0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: да отслабнем заедно
« Отговор #160 -: Октомври 22, 2006, 15:10:50 pm »
 :D Аз съм против всякакви "помагащи" средства! Личното ми мнение е, че след спиране на употребата им тялото "се сеща", че вече всичко си е по старому, странното ненормално нещо, което са му давали го няма вече и трябва да си "навакса" "вредата" от това нещо! Така че - добър режим на хранене му е майката - нищо друго.
Гладът не е решение, колкото по-рядко се храниш токова по-малко калории се изгарят за храносмилане. В това време тялото си мисли "я не се яде редовно, значи гладни години, значи трябва да се презаредя с някоя и друга мазнина", изцежда всяка калориика и я трупа на корема и се получава феномена - "гладна и все по-дебела".
*
« Отговор #161 -: Октомври 24, 2006, 11:53:34 am »
Така че - добър режим на хранене му е майката - нищо друго.

Амин!
*
« Отговор #162 -: Януари 17, 2007, 08:14:09 am »
в подписите на доста момичета видях лентички с надпис-на диета съм от.....
затова реших да пусна тая тема.айде всяка да каже на каква диета е :eating:.станала съм свиня :a_pig_01:, а и нали почнах противозачатъчни :balk_132:, та като знам как ми действат хормоналните хапове, ще стана и още по-голяма  :a_pig_01:
нека си споделим коя от какво слабее.аз примерно започнах от понеделник диета без въглехидрати, без сладко и газирано.да видиме какъв ще е ефекта при мен.а и почнах да ходя пеша на работа, пак. :cross:.само дето няма как да кажа за колко време колко ще смъкна, защото ме е страх да се кача на кантара! :balk_70:
« Отговор #163 -: Януари 17, 2007, 10:11:41 am »
   От противозачатачните бях качила 7 кг- от 48кг станах 55.Тогава ги и спрях и почнах лунната диета и за 3 месеца,че май и по -малко бях пак 48.Сега съм 52,защото на 48 съм като мишок, а и моичкия не ме харесва.Майка ми за същия период свали 8 кила пак с тази диета!
  На мен ми допада много! :D
« Отговор #164 -: Януари 17, 2007, 10:13:30 am »
Ние пък с милото сме го подкарали на разделно хранене... Но тъй като започнахме преди има няма една седмица още не можем да се похвалим с резултати  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #165 -: Януари 17, 2007, 11:57:37 am »
   Имам една позната ,която яде безумно много,но разделно и слабее с дни!
*
« Отговор #166 -: Януари 17, 2007, 12:43:36 pm »
Аз не съм на диета, но милото е въпреки че не я спазва много стриктно. Все го карам поне той да роди слончето че аз бебе може и да не успея, а той все ми отвръща, че ако роди слончето, то щтяло да си вземе хоботчето :wink:. Както и да е, накрая отиде на диетолог и му направиха специална диета. Първата част от диетата беше 1 седмица само на зеленчуци и всъщност тогава посвали малко повече защото твърде не обича зеленчуци и откровенно си гладуваше тая първа седмица. Втората част от диетата която трябва да продължи 7-8 месеца е следната: трябва едно от храненията задължително да е постно, т.е. ако на обяд е ял месо вечер трябва да яде нещо постно и обратното. Освен това не трябва да яде тестени неща и хляб, затова купуваме хляб Бонус ръжен или класик той е без брашо, и не трябва да пие газирани неща, алкохол и да не яде сладко. Гледаме да купуваме и нискомаслени кашкавал и сирене, месото задължително пиле или бяла риба за да не са мазни. Освен това трябва да прави гимнастика като му препоръчаха да е с голяма продължителност но с по малко натоварване, примерно да кара колело или велоергометър 1 час или ходене 1 час също така коремни преси. На него му е трудно да спазва всичко, а и именни дни, рожденни дни и се "налага" да пие... до сега за 2 месеца е свалил 6 килограма, ама като се понатъпче по някой повод и връща поне по 1 кило, затова доктора му каза че когато е прекалил някой от дните трябва да прави разтоварващ ден само на салати. Май доста дълго стана дано помогне на някой...

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #167 -: Януари 17, 2007, 13:19:43 pm »
Ох, и аз съм на диета. Почнах я веднага след празниците - само на зеленчуци и постни манджи, ама нещо не ми се получи. От няколко дни смених тактиката и ям само салати и месо - пиле, риба, телешко и говеждо. Поне преди действаше, дано пак да стане. Забравих да кажа, опитвам се да ям малки порции, но често - на 3 часа.
*
« Отговор #168 -: Януари 17, 2007, 18:42:36 pm »
peroshinka, каква е рая лунна диета?много пъти съм я чувала като израз, но не знам каква е всъщност?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #169 -: Януари 17, 2007, 19:50:57 pm »
Лунната диета
С лунната диета можете да намалите излишно задържаните течности
Луната има голямо влияние върху водните площи на земята. Тя причинява приливите и отливите, настройването на циклите при жените, а също така и на нашето тегло (поради голямото водно съдържание на организма).

Спрямо лунните цикли ние можем да регулираме или подобрим телесното си състояние. Това е възможно ако съпоставим харната си в съответствие с цикличността на луната. И по-точно ако се съобразим с нейните фази. Като цяло трябва да се спазва един прост принцип-в часът на настъпване на поредната лунна фаза е необходимо да се настроим само на течна диета. Течната лунна диета може да съдържа – вода, чай с мед (захарта е забранена), натурални сокове без захар и консерванти, като най-добре е това да са фрешове (от плодове или зеленчуци)

Посредством лунната диета можете да намалите излишно задържаните течности в организма, които сте придобили вследствие неправилното хранене, а същевременно с това прочистване ще изчистите и токсините от тялото си. Когато искате да направите детоксикация на организма е добре да преминете само на течности, но ако съчетаете това и с фазите на луната непременно ще подобрите и фигурата си. Съчетайте полезното за вашето тяло с приятното прочистване, което няма да ви отнеме повече от 24 часа до 48 часа (понякога кога лунните фази са по–дълги от слънчевите). За начинаещите е добре да направят само 24 часовата течна диета на пълнолуние. Ако не можете да издържите 4 дена в месеца на чай и сокове, то направете едно такова прочистване само на пълнолуние и също ще постигнете резултат. Това е най- подходящият ден за разтоварване на натрупаните течности в организма. Специалистите твърдят, че ако спазвате правилно лунната диета, ще се отървете от 1-3 кг за пълнолуние, а ако спазвате 4 фази на луната с течната диета, то ще можете не само да отслабнете, но и да задържите свалянето килограми.

Правилата за лунната диета са прости - започвате приемането само на течности от часът, в който луната влиза в съответната фаза. Лунните фази започват не само в определен ден, но и в определен час, като понякога това може да е късен час, като 17.30 или 22ч. Тогава се препоръчва да започнете течната диета половин час преди настъпването на фазата, а преди това от сутринта да сте на лека храна като плодове и салати. Така резултатите ви ще бъдат зашеметяващи. Ако не можете да издържите всички 4 фази на течности направете прочистващата течна диета на пълнолуние,а на следващите фази приемайте само плодове и зеленчуци, като се постарайте те да не надхвърлят 2,5 кг.

Обърнете внимание на храната си по време на целия месец- ако спазвате принципите на лунната диета, непременно ще имате резултат, но е добре да го задържите, като се съобразявате и с лунните фази през месеца. Това означава,че ако луната нараства е добре да се въздържате от консумиране на големи количества храна, но когато луната намалява можете да се поотпуснете и да си хапнете нещо, което е по – калорично. Когато луната расте се активизирайте и вие и започнете всичко, което искате да правите през месеца в тези дни, ако се подстригвате при растяща луна косата ви ще расте по – бързо, ноктите също. Оздравителните процедури, образователните и разкрасяващите е добре да се практикуват в нарастващата фаза на луната. Ако обаче искате да забавите процесите на растеж н е добре да правите кола маска при намаляващата фаза на луната, същото важи и за някои релаксиращи и възстановяващи за тялото и целия организъм процедури.

В тази таблица има всички лунни фази и часовете на тяхното започване за цялата година.

Януари 2007
03 януари - 15:58 ч.
11 януари - 14:45 ч.
19 януари - 06:01 ч.
26 януари - 01:02 ч.

Февруари 2007
02 февруари - 07:45 ч.
10 февруари - 11:51 ч.
17 февруари - 13:36 ч.
24 февруари - 08:36 ч.

Март 2007
04 март - 01:17 ч.
12 март - 05:54 ч.
19 март - 04:43 ч.
25 март - 20:16 ч.

« Отговор #170 -: Януари 17, 2007, 22:08:56 pm »
Цитат
peroshinka, каква е рая лунна диета?много пъти съм я чувала като израз, но не знам каква е всъщност?
   Лали е обяснила абсолютно подробно :P!Наистина е много добра и не е мъчителна.На мен ми беше труден само първия ден на гладуването.Резултата беше много добър и бърз :D.Пробвай,няма да сбъркаш и ще се почувстваш по-добре и психически! :wink:
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #171 -: Януари 18, 2007, 09:03:47 am »
Лали, писала си само течности - никога не съм могла да издържам на глад, но искам да пробвам затова питам може ли мандарини или само чайчета и фрешове!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #172 -: Януари 18, 2007, 09:14:48 am »
Pesheck, аз като я правих и ефектът беше не зашеметяващ, но пък траен ядях плодове - ябълки, мандарини, портокали, както и краставици, домати или марули, защото пък аз не мога без солено.
В смисъл, ако хапваш плодове и зеленчуци /без банани, картофи и т.н., само водни/ вместо килограм и половина сваляш по килограм например.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #173 -: Януари 18, 2007, 09:38:15 am »
Благодаря Лали. То и аз много налитам на трева - марули и краставици. А от плодовете мандарини. То се знае, че бананите са табу. Ми ще се пробвам пък каквото сабя покаже или в случая кантара!
*
« Отговор #174 -: Януари 15, 2008, 15:19:23 pm »
Здравейте мили дами  :),
Знам,че всяка една жена се бори с излишните килограми и се чуди как да възвърне предишната си фигура и затова искам да ви предлоа една не толкова строга рно много ефикасна диета.
   Диета - за ускорена обмяна на веществата      

Ден               Закуска              Обяд              Вечеря до 18 ч.

Понеделник   1 чаша черно кафе/чай    1 яйце              салата
Ден 1  +  8    1 бучка захар или   задушен спанак      1 голям бифтек
           1/2 лъжичка мед           / брокули /   
      1 домат   

Вторник           1 чаша черно кафе/чай   1 резен шунка       салата
 Ден 2  + 9   1 бучка захар            1 ч. кисело мляко   1 голям бифтек

Сряда           1 чаша черно кафе/чай   спанак / брокули    салата
 Ден 3  + 10   1 бучка захар            1 домат               1 яйце
                              1 свеж плод       1 резен шунка

Четвъртък   1 чаша черно кафе/чай   1 яйце               1 ч.кисело мляко
 Ден 4  + 11   1 бучка захар            1 морков       1 чаша компот
                              1/2 чаша извара   

Петък           1 чаша черно кафе/чай   1 риба                салата
 Ден 5  + 12   1 бучка захар                            1 голям бифтек

Събота           1 чаша черно кафе/чай   салата                1 яйце
 Ден 6  + 13   1 бучка захар            1 пилешко филе        салата

Неделя           1 чаша черно кафе/чай   1 риба/пилешко филе   НИЩО
 Ден 7  + 14   1 бучка захар            1 свеж плод   

* Месото задължително да се пече на скара , малко "алангле", сол и чер пипер         
    * Пилешкото и рибата може и задушени на пара , сол и чер пипер по желание         
    * Салатата се подправя с лимон , зехтин и сол         
    * Яйцето е винаги твърдо сварено         
    * Шунката е телешка, пилешка или пуешка , 1 резен = 100 грама         
    * Плод : ябълка , круша , резен диня , цитрусов / без банани /         

!  Менюто  за обяд и вечеря може да се разменя в рамките на един и същи ден         
  ! Препоръчва се да се изпива до 2 литра вода дневно         
  ! Абсолютно забранено : алкохол , сладко, хляб         

ВНИМАНИЕ :      
   Ако по време на диетата изпиете чаша алкохол или дори сдъвчете дъвка       
прибавяте допълнително калорий , което означава , че я прекъсвате и ефекта      
се губи.      
  Ако курсът е изпълнен стриктно, може да се повтори след 1 година.       
  Ако сте го прекъснали по средата , опитайте отново след 3 месеца.      
  Диетата способства за ускоряване на обмяната на веществата в организма      
и изгаряне на излишните мазнини.      
 Препоръчваме да подберете внимателно времето за диетата , така че да си       
осигурите изпълнението на целия двуседмичен курс.      

Гарантираме намаляване на теглото с 4 до 10 килограма.      

Държавна болница Копенхаген