0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
И аз не знам как да формулирам по-точно въпроса си, но става въпрос за следното:
Днес една колежка на около 28 год., която не планира бременност в момента, ходила на профилактичен гинекологичен преглед. И лекарката й казала, че въпреки че в момента се предпазва с презервативи, трябва да пие и противозачатъчни. Последва едно обяснение, което не ми стана ясно съвсем, но беше в смисъл че сега лъжела хормоните( :?: ), те се разбърквали и когато решала да има дете след някоя  и друга година, нямало да може. А противозачатъчните щели да помогнат хормоналния баланс да е наред. Чувал ли е някой нещо подобно?

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
На мене ми звучи като глупост. Точно с противозачатъчни лъжеш хормоните, което подтиска овулацията.
Ако момичето няма хормонални проблеми, що да ги пие та да лъже и мами :roll:  :lol:  :roll: ?
Пиенето на противозачатъчни има смисъл, защото така се подтиска овулацията. Известно е, че жената се ражда с определен брой яйцеклетки, като при всяка овулация загубва доста от тях, и то най-добрите.  Защо трябва да има куп ненужни овулации, да си изразходва най-хубавите яйцеклетки нахалост. Нашите баби са били в повечето време бременни, затова са запазвали яйчниковия резерв за по-дълго време. Идеята е да се заблуди организма, че има бременност, за да  не се изхабяват яйцеклетки. Не знам дали го обясних добре. Аз например съм с ранен климакс. Това нямаше да ми се случи, ако бях пила противозачатъчни, ама кой да ми каже....
*
Аз няколко години не съм овулирала, това значи ли, че яйцеклетките са останали годни за "по- нататъшна употреба" и сега се използват в поредицата стимулации.
*
погледнато 4исто математи4ески, това оzна4ава ли, 4е ако една жена е на противоzа4атъ4ни, на 60 години ще е пълна с яицеклетки и ще е готова zа zабременяване???
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Аз съм го изпробвала това с противозачатъчните с цел,като ги спра да стане уж по-лесно.Пих Диане 35 три месеца.Единственото,което се случи е,че започнаха да ми стягат всички сутиени и кожата ми стана много хубава.След няколко месеца,след като отново не забременявах,отидох пак на доктор /друг/ и той ми намери доста голяма киста.Казах му,че съм пила противозачатъчни и той каза "аха,ясно" и ми обясни,че когато се подтиска овулацията,яйцеклетките се задържат в яйчниците и могат да образуват кисти.Това е,което мога да споделя от моя опит.А преди да започна да ги пия,моя колежка ми разказа за нейна позната,която така е забременяла...Абе целта сигурно е яйцеклетките малко да си починат и след това юруууш на веднъж много,пък току виж някоя се излъгала.. :lol: Но явно не при всеки се получава :? .Незнам какво да те посъветвам,всичко е на риск.