0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

въпрос за зачатие
« -: Септември 21, 2007, 15:44:26 pm »
С приятелката ми много искаме да имаме дете и от известно време - 5 месеца не използваме прекъснат коитус. Въпреки , че и двамата би трябвало да сме здрави - нищо не се получава - не че е задължително, но аз имам вече дете от предишна връзка,както и друг случай, което дете не задържахме - по скоро,  а приятелката ми има един кадърно направен аборт преди известно време. Открих, че съм доста неук за тези неща, а все още не ми се ще да отидем на лекар - някак не ми се ще да призная че съществува проблем.

Много ви моля за мнение - дали е още рано и да опитвам още или вече е време да потърся лекарска помощ. Знам, че на фона на много хора моето е нищо, но чакането всеки месец е много..............
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Re: въпрос за зачатие
« Отговор #1 -: Септември 21, 2007, 15:52:35 pm »
Първо - на каква възраст сте.
Ако сте до 35 години - раничко ви е за лекар. Ако сте над 35 може би е време да се огледате за специалисти по стирелитет. Думата само звучи страшно :). А и винаги е по-добре да си наясно има ли или няма проблем. Ако има - добре ще бъде че от рано сте се обърнали към такъв специалист, ако няма - ще получите съвет как да планирате бебето. Почетете тук - има много и полезна информация.
Успех от мен!
И се усмихвайте - с усмивка човек постига много повече :D!
Мога, стига да искам.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: въпрос за зачатие
« Отговор #2 -: Септември 21, 2007, 16:12:31 pm »
Добре дошъл! Посещението при лекар не означава непременно наличие на проблем. Моето лично мнение е, че здравият човек не е този, който не ходи на лекар, а онзи, който редовно посещава лекаря си и спазва неговите препоръки - разбирай по отношение на профилактика.

Като ембриолог отвътре ми идва да те засиля на спермален анализ, ама хайде ще караме полека - кажи сега за годините и т.н. И питай, питай.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу