0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Резултат от цитонамазка
« -: Май 04, 2007, 13:54:07 pm »
Здравейте момичета, искам да Ви питам нещо, защото съм доста притеснена. Става въпрос за следният резултат от цитонамазка: "ПАП II – Умерено естрогено   ниво фоликуларна фаза, левкоцити бактерии Еритроцити жлезесто ерозио (ако правилно го разчитам). Моят лекар каза, че няма нищо притеснително, но аз имам спомен че някъде четох за наличие на инфекции или нещо такова при ПАП II и за това съм притеснена. Лекарят не ми назначи никакви допълнителни изследвания. Моля, кажете според вас има ли място за притеснение. И още нещо имам раничка на шийката на матката. Отложихме горенето за следващият месец, т.к. съм в овулация и ще правим опити.
Благодаря Ви предварително
*
Re: Резултат от цитонамазка
« Отговор #1 -: Май 04, 2007, 15:15:38 pm »
Здравей Simply  :)
Според мен има възпалителен процес. Правила ли си микробиология?
Преди да се изгори раничката трябва първо да се премахне възпалението.
Аз минах по твоя път. Подобно цито - първо лекувах възпалението, изгорих раничката и сега се възстановявам :)
Успех!  :crossfingers:
*
« Отговор #2 -: Май 04, 2007, 17:47:41 pm »
Симпли, аз знам, че да си първа и втора група е доста добре! Което означава, че си здрава. Изкарвали са ме и първа и втора група. Даже лекарката, която каза, че съм втора група се учуди, като и казах, че съм била преди първа група, защото според нея първа група нямало. Може да има разлика в класификациите на лабораториите или кой знае. Според тази лекарка една от причините за раничката ми (защото и аз имах, колкото 2 стотинки) е високата киселинност във влагалището. На мен ми я лекува със спирт, пак се гори, но със спирт. Каза ми и да си правя промивки на влагалището със соден разтвор (за сода бикарбонат става въпрос). Говори със своята лекуваща лекарка и питай за нещата, които не са ти ясни и които те притесняват. Успех!

P. S. Не съм сигурна дали е спирт. Извинявай, че не мога да назова името на лекарството! Говори за себе си с лекаря си.
« Последна редакция: Май 04, 2007, 19:23:28 pm от DivaRoza »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Май 04, 2007, 19:23:19 pm »
Здравейте момичета, искам да Ви питам нещо, защото съм доста притеснена. Става въпрос за следният резултат от цитонамазка: "ПАП II – Умерено естрогено   ниво фоликуларна фаза, левкоцити бактерии Еритроцити жлезесто ерозио (ако правилно го разчитам). Моят лекар каза, че няма нищо притеснително, но аз имам спомен че някъде четох за наличие на инфекции или нещо такова при ПАП II и за това съм притеснена. Лекарят не ми назначи никакви допълнителни изследвания. Моля, кажете според вас има ли място за притеснение. И още нещо имам раничка на шийката на матката. Отложихме горенето за следващият месец, т.к. съм в овулация и ще правим опити.
Благодаря Ви предварително
ПАП - ІІ е напълно нормален резултат! Спокойно!
а раничката май се обработваше на първия "чист ден", но не съм много сигурна.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #4 -: Май 07, 2007, 09:21:06 am »
Симпли,
Сигурно лекарят си знае работата и действително ПАП2 въобще не е притеснителен резултат, но предполага третиране на раничката и проверка за възпалителен процес /предполагам, че ти е взел проба за микробиология/.
В случай, че имаш някакво възпаление - първо се лекува, след това се третира ерозиото.
ПАП1 има със сигурност и тази митология на кварталните гинеколози, че този резултат е възможен само при девствени /а се чудя как им взимат пробите   :wink:/ отдавна е отхвърлен сред компетентните доктори.
« Отговор #5 -: Май 07, 2007, 09:36:17 am »
Симпли, по-добре е да се обърне внимание на раничката, после да продължиш с опитите за бебе, няма да отнеме много време третирането на ерозиото, възстановяването на клетките...
Аз бих направила МБ,тест за хламидии и уточняване на причината за ерозиото.
Успех ти желая.
« Отговор #6 -: Май 07, 2007, 13:34:29 pm »
Благодаря Ви много момичета, много сте мили и добрички. По успокоих се вече. Ще се лекувам и ще действам, желая с цялото си сърце дете. Пожелавам Ви от все сърце да се сбъдне мечтата ви. :bighug:
« Последна редакция: Май 07, 2007, 13:36:01 pm от Simply »
*
« Отговор #7 -: Май 07, 2007, 14:01:58 pm »
Тъй като аз днес си взех резултатите от цитонамазката и МБ, за твое успокоение мога да ти кажа, че ПАП 2 е добър резултат. Гинекологът ми показа всички фишове, които бяха при него (около 10 на брой) и на всичките пишеше ПАП 2, имаше само едно ПАП 1. При мен самата е CC- ПАП 1; PVCU – ПАП 2. Общото мнение че, че жените, водещи полов живот е нормално да са с ПАП 2. Еритроцити също е нормално да имаш, тъй като повърхността на шийката се наранява при вземане на материала. Относно раничката – аз съм горила 3-4 пъти, но нямаше ефект. Консултирай се и с друг лекар, ако имаш притеснение, относно метода на лечение. Следи редовно състоянието си и засили имунната си система.

« Отговор #8 -: Август 20, 2007, 20:16:15 pm »
Ето и моят резултат: PAP II/B
Parametritis sin, несигурна лекостепенна дисплазия, обилие от Leuc.
Дано съм разчела правилно.
Изписаха ми Flagyl вагинално - 10 дни.
Дали в такъв случай този месец можем да бебеправим?
« Последна редакция: Август 21, 2007, 11:29:13 am от Stivarip »
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Август 21, 2007, 06:38:17 am »

ПАП - ІІ е напълно нормален резултат! Спокойно!

Успех!

:good_post: :good_post:
*
« Отговор #10 -: Август 21, 2007, 09:12:59 am »
Simply, и мен ме баламосваха доста години че ПАП 2 е съвсем "нормален" резултат. В резултат на това имах постоянни възпаления - гъбички или анаеробна инфекция и почти постоянно бях на някакви глобули и лекарсва :evil:
ПАП 2 не е опасен резултат (в смисъл че не е предраково състояние), но означава възпаление на шийката на матката. Постоянната инфекция създава рискове и никак не е нормална. Една моя приятелка ме заведе при един прекрасен гинеколог, който за 10 процедури с лазер и никакви лекарства ми оправи възпалението и сега ми е ПАП 1. Да чукна на дърво от тогава нямам нито течение,нито гъбички или каквито и да било влагалищни възпаления.
Освен това от професора знам че "горенето" на ранички не е препоръчително при нераждали жени.
Ако си от София или региона и проявяваш интерес ще ти дам телефона на доктора. Още при първото си посещение ще разбереш разликата между гинеколог и гинеколог.
*
« Отговор #11 -: Август 21, 2007, 11:19:31 am »
Пърават си цитонамацка направих през май 2005-та. Пап 1 и 2 са съвсем нормални резултати за момичета водещи полов живот. И аз имам раничка , никога не ми е създавала проблеми макар че дори и при резултат пап 2 ми се е нлагало да си правя биопсия преди горе долу 2 години. Всеки сам си решава при кого да отиде,ко спяташ че резултата ти не е верен отиди при друг лекар.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #12 -: Август 21, 2007, 11:19:55 am »
Би ли споделила тоза доктор, защото аз съм ок, но моята приятелка май върви към ІІІ група. благодаря ти предварително, може и ЛС. :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #13 -: Август 21, 2007, 12:32:16 pm »
  Мили момичета,много ме успокихте с тая тема.Наскоро,изваждайки случайно листа си с изследването от преди 2 години,прочетох ПАП 2А,тогава док ми каза че резултата е добър,и аз даже не го погледнах ,пък и да съм ,не съм знаела какво е това ПАП.Страшно се притесних,че съм 2ра група,толкова много ,че чак не смеех да си задам въпроса във форума да не ми кажете нещо лошо.Даже веднага взех да си внушавам разни гаднички неща...:oops:.Имам правено цито сега, юни месец ,ама ще си науча резултата чак септември.Много съм доволна от темичката ,щото направо бях хукнала от страх пак при доктора да си правя ново.
А за възпаленията незнам ,все си мисля че имам някакво течение,което не е само ЦС,Док също ме гледаше подозрително за такова нещо,като ме прати на МБ и хламидия,но бяха отрицателни???Или може би това не е течение,а по обилна ЦС?...Незнам!!! :?