Мели, здравей. Искам да се консултирам с тебе по повод на последващите изследвания, които направихме. За момента нямаме възможност да посетиме пак Кацаров, защото много пътуваме и двамата, но ще го направиме в близките 1-2 седмици. Все пак още едно мнение ще ни е много полезно!
Така след горната спермограма посетихме Кацаров. Аз съм писала по - долу, но искам да разкажа по - подробно. Та след преглед каза че няма видима причина за лошите резултати. Вижда силно стеснени и уплътнени семенни канали. Предположи че това е от неизлекувана инфекция. Ето резултата от прегледа, който той написа:
- тестиси б.о.
- доплер /-/ отр.
- лекуван за венерич.
- херниопластика в дясно, херния в ляво
- силно уплътнени ol. olef /или d. def/ двустранно
Това което каза да изследваме е Спермокултура, микроскопия + TV.
то го резултата, който Кацаров все още не е видял:
МИКРОСКОПИЯ :левкоцити 2-3
КУЛТУРЕЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ:
1. банална флора - не се изолират бактерии
2. кандида - не се изолира
3. микоплазми - не се изолират
4 . т. вагиналис - отрицателен.
Това е последното изследване, което на мен, макар че не съм особено компетентна освен по - високи левкоцити ми се струва че другото е в норма.
Въпросът ми е освен за коментар, дали това е пълното изследване, което ни е препоръчал лекаря, защото ми се струва някак непълно. Например това ТV....никъде в резултата не се споменава.
За хламидия съм изследвана само аз, незная тук дали се включва но при мен нямаше.
Мели, какви изследвания според теб е необходимо да се направят още?
Има ли смисъл да му взимам някакви билки от билковата аптека, която се коментира много често във форумите.