0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,
чета сравнително често темите на форума, но досега попадах само на информация как се откриват проблеми с тръбите. Никой не коментира, поне аз не открих, какво се прави при установен проблем. Минилия ноември ми правиха лапароскопия и се установи, че едната тръба има слепвания и нагъвания. Извинявайте, ако не се изразявам медицински коректно, но не си спомням точната формулировка. След това три поредни месеца лекарят ми прави по три хидротубации с антибиотик. Това ли е единствената мярка? Все още нямам бебе и се чудя какво още бих могла да направя по въпроса.
Ще очаквам коментари и съвети :)
Какво да правим след установен проблем на тръбите
« Отговор #1 -: Септември 24, 2005, 13:41:55 pm »
Няма ли кой да се включи със съвет? :balk_144:
« Отговор #2 -: Септември 24, 2005, 13:47:15 pm »
Здравей, Тамара:)
съвет не бих могла да ти дам, но какво е положението след тези хидротубации а антибиотик?
Какво казва лекаря ти?
« Отговор #3 -: Септември 24, 2005, 13:54:56 pm »
Благодаря за включването, Диде!
Лекарят каза тогава, че би следвало да са проходими, щом лекарството влизало нормално в тръбите. Но тези процедури свършиха през януари, а резултат все още няма. В петък съм на преглед при друг лекар, доц. Маркова от Майчин дом във Варна. Ще си взема всичките бумаги и да видим тя какво ще каже. Но ми беше интересно, дали някой друг не се сблъсквал с този проблем и как са се развили нещата.
« Отговор #4 -: Септември 24, 2005, 13:59:50 pm »
Виж, повечето момичета влизат тук през седмицата.
Ще се наложи малко да почакаш, но бъди сигурна, че ще получиш съвет.
Спермограма правили ли сте?
« Отговор #5 -: Септември 24, 2005, 15:32:47 pm »
Правили сме три спермограми. Първата, оказа се, са я направили много непрофесионално: половината показатели изобщо лиопсваха. Втората я направихме уж както трябва и се оказа недобра. По това време обаче, съпругът ми имаше сериозен абцес на зъба и е възможно това да е повлияло на резултата? Когато се оправи, направихме трета и според нея при него показателите са в норма.
Аз съм правила доста неща. Лекувах миналата година киста, която през ноември беше отстранена с лапароскопска операция. Тогава се видяха и проблемите с тръбите. Тогава не ми назначиха изследване на хормони, но през август направих и това. Още не съм ги показвала на лекар- както писах, на 30-ти съм на преглед, но доколкото виждам, резултатите са в рамките на референтните стойности:

3-ти ден
LH 6,5
FSH 10,4
Prolaktin 403,7

4-ти ден
Estradiol 179,3 pmol-l

21-ви ден
Progesteron 17,6
*
« Отговор #6 -: Септември 25, 2005, 10:13:13 am »
Тамара, на мен съвсем наскоро ми установиха проблем с едната тръба, но единственото за което спомена лекаря беше пластика на тръбите, която обаче в моя случай била неприложима защото тръбата ми не пуска от самото начало. За хидротубации с антибиотик въобще не коментирахме.

*
« Отговор #7 -: Септември 25, 2005, 10:26:14 am »
Tam76ara, трябва да напишеш и референтните стойности на тези резултати. А какъв по-точно е бил проблема със спермограмата? Къде ги правихте? Според мен ако другата тръба си е напълно ОК не би трябвало да има проблем да забременееш ако всичко останало е наред. Отиди при доц. Маркова, както си се насочила, тя ще те прегледа, насочи и вероятно ще изиска нова спермограма, а може би й някои други изследвания. Иначе доколкото знам самата хидротубация оказва донякъде положителен ефект поради реканализация на малки слепвания или сраствания, за антибиотика не знам, той не се ли слага винаги при хидротубация, не съм много наясно с темата, има доста момичета, които са правили хидротубации, надявам се да се включат.
Желая ти късмет!  :)
*
« Отговор #8 -: Септември 25, 2005, 12:23:29 pm »
А3 сьм сьс 3апушени трьби,едната от които от скоро дори я няма :(
Лекарите тук не предприемат ле4ение в слу4ай като моя.
Решението_ ин витро.
*
« Отговор #9 -: Септември 26, 2005, 10:08:28 am »
При мен след операция на киста ми казаха, че имам проблеми с трабите и че е направена пластика. Трябвало и хидротубация, след което настъпи тубарна бременност и ме "изрязаха" нацяло от едната страна. Сега ще правя лапароскопия - дано тя покаже има ли надежда. Чувала съм, че при непроходимост на  тръбите няма лечение.
« Отговор #10 -: Октомври 01, 2005, 14:01:24 pm »
Цитат на: cygnus
Tam76ara, трябва да напишеш и референтните стойности на тези резултати. А какъв по-точно е бил проблема със спермограмата? Къде ги правихте? Според мен ако другата тръба си е напълно ОК не би трябвало да има проблем да забременееш ако всичко останало е наред. Отиди при доц. Маркова, както си се насочила, тя ще те прегледа, насочи и вероятно ще изиска нова спермограма, а може би й някои други изследвания. Иначе доколкото знам самата хидротубация оказва донякъде положителен ефект поради реканализация на малки слепвания или сраствания, за антибиотика не знам, той не се ли слага винаги при хидротубация, не съм много наясно с темата, има доста момичета, които са правили хидротубации, надявам се да се включат.
Желая ти късмет!  :)

Благодаря за коментара Сигнусче!
Не написах референтните стойност, защото резултатите се вмвстват. Вчера доц. Маркова го потвърди. Нормалната( с добрия резултат) спермограма я правихме при д-р Александров във Варна. Тук доста момичета го препоръчват.