0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

ТЕСТ ЗА ОВУЛАЦИЯ, някой да ме светне!
« -: Септември 26, 2005, 21:38:17 pm »
Реших да си проследя и аз овулация, има ли я, кога я има и за колко време та след неуспешни опити с измерване на БТ /все се успивам за работа/ си купих въросния тест за определяне на овулацията. Искам да отбележа, че подробно изчетох материалите писани за това тук, както и инструкцията приложена към теста, но не знам какво стана или не се появяваше никаква "пурпурна линия" или се появяваше само "контролната". Това какво значи, че теста е някакво менте или че аз нещо не съм направила както трябва?! :?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Септември 26, 2005, 21:44:27 pm »
Ако ти правиш теста сутринта например, а пика е вечерта - по всяка вероятност положителен резултат няма да видиш.
*
« Отговор #2 -: Септември 26, 2005, 21:46:08 pm »
A kaква марка тестове ползваш? Има ли вероятност да си започнала тестването твърде късно и да си пропуснала овулацията или напротив да си спряла рано с тестовете. Напр. на мен този месец овулацията ми беше на 24 ден.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Септември 26, 2005, 21:46:11 pm »
1. колко ти  е дълъг цикълът и редовен ли е?
2. от койт до кой ден на цикъла си правила тестовете?

отговори ми на тия въпроси и ще има повече яснота, за да мога и аз да ти отговоря на твоя...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

« Отговор #4 -: Септември 26, 2005, 21:55:40 pm »
Значи теста винаги вечер го правих, винаги по едно и също време, цикъла ми е редовен т.е. 28 дни и почнах да се тествам от 11-я ден, марката на теста е Clear Ovu Test, пет теста в опаковка :?
« Отговор #5 -: Септември 26, 2005, 21:58:42 pm »
Темата е моя, ама нещо се замотах с влизането тук и без да искам я пуснах като ГОСТ! 8O  :?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Септември 26, 2005, 22:22:40 pm »
значи си спазила указанията, макар и не съвсем точно... обикновено пишат, че ако до изчерпване на 5-те теста не се види положителен резултат, да се продължи тестването още 2-3 дена.
остават 3 варианта, щом не си видяла нито веднъж втора чертичка (па макар и по-бледа):

а) този цикъл ти е ановулаторен
или
б) овулацията ти е по-късна
или
в) тестовете нещо са нефелни

мериш ли температурата? ако мериш и графиката ти е явно двуфазна, можеш да заложиш смело на вариант в).

и аз като се тествах първия път с тестове за ову, изобщо не видях втора черта... после разбрах, че овулацията ми е по-късно, а не точно на средата, когато аз я дирех...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #7 -: Септември 26, 2005, 22:27:16 pm »
Мерси, явно овулацията ми е по-късно.........другия месец пак ще пробвам този път с десет теста, че тоя вече изтървах Михаля :(
« Отговор #8 -: Септември 27, 2005, 09:48:11 am »
Цитат на: MARQUISE
Мерси, явно овулацията ми е по-късно.........другия месец пак ще пробвам този път с десет теста, че тоя вече изтървах Михаля :(

Мила ти хубаво си почнала да мериш температура, ама защо си спряла точно когато се чака овуто? Или просто не си нанесла стойностите?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #9 -: Септември 27, 2005, 21:42:51 pm »
Цитат на: wassilena
Цитат на: MARQUISE

Мила ти хубаво си почнала да мериш температура, ама защо си спряла точно когато се чака овуто? Или просто не си нанесла стойностите?

Малко съм несериозна, бяха празници тогава и спях до късно, освен това не бях в къщи и не носих термометър! :?