0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нормално ли е базалната температура да пада по време на бременост? Имам направени 4 теста, всичките положителни, но все още не съм се консултирала с доктор. Имам час за понеделник. Закъснява ми 8 дена вече В на4алото след овулацията температурата ми беше около 36.7- 36.8. Вчера беше 36.6, а днес вече е спаднала до 36.55. Днес я мерих 1 час по-рано от обикновено, но все пак не е ли малко ниска? Благодаря за вниманието!

Не е голяма разликата, не се притеснявай.Доколкото знам понякога са възможни спадове, които са краткотрайни.Изчакай или пусни кръвен за да се види достатъчно високо ли е ЧХГ, защото ако е рано да се види на  преглед, нищо не могат да потвърдят.Къде мериш температурата?Трябва да се мери по едно и също време.
Благодаря ти за бързия отговор :)  Много се бях уплашила. Температурата меря орално обикновенно в 9 сутринта, но днес ми се наложи да стана час по-рано. ЗА съжаление не живея в България и тук достъпът до кръвен тест е по-ограничен ако нямаш застраховка. Но в понеделник ще се консултирам с доктор.

По принцип орално измерена, температурата е по-ниска, така че, мисля че няма проблем.Ако чертата на теста става по-наситена, значи засега всичко е ок.Понякога бременността се прекъсва много рано и отначало тестовете са положителни, а после стават отрицателни, но така е решила природата.При теб са все положителни, значи явно е решила лелката да не те навестява 9 месеца. :wink:Направи си още някой утре-другиден за да си спокойна.Забравих...тихичко честито. :oops:Пожелавам ти безпроблемна и красива бременност. :P
Благодаря ти Виолетт :) Последните 3 дена ми се е вдигнала темературата, днес даже беше 36.95! А тестовете продължават да са положителни! Дано си права и лелката ме пропусне следващите 9 месеца :) Поздрави  :P

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
При бременност нивата на естрогените /те понижават БТ/ също се повишават, както се повишават и нивата на прогестерона /те повишават БТ/. Така, че ако понякога Бт 'играе' нагоре-надолу това не е проблем.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Мерси Денис :)