0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Към Мели
« -: Септември 24, 2007, 15:42:40 pm »
Д-р Даскалова, здравейте имам едно запитване-молба от името на моя близка! Не знам как точно да започна, затова ще започна от начало...

Тя загуби своето бебче в началото на 9-я месец (този юни). Бебчето беше едва 2.300 кг. 46 см.  и според хистологията непосредствената причина за смъртта на плода е "нарушена плацентарно - плодно кръвообръщение с последваща вътреутробна асфиксия". Бебчето е било недоносено с множество кръвоизливи и какво ли още не.... :oops: Тя направи генетични изследвания при д-р Савов в МД и според тях има мутация 20210 G/A хомозиготен носител 4G/4Gи мисля протромбин (тъй като въобще не знам за какво пиша ми простете за грешките  :oops:) Има и двурога матка.

Какво следва да направи още и до каква степен е сериозен проблема?
Благодаря предварително
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Към Мели
« Отговор #1 -: Септември 24, 2007, 19:24:55 pm »
Дени, съжалявам за загубата на твоята близка. Аз не съм специалист в тази област. И двата проблема - хомозиготната мутация и анатомичния дефект, могат да са причина за неизносването на бременността. Преди следваща бременност е добре да се прецени дали не са нужни и други изследвания, както и да се изпише лечение преди забременяване. Тук би трябвало да работят в екип гинеколог и имунолог.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Септември 24, 2007, 19:54:03 pm »
Д-р Даскалова, а дали става въпрос за антифосфолипиден синдром или и за още нещо?

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Септември 24, 2007, 19:54:55 pm »
Нека ми изпрати на мейла копия от изследванията и ще й кажа какво точно е.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #4 -: Септември 24, 2007, 21:33:07 pm »
утре лично аз ще ги пратя :) д-р Даскалова благодаря, че ви има, за отдаденоста и вниманието ви!
« Последна редакция: Септември 25, 2007, 13:46:43 pm от Дени »
« Отговор #5 -: Септември 29, 2007, 17:59:01 pm »
Мели, преди няколко дни ти пратих майла с изследването на моята близка, още нямам отговор? Предполагам, че не си го получила! Ще го пратя още веднъж, дано този път успешно!