0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за фоликула?
« -: Септември 13, 2005, 20:59:21 pm »
Здравейте момичета.
Вчера бях на гинеколог ,на 10 ден от последния цикъл-та доктора каза ,че имам фоликул който е 12 мм в дясно.Цикъла ми е на 28-30 дни.
Днес следобед започна да ме наболява леко от дясно-едно леко предърпване,и усещане както преди да ми дойде,имам доста обилно течение и си мисля ,че може да уволирам.
Притеснява ме това ,че фоликула е много малък ,но тъй като от скоро се интерисувам от тези неща и почти нищо не знам, много ще се радвам на коментарите ви.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Въпрос за фоликула?
« Отговор #1 -: Септември 13, 2005, 21:42:58 pm »
Направи си тест за овулация.
*

svetlawoman

Въпрос за фоликула?
« Отговор #2 -: Септември 13, 2005, 22:05:49 pm »
Аз като ходя на лекар ми определят с вагинален ехограф точно в кой ден ми е овулацията.На тебе не ти ли го определиха?
*
Въпрос за фоликула?
« Отговор #3 -: Септември 13, 2005, 22:20:19 pm »
Ванина02, кога ще те гледат пак?
Въпрос за фоликула?
« Отговор #4 -: Септември 13, 2005, 22:32:00 pm »
Ами имам час за Петък,тогава лекаря каза ,че трябва да ме види отново.
Дали на прегледа в Петък ще може да се разбере точно кога е била овулацията ако е имало такава?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Въпрос за фоликула?
« Отговор #5 -: Септември 14, 2005, 07:53:30 am »
Напълно нормално е да е с такъв размер за деня от цикъла ти. По принцип самото пукане е около 2 часа доколкото знам, така че е много трудно да се определи този момент. Моето предположение е, че в петък най- вероятно няма да се е пукнал все още, но поне ще те ориентират за евентуалния момент. В случая по- важно е да се докаже овулация, така че стискаме палци и късмет!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Въпрос за фоликула?
« Отговор #6 -: Септември 14, 2005, 09:47:33 am »
Ванина, не се притеснявай, че имаш леки болки като пред овулация - мисля че е нормално тези болки да ги има и когато фоликулът нараства, не само в тези 1-2 часа, когато се пука. Така че не се притеснявай, най-вероятно сега си расте, а в петък ще се види пукнал ли се е, или е пред пукане.

Успех!
Благодаря ти, Бени!

Въпрос за фоликула?
« Отговор #7 -: Септември 14, 2005, 11:21:43 am »
Цитат на: svetlawoman
Аз като ходя на лекар ми определят с вагинален ехограф точно в кой ден ми е овулацията.На тебе не ти ли го определиха?

Кое ти определят в кой ден е била или в кой ще бъде?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

svetlawoman

Въпрос за фоликула?
« Отговор #8 -: Септември 14, 2005, 11:35:09 am »
Като дойде 10ден от началото на цикъла ми отивам при лекаря и той ми казва точно в кой ден ,според него ,ще ми бъде овулацията -казва,че през него и през следващия трябва да имаме полови контакти,след което отивам пак,за да види дали наистина яйцеклетката се е отделила.
Въпрос за фоликула?
« Отговор #9 -: Септември 14, 2005, 12:53:02 pm »
Момичета много ви благодаря за отговорите.
Като съдя по графиката на календара май наистина не съм уволирала.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Въпрос за фоликула?
« Отговор #10 -: Септември 14, 2005, 13:13:23 pm »
Цитат на: vanina02
Момичета много ви благодаря за отговорите.
Като съдя по графиката на календара май наистина не съм уволирала.

и аз така мисля.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Въпрос за фоликула?
« Отговор #11 -: Септември 19, 2005, 15:52:11 pm »
Здравейте отново!
В петък отново бях на лекар,фоликула си беше в яичника и беше станал 22мм.това на 14 ден от цикъла,в събота отново ме видя лекара и фоликула си беше все още там ,но по -думите на лекара бил съвсем на края и щял да се спука всеки момент.Според него лигавицата на матката била идеално дебела за разлика от предишния преглед който беше на 10 ден и тогава все още беше тънка.
Днес отново ме прегледа и каза ,че се е спукал и се видя жълтото тяло,но спомена нещо от рода ,че има леко неравна повърхност.Попитах го какво означава това ,а той ми отговори ,че всичко е наред,само да си следя температурата да не падне защото това означава,че не отделя достатъчно прогестерон.
Как мислите има ли нещо общо споменаването на неравната повърхност на жълтото тяло и това ,че може би се съмнява  дали ще функционира нормално?
Макар ,че ми каза ,че всичко е наред се съмнявам дали не ми спести съмненията си тъй като на прегледа в събота сподели ,че се притеснява да не стане на фоликулярна киста ,а днес фоликула го нямаше,как мислите вие-запознатите?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Въпрос за фоликула?
« Отговор #12 -: Септември 19, 2005, 16:08:57 pm »
Няма причина за притеснение.