tanja, напълно нормално. макар че Мелани-Софи е малко подранила със изоставянето на сутрешния сън. горе-долу между 12 и 18 месеца настъпвал този преход към еднократно дневно спане - след обеда. при Мартин е на периоди - понякога спи по 1 път, друг път по 2 пъти, зависи колко рано е станал сутринта.
tanja, учудих се на твоето изказване, че имаш много време за запълване. бих искала да обменим опит за това, аз постоянно се задъхвам от недостиг на време и се чудя дали проблемът е в мен. ето какъв е дневният ми режим:
сутрин - ставане в 7, събуждане и алабала до 7 и 30 и поемане на детето от баща му, който го е менажерирал от 6 сутринта. закуски, занимания, ходене по петите на детето, излизане на разходка.
обяд - връщане от разходка, набързо преобличане, измиване, обядване и приспиване.
тук имам около 2 часа свободна дупка.
следобяд - става детето от сън, закуска, обличане, разходка, връщане и към 19 часа баща му го поема, а аз започвам да чистя, готвя, пера, гладя и каквото друго има за правене. детето заспива към 20 и 30, следва нашата вечеря, баща му си ляга пребит от умора, а аз - пребита от умора, сядам на компютъра да работя.
както виждате, в моя ден няма практически никакво свободно време, камо ли излишно, което да запълвам. опитвам се от време на време да му готвя, но много рядко успявам, особено при режима с двукратното излизане.
кажете как е при вас и къде го намирате това време?