0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кафето и опитите за бебе
« -: Юни 22, 2007, 10:30:49 am »
Момичета, вярно ли е, че кафето пречи на овулацията и въобще за забременяването? Аз съм с много ниско кръвно и сутрин пия голяма чаша кафе, в противен случай в 10 часа вече съм с главоболие и виене на свят. На обяд -пак пия кафе. Следобед - понякога.  Дали наистина не ми вреди? Майка ми ми прави вече няколко пъти забележка да намаля кафето, но аз не слушкам... :?
Вие какво мислите, дали наистина вреди?
Re: Кафето и опитите за бебе
« Отговор #1 -: Юни 22, 2007, 10:35:13 am »
Като ти гледам графиката, имала си овулация. :)
Не вярвам кафето да пречи. Аз като забременях за пръв път преди 9 години, пиех по няколко големи чаши на ден.
*
« Отговор #2 -: Юни 22, 2007, 10:35:38 am »
Не мисля че кафето вреди, когато е в рамките на разумното. Три кафета дневно едва ли могат да повлияят на овулацията.
Пристрастена към д-р Хаус!
*
« Отговор #3 -: Юни 22, 2007, 10:38:48 am »
  Не се вживявай толкова - 2 кафета на ден нищо няма да ти направят. Само за успокоение да кажа, че забременях в един от най-натоварените си месеци, в който пиех по 5-6 кафета на ден, дори и след ову. :oops:, срам е, но е факт. В момента (аз съм с ниско кръвно и от жегата е направо убийствено ниско) лекарят ми е разрешил до 1-2 кафета на ден. Въобще моят съвет е не променяй много начина си на живот в името на бебето, защото това товари емоционално. Е, ако си решила да почнеш да се храниш здравословно - това е добре, да спортуваш - също, но не в името на бебето, а ей така - за тебе си!
 Виж към цигарите не се отнасям така толерантно - те вредят и трябва да бъдят спрени!
*
« Отговор #4 -: Юни 22, 2007, 10:50:08 am »
Eй, сладурани, много сте бързи! :bighug: А аз преди малко пуснах темата....
Много ви благодаря за съветите! Успокоихте ме! Реших да попитам все пак, защото в момента пия трето, а е още 10,45. Наистина започнах да се замислям за кафето, защото от месеци нямам овулация, но този месец ... :P май съм имала!
« Последна редакция: Юни 22, 2007, 10:52:10 am от eli_v »
*
« Отговор #5 -: Юни 22, 2007, 11:17:58 am »
Цитат
Реших да попитам все пак, защото в момента пия трето, а е още 10,45.
И аз много обичам кафето - силно, без захар, по няколко на ден!  :coffee:
Ама ти не прекалявай, де! Чак пък трето в 10:45!

*
« Отговор #6 -: Юни 22, 2007, 11:21:50 am »
Е, Душе, то не е системно, но от време на време се случва...
*
« Отговор #7 -: Юни 22, 2007, 11:31:23 am »
 :D

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #8 -: Юни 22, 2007, 12:58:47 pm »
Всичко, което е с мярка, няма голяма вреда ;) Ако прекалиш, вече може да си имаш проблеми. С една мацка, с която се запознахме в София при инсетата ми, говорихме за кафета. Тя каза, че след първото и инвитро (неуспешно :( ) цикълът не и идвал. Изпила конска доза горещо, силно кафе, взела си горещ душ и вечера гостенката дошла. Аз по принцип избягвам да пия много кафе - 1 на ден, но като ми е натоварено и уморено, понякога прекалявам  :oops: Ама мноооого обичам да пия кафенце - като ритуал някакъв :) Поне го пия с много мляко и не много силно ;)

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #9 -: Юни 22, 2007, 13:21:20 pm »
Момичета стигала съм до 5-6 кафета и кутия цигари на ден. :? Имах чувството че сърцето ми ще изхвръкне. Нито е безобидно, нито безвредно. едно кафенце с мляко сутрин бива. Второ пак върви. Но в натоварения ден, нервите и умората си, човек прекалява и то доста често. Поне при мен беше така. В един момент реших, че мога и без тях и вярвайте ми найстина може и без тях. В началото се чувстваш ужасно, но след това няма сила която да те накара да запалиш цигара с кафе :x
Аз също съм с ниско кръвно, дори лекарите понякога се чудят как живея :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #10 -: Юни 22, 2007, 13:23:03 pm »
  :oops: Ама мноооого обичам да пия кафенце - като ритуал някакъв :) Поне го пия с много мляко и не много силно ;)
:balk_104:Бебчоооо и аз, и аз!
Ритуала е важен и много ми се услажда!
С прятна компания :grouphug: най-много!Не мисля че умерената доза кафе вреди!
За цигарите обаче друга тема и мисля всеки преценява как да постъпи!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #11 -: Юни 22, 2007, 14:13:40 pm »
Ето един калкулатор на кофеин http://iparenting.com/resources/articles/caffeine.htm Но е на английски  :oops:
*
« Отговор #12 -: Юни 22, 2007, 15:29:22 pm »
Ели,и аз не мисля, че кафето (когато е в умерени количества) може да ти навреди.
Но според мен тази зависимост от него е повече психическа,отколкото физическа (както и при цигарите). :wink:
И аз преди време си мислех, че без конската доза кафе сутрин не мога да си отворя очите, ама се оказа, че изобщо не е така. Не пия кафе вече 2-ра година и повярвай ми не ми липсва никак. Дори сега се разсъннвам много по-лесно  :)
Но щом ти е сладко - най-важното е да не прекаляваш системно.

*
« Отговор #13 -: Юни 22, 2007, 15:36:12 pm »
Неди, благодаря. :bighug:
 То аз дето няма да спра да пия кафе, няма, ама поне ще се огранича само с голямата чаша сутринта. Не само заради кръвното, ами и имам друг често срещан проблем - лениви черва. Та кафето донякъде сутрин ме спасява...  :oops:
*
« Отговор #14 -: Юни 22, 2007, 15:57:38 pm »
 :hug2:

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #15 -: Юни 22, 2007, 22:45:30 pm »
Всичко е полезно в умерени количества!!!! :D
*
« Отговор #16 -: Юни 23, 2007, 12:18:15 pm »
Подкрепям напълно постинга на LAN, може и да вреди, но ако трябва да става точно сега бебето повярвай ми 4е и 10 кафета да си изпила то ще се полу4и  :wink: Моми4ета трябва да се отърсим малко от тези обременяващи мисли според мен, което вреди, кое помага... всичко си е Божа работа. Ето например чета, че сладоледа помагал  :wink: ОК лошо няма да хапваме по малко, по множко, но ако разчитаме на това...... забрави.... Единствено подкрепям, 4е помага забравянето /успокояването/, въпреки 4е 100% е трудно да се отърсиш от мисълта за беб4е, но можем да пробваме с пове4е приятни неща в живота ни и то ще си дойде, повярвайте ми преживях го, въпреки, 4е бе за кратко!
*

gemi78

• 235
  • ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!!!
« Отговор #17 -: Юни 23, 2007, 14:35:00 pm »
В умерени количества,всичко е полезно!