Здравей, Didoni!
Правила съм четири инсета през 2000 и 2001 г. при д-р Владимиров. Тогава бяхме само с мъжки проблем. Аз бях по-млада, абсолютно здрава и със спонтанна овулация. Док реши да правим инсета без стимулация, само изследвахме хормони, прегледи и инсета. Така четири пъти - неуспешно. Прекъснахме, незнам защо. После ходихме при д-р Кирчева в Пловдив, изгубихме 2 години в уверения, че спермограмата се подобрява и има живи сперматозоиди, докато не направихме нова. През 2005 и последните ми няколко бездетни приятелки се сдобиха с рожби. Незнам това ли ме амбицира, но реших да продължа. Една от приятелките ми забременя при д-р Табакова и въпреки многото негативни мнения, които прочетох за нея, реших да пробвам. Първо попаднах на нея, а след това и на сина и д-р Николов - сега ходя само при него. Малко дълго се получи, дано съм ти полезна. ...Какво ми струват инсетата? От първи до трети(четвърти) ден - преглед, хормони и схема за действие - около 60 лв. Лекарство за стимулация, защото въпреки, че имам спонтанна овулация, съм вече малко старичка - Клостилбегит до сега, а последния път - Серофен - от 10 до 20 лв. После в зависимост от цикъла ти - прегледи н-р на 11 и 13-ти ден + хормони - около 100 лв(преглед - 20, хормони -30). След последния преглед - инжекция Прегнил от 5000 или 10 000 единици. При мен обикновено инсето е на 15-ти ден. Този ден не се правят хормони, само преглед, който влиза в цената. Нормална инсеминация струва 150 лв, а от донор(каквато правя аз) - 200 лв. След това ти правят схема за поддържане на лутеалната фаза - н-р Прегнил, дуфастон, фолиева и др. Аз този месец минах с един преглед само, но пък ме викат пак и може да се повтори инсето. Ще пиша след това. Та така се оформя една сума около 400 лв, може и повече.(500). Ако се сещаш нещо конкретно, питай!