Здравейте,
циститът ми се появи откакто започнах половия си живот т.е.от около 7години. Последните две три години се хронифицира,защото имам постоянен партньор. Лежала съм в две болници, но пак се появява, винаги след полов контакт(а те вече са само с презерватив). Винаги се откриват Е-коли, които лекувам с антибиотици, защото с билки не изчезват. Последните две години изпих над 20 антибиотика, след което направих дисбактериоза в корема. Вече не трябва да пия антиб.,а съм с много слаба имунна система и постоянно се разболявам и от ангини. Сега не съм в криза, но един уролог ми предлага цистоскопия-за да види дали не се касае за склероза на тръбата към пикучния мехур т.е.стеснение, вследствие на което пикучният ми мехур е уголемен и задържа урина. Ако се окаже това, ще я среже ,за да я ушири. След това пак трябва да пия антиб.
Малко се съмнявам дали да се подлагам, защото ако теорията му е вярна, нямаше ли да получавам кризи и без полови контакти?
Някой изпадал ли е в подобна ситуация? Какъв е рискът от инфекции или сраствания след цистоскопия? Някой изобщо избавил ли се е от цистита? Вследствие на многото антибиотици получава ли се стерилитет? Изобщо бих ли могла да забременея някога, ако постоянно ме грози тоя скапан цистит?
Ако някой е минал по този път , бих била много благодарна , ако ми отговори. Предварително благодаря!