2005, 08:31:33 am »
Мели да ме поправи, ако греша.
Бактериите в спермата се причиняват например от урологична  инфекция , от заразяване от жената.
Микробиологията с антибиограма към нея /казва с кои антибиотици се убиват откритите бактерии/ са единствения начин на точно установяване.
По моето скромно мнение бактериите пречат за забременяване, особено ако жената страда от бакт. инфекция - вагинит, цервицит /възпаление на шийката на матката/. Бактериялната инфекция при жената може да доведе до по-трайни увреждания - ендометрит, салпингит. При мъжа - простатит.
питане за бактериите
« Отговор #2 -: Септември 14, 2005, 09:54:33 am »
Здрасти!
Аз мога да ти кажа какво знам от малко по-различен ъгъл. Ако жената е в добро здраве, тя е естествено предпазена от развитие на бактериална инфекция, дори ако мъжът има - това е заради т.нар. "влагалищно съдържимо" - нормалната среда във влагалището предпазва от развитие на бактериална инфекция. При мъжа наличието на бактерии определено влошава спермограмата, лошото е, че и изпитите за лечението на инфекцията антибиотици влияят зле, но като мине малко време за възстановяване след това, нещата се оправят - това е добрата новина :D
Написаното е от личен опит.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
питане за бактериите
« Отговор #3 -: Септември 14, 2005, 10:04:49 am »
едва ли някой може да ти отговори на въпроса как се появяват бактериите в спермата...

може да е от лоша хигиена, от анален секс, от партньорката, от нещо друго (кой знае какво)...
моят мъж има вече цяла година бактерии в спермата, които ту изчезват, ту се появяват, ту са един вид, ту са друг вид... всички лекари вдигат рамене и никой не ни казва защо.
лекуват се обикновено трудно и упорито.
ако спермограмата на мъжа ти е наред, не мисля, че наличието на бактерии в неговата сперма ще попречи на забременяването, но при всички случаи той трябва да се лекува, защото хроничната бактериална инфекция може да доведе до усложнения за самия него в бъдеще.
а ти правила ли си влагалищна посявка да се види дали при теб има бактерии?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
питане за бактериите
« Отговор #4 -: Септември 14, 2005, 17:21:20 pm »
Само да добавя, че е хубаво да се вземе простатен и уретрален секрет при мъжа за микробиологична посявка и антибиограма.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

muckata

• *
  • 14
  • мама за чудо и приказ
питане за бактериите
« Отговор #5 -: Септември 14, 2005, 21:29:59 pm »
много ви благодаря за вниманието,което сте обърнали на моята тема.днес и аз и мъжит ми бяхме на лекар ,на мен ми взеха цервикален секрет,а на мъжа сперма за микробиологичното.резултатите след 4 дни ще кажат истината.
мерси още веднъж  :D
ще споделя непременно как са се развили нещата.