0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

теодора

Здравейте момичета,исам да се консултирам със вас.
Правиха ми изследвания и откриха:Chlamydia Ag-(+)
Назначиха ни лечение (на мен и мъжа ми)с доксациклин и фасижин.
Интересувам се лесно ли се лекуват хламидите,може ли те да са пречината година и половин да нямаме деца,и може ли да предизвикат запушване на трабите? Вие с какво сте ги лекували?
Благодаря ви предварително!!!
« Последна редакция: Септември 06, 2007, 11:45:26 am от Мели »
Re: ВЪПРОС???
« Отговор #1 -: Септември 06, 2007, 11:40:29 am »
Теодора, хламидията е IgA, IgM, IgG. Ти коя си изследвала?
Иначе гадината не се лекува лесно както настинката, но се преборва все пак.
*
Re: ВЪПРОС??? (хламидия - лечение, последици - бел.мод.)
« Отговор #2 -: Септември 06, 2007, 15:04:25 pm »
Хламидията може да е причина за стерелитет и съответно за запушване на тръбите.
Доксациклина уврежда стомаха.
Едно от най-добрите лечения е с Сумамет.
Моите резултати ще излязат в понеделник.
Какви ли ще са ?
*
« Отговор #3 -: Септември 06, 2007, 15:10:55 pm »
При мен хламидията увреди фимбриалния апарат на запазената ми тръба след извънматочна. Така, че са мнооооого гадни тия хламидии.
*

Scarlet_

• **
  • 98
  • Отнесена от вихъра
« Отговор #4 -: Септември 07, 2007, 01:30:08 am »
Теодора, хламидията е IgA, IgM, IgG. Ти коя си изследвала?
Това са видовете антитела.IgA е показател за стара инфекция, IgM за настояща, а IgG за минала или хронифицирала такава. Добре е да се изследват IgA+IgM или IgG+IgA за да се даде по-ясна представа за състоянието на нещата. Иначе наистина има няколко вида хламидия, но предполагам, че става въпрос за хламидия трахоматис.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Септември 07, 2007, 07:19:12 am »
Хламидята може да въздейства върху женската репродуктивна способност по два начина: това може да доведе до полово предавани болести, които могат да доведат до безплодие чрез увреждане на маточните тръби или да доведе до временно безплодие чрез засягане на цервикалната слуз.  Основната опасност за мъжете с хламидия, все пак, е това те да заразят своите партньорки и техните партньори, който могат да развият PID.

Ако вие имате хламидийна зараза и планирате бременност, трябва да се подложите на лечение преди зачеването - бременната жена, която има хламидия може да я предаде на бебето при рождението му и то да страда от остра форма на конюнктивит и белодробни инфекции.
« Отговор #6 -: Септември 07, 2007, 11:31:35 am »
Скарлет, разбира се, че предположих, че Теодора пише за трахоматис, а не за друг от 4 - те вида хламидия.
Само че, доколкото аз зная от лечението си преди година, е най - информативно да се изследва IgG+IgM.
*
« Отговор #7 -: Септември 07, 2007, 14:45:29 pm »
Само че, доколкото аз зная от лечението си преди година, е най - информативно да се изследва IgG+IgM.

Съгласна съм с Точица, също така е добре да си направиш и един директен PCR тест за по сигурно потвърждение на диагнозата. Хламидията се повлиява добре от активната съставка азитромицин, която се съдържа в лекарства като Азитрил и Сумамед + комбинация с още някакъв антибиотик, например доксациклин както са ти изписали в случая. Задължително трябва да се лекуваш, заради последиците споменати по-горе.
« Отговор #8 -: Септември 07, 2007, 21:29:16 pm »
Пийте цитросепт по време на терапията, а може и след нея така или иначе контрола се прави 6 седмици след лечението. Снимка на тръбите също е хубаво да се направи, след прекарана инфекция.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]