0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

инфо за ЛУФ синдром?
« -: Януари 21, 2005, 18:28:03 pm »
Може ли някой да ми каже къде мога да намеря информация за ЛУФ синдром?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
инфо за ЛУФ синдром?
« Отговор #1 -: Януари 21, 2005, 20:12:25 pm »
в Google!!!

търсиш "LUF syndrome" на английски, "ЛУФ синдром" на български.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

инфо за ЛУФ синдром?
« Отговор #2 -: Януари 24, 2005, 09:04:32 am »
Какъв е този ЛУФ синдром?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
инфо за ЛУФ синдром?
« Отговор #3 -: Януари 24, 2005, 09:15:08 am »
lutenized unruptured follicle (LUF) syndrome всъщност става въпрос за синдром на неспукания фоликул.
http://preconception.com/resources/articles/endocrinologist.htm
http://www.drmalpani.com/book/chapter20.html

Ultrasound Exams)---On the day of LH surge, Ultrasound Exams are used to assess the thickness of the endometrium (lining of the uterus), monitor follicle development and assess the condition of the uterus and ovaries. If the lining is thin, it indicates a hormonal problem. Fibroid tumors and ovarian cysts can often be detected via ultrasound, as well as abnormalities of the shape of the uterus. In some cases, endometriosis can also be detected. Many doctors order a second ultrasound two or three days after the first. This second ultrasound confirms that the follicle actually did release the egg, and can rule out luteinized unruptured follicle (LUF) syndrome---a situation in which eggs ripen but do not release from the follicle. http://www.inciid.org/article.php?cat=infertility101&id=262

Моля Ви ако някой намери подробна и хубава статия на английски по темата нека даде линк да я преведе някой!
благодаря
« Отговор #4 -: Януари 24, 2005, 16:17:16 pm »
Благодаря ти Сигнус и аз търсих, но не намерих статия с повече подробности, всички бяха по няколко реда.
*
инфо за ЛУФ синдром?
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2005, 14:20:58 pm »
Ето едно писмо до мен от момиче на което опитах да помогна. Тя питаше в Розали - дали ендометриозата и ЛУФ синдрома са едно и също и аз и отговорих на ел. поща. Това е нейният отговор с молба за помощ.

Много ти благодаря за подкрепата, опитах се още преди месеци да се регистрирам в зачатие във форума, но нещо не успях да са справя, имам ICQ262868586, ако и ти имаш да си поговорим.

Правим опити вече 4 .....лелееееееее колко време вече години, доколкото знам Луф синдрома е неспукване на фоликулите, биха ми инжекции всеки месец за да ги пукат, правих 3 инсеминации, но уви не става, ходих даже и на гледачка, която без да знае ми каза да не се притеснявам за дечица, но това не е достатъчно, направихме си двамата с мъжа ми всички видове изследвания, без аз да направя лапароскопия, но вече и на това съм готова, ходя в клиниката на доц. Атанас Щерев, даже още днес в 15.00, ще разговарям с една от лекарките ако е необходимо да ми назначи медикаменти за спиране на цикъла, но това означава още 6 месеца чакане, а после още 2 докъто се възтанови менструацията, а после Божа работа, затова май е по добре да си направя тази операция та да знам поне.

Моля те, ако имаш желание да препратиш писмото ми към други момичета, аз пак ще се пробвам да вляза във форума на зачатие, все някоя може да е преодоляла някак си този луф-синдром, било то с медикаменти или нещо друго.

Хиляди благодарности от сърце!Мога и телефон да дам, наистина съм отчаяна до болка, просто не мога да стоя и да не правя нищо, имам нужда от много мнения, истории и подкрепа

Ако някой има повече инфо за ЛУФ синдрома - нека и пише, ще ви дам адреса.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
здр
« Отговор #6 -: Февруари 15, 2005, 16:14:51 pm »
Регистрирах се и тук!
моля ви който разполага с инфо за този луф синдром, лечение или каквото се сети моля да ми пише, от 4 години се опитваме да си имаме бебе, оказа се, че не винаги се пукат фоликулите и това е причина да не се случи, а защо когато се пукнат пак не се случва, наистина имам нужда от някой който знае нещо повече
Благодаря
инфо за ЛУФ синдром?
« Отговор #7 -: Февруари 15, 2005, 17:08:28 pm »
Здравей Мими79,
съжалявам но и аз имама такъв проблем а не съм намерила инфо за това. Това което знам е, че инвитрото е едно от решенията на въпроса,друго решение е обелване или надупчване на яйчниците, но при мен това е направено и въпреки това проблема си остава.
ре
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2005, 11:11:05 am »
Цитат на: malinkova
Здравей Мими79,
съжалявам но и аз имама такъв проблем а не съм намерила инфо за това. Това което знам е, че инвитрото е едно от решенията на въпроса,друго решение е обелване или надупчване на яйчниците, но при мен това е направено и въпреки това проблема си остава.

Чакай за какво инвитро говориш, изобщо ли не ти са се пукали???Правила си лапаро, така ли?
Кажи нещо повече, ако има фоликули пробва ли да ги пукнеш със инжекция прегнил, разкажи ми....
*
Re: инфо за ЛУФ синдром?
« Отговор #9 -: Септември 07, 2007, 22:37:14 pm »
Аз имам същия проблем.Пих Дуфастон по определена схема -3 курса по 2 опаковки
/едната опаковка е за 10 дни/. Започвах ги в точно определен ден-7ми или 8ми от цикъла. Трябва да спомена, че аз имам само един яйчник и той не овулира. Сега след тази терапия с Дуфастона мисля, че има нзвестно подобрение, не задържам за момента фоликул. Преди два  месеца задържах фоликул на всеки цикъл, док. ми прави инжекция с Прегнил и въобще не реагирах. Много се притеснявах и от резултатите на хормоните ФСХ-то има големи стойности при всеки цикъл.Това обяснява задържането на фоликулите при мен, както и лош отговор от страна на яйчника. Затова вече си мисля да правя инвитро. Тези проблеми са мн. сериозни, защото яйчника реагира лошо и при стимулация за инвитро, а може и да не реагира. Доколкото знам този синдром говори
за ранно отмиране на яйчниковата функция, намален яйчников резерв и лош отговор при стимулация.  :balk_144: