0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

самотна майка или безплодна съпруга?
« Отговор #20 -: Октомври 21, 2005, 14:17:22 pm »
Джами, по ценоразписа на МЦРЗ замразяване на 1 ембрион за 6 месеца е 120 лева, на семенен материал за 6 м. - 290 лева. Колко ли струва замразяване на повечко яйцеклетки/ембриона за 3-4 години :?
Иначе никак не ми се струва странно, като замразяват ембриони и сперма, защо да не може яйцеклетки. За разни холивудски знаменитости също пускат такива информации отвреме навреме.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #21 -: Октомври 21, 2005, 14:17:48 pm »
Кирил Икономов се казва съпруга й, и да не съм категорична, но почти са жълтини :lol:  Единственото вярно е, че децата й наистина са инвитро бебета, да са й живи и здрави :)
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #22 -: Октомври 21, 2005, 18:03:26 pm »
Незнам защо реагирате така. Аз не понасям жълтините. Нито гледам, нито вярвам на жълти весници и предавания. Доскоро си мислех че това са само слухове за нея, но жената си го каза сама в ефир. Съмнява ме че тя самата ще лъже. А и това вече не са невъзможни неща в медицината. Въпроса е че много малко хора могат да си го позволят. А и както сама казах по-горе лекарите в Правителствена се хвалеха с това си постижение. И на тях не съм склонна да вярвам но след като самата Мая Нешкова го потвърди лично в предаването на Гала. Дацата и са две момиченца и са еднояйчни близначки. Незнам само как стоят нещата с качеството на замръзените материали но всичко това може да се провери и да послужи като решение за такива проблеми.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #23 -: Октомври 21, 2005, 18:06:34 pm »
Аз пък харесвам жълтините, забавляват ме и ме разтоварват :lol:  :wink:  :lol:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #24 -: Октомври 21, 2005, 18:15:58 pm »
:lol:  :lol:   :lol: Може да служат като средство за разтоварване, но като знам че почти на 100 % не са верни, а и като се поставя на мястото на нервната система на засегнатите личности ми става по-гадно отколкото да се разтоваря.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #25 -: Октомври 21, 2005, 18:25:37 pm »
Те пък ако мислиш, че си го слагат на сърце. :lol:
В шоу бизнеса и лошата реклама си е РЕКЛАМА. :lol:
Но разводняваме темата, така че спирам.
Това е тема за "На чашка кафе".
*
« Отговор #26 -: Октомври 24, 2005, 18:45:20 pm »
Тези дни ми попадна една статия за замразяването на яйцеклетки. Там се казваше, че технологията е още много нова и нестабилна. Досега имало само около 150 случая в света с успешен край, използвали замразена яйцеклетка. В статията се предупеждаваше, че е доста ненадеждно на този етап и де не се разчита на това. Така че, ако се замразява нещо, то ще трябва да е ембрион  :( . Поне засега...
Аз също си мислех, че може всичко да се замразява, ама се оказа че не било съвсем така.  :roll:
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*

Anonymous

« Отговор #27 -: Ноември 11, 2005, 20:22:19 pm »
Ами аз искам да ти кажа само че аз съм едва на 21... Тепърва имам много път преди да стана майка, но на последния ми гинекологичен преглед лекарката ми каза ако искам да имам деца да пробвам от сега. Имам приятел, но ние сме още твърде малки за подобна стъпка,а и не сме заедно отдавна. И аз незнам какво да правя, говорих с родителите си и теме окуражиха че когато му дойде времето има хиляди начини да стане... Но много се страхувам наистина да не стане така че най-голямата ми мечта- да бъда майка един ден ,да не може да се сбъдне...
*
« Отговор #28 -: Ноември 12, 2005, 15:06:08 pm »
Здравей,
аз също бих желала да ти помогна да вземеш по-лесно решение.
Първо възрастта ти не е чак толкова голяма - аз съм на 33... В много статии можеш да прочетеш, че още с раждането си жените вече имаме определено количество запас яйцеклетки (огромно, но с всеки месец намаляват) и колкото и "правилно" да живеем (здравословно хранене и спортуване, никакви цигари и алкохол...), можем да изглеждаме млади, но тялото ни остарява и един ден запаса ни свършва... Известните, дето раждат на по 40 години не споменават, че прибягват до донори на яйцеклетки или по колко курса инвитро трябва да направят за така мечтаните  2 чертички.
В такъв случай би трябвало да побързаш, но има нещо много по-важно от това. Ти самата искаш ли сега да станеш майка? Детето е голяма отговорност! Освен това бременността носи още по-голяма радост когато е желана и от двамата партньори (не е задължително да са семейство)!
Самотните майки обикновено са изоставени от мъжете жени, които някога са обичали и най-малкото детето е от обичан (дори и в миналото) мъж.
Така, че не прибързвай, детето не е самоцел!
И най-напоследно място идва и въпроса за подкрепата на семесиството и финансовата част на самотната майка. Дори семейства с 2-ма родители имат  финансови затруднения, а какво да кажем за самотните майки (смешно ниски издръжки, никаква помощ от държавата...).
Премисли всичко добре, но не избързвай - лекарите не са категорични, че ще имаш проблеми после. А и те са хора, всички грешим понякога!
Надежда винаги има!