0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Много моля ако някой е бил пациент на клиниката на Щерев за оперативни интервенции - лапароскопия, хистероскопия, да ми пише за впечатления. За стерилитет ги знам, че са добри, но за операции?

Благодаря!
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Някой правил лапаро/хистероскопия в МЦРЗ?
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2005, 12:17:26 pm »
Аз лично незнам, но може би трябва да разпиташ колко често правят тези процедури.
Всичко е въпрос на опит.
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2005, 13:29:52 pm »
Именно от това са породени съмненията ми. Лекарката участваше в екипа на коремната ми операция 2000г. в Майчин дом, та й имам доверие. Но едва ли правят всеки ден операции. За лапарото без колебание се насочих към МД.
С хистероскопиите проблемът ми се струва по-сериозен. В майчин дом доскоро правеше само Тюфекчиева. Правят я с пълна упойка и тридневен престой. Реанимация - всичко, пълна програма. Докато чета и по чужди сайтове, че диагностичната хистероскопия минава за едва ли не рутинна при стерилитет, като я правят като офис процедура за няколко часа, и си тръгваш. И тук за клиниката на Иво Тодоров преди време четох, че така я прави. И при Щерев така ми казаха - със спинална упойка, правят я и си тръгвам.
Не мога да си обясня голямата разлика. Дали зависи от апаратите, от школата, от това диагностична/оперативна ли е, и въобще може ли да се започне като диагностична и да се премине към оперативна?

Много моля който може да ми помогне с отговори на някои от въпросите. Ще разпитам повече и лекарката.

Благодаря ви пак :D  Уф, като си помисля че това ще ми е 5-та по ред оперативна интервенция за 5 години :cry:
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2005, 13:52:16 pm »
Здрасти!
Аз съм правила две хистероскопии в резултата на съмнителна цветна снимка. Първата беше в Шейново - пълна упойка и няколкочасов престой.
Втората в центъра на д-р Славчев - без НИКАКВА упойка, за 10 минути срещу 100(май) лева. Тази е т.нар. амбулаторна и е много по-щадяща, но не съм сигурна, че ако се наложи може да премине в оперативна. Почти безболезнена е и за 30 мин си наясно със състоянието си.

« Отговор #4 -: Октомври 21, 2005, 14:09:25 pm »
Виа, много полезна информация ми даваш! Точно тази разлика ми се губеше - амбулаторна и в болница. Амбулаторната казваш е без никаква упойка?
Кажи ми за клиниката на д-р Славчев. Това същия Славчев ли е, който работи в МД и е нещо като онко-хирург?
А в Шейново при кого я прави? Пълна упойка и си тръгваш същия ден? Това включва ли неядене, клизма, реанимация, или някаква друга, по-лека упойка правят?

Много много благодаря в аванс!

П.С. Сетих се още нещо: при амбулаторната могат ли да вземат материал за биопсия?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2005, 14:27:09 pm »
Аха, същия Славчев от МД. Който има клиника сега и в Стрелбище. При него се прави без упойка, защото инструментариума е различен. Представи си нещо като маркуч с лупа накрая. Първо се промива мястото, след това като при снимка се "захваща матката", при което усещаш само нещо като боцване. След това усещаш, че нещо ти изпълва матката, което се оказа май течност. Вкарва маркуча и оглежда подробно и кухината на матката и отворите на тръбите. Резултата го научаваш веднага. :) Но не съм сигурна дали може да се вземе материал за биопсия.
В Шейново я правих при Попов. Взима се само цервикален секрет и ако е наред - уговаряш се с него. Постъпваш с нощничка, както при стандартния прием там, дава ти се твое легло докато чакаш д-ра да се освободи. Не си яла и пила кафе този ден. Викат те, качваш се на магарето в общата стая на 4 етаж, в която стоят лекарите и сестрите, анестезиолога си свършва работата, след което ти се събуждаш пак в стаята си. Чакаш да излезеш от упойка и си тръгваш. Задължително я направи ПРЕДИ овулация. На мен това ми беше грешката и се наложи да правя втора. Съветвам те да отидеш при Славчев, обаче......

« Отговор #6 -: Октомври 21, 2005, 16:13:22 pm »
Вия, благодаря пак! За този Славчев съм чувала много суперлативи - определено ми вдъхва доверие. Но ще е проблем, ако не може да се вземе биопсия при мен - това е целта уж. Той с хистероскоп ли го прави, или нещо друго? Дай някакви координати на клинитата му.
А като направи хистероскопията след ову, какво стана в Шейново?

Поздрави :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2005, 12:10:10 pm »
Здрасти!
Може би трябва да се обадиш направо в клиниката на Славчев и да питаш за биопсията. ....
Тел. е 8111843, 0885654925. Намира се в Стрелбище, ул. Костина 6.
Ами след овулацията веднага започва да нараства лигавицата на матката. Аз това уж го знаех, но след третото отлагане заради минала вече овулация, Попов реши, че това не е проблем и я направихме. В резултат на което ме изписаха с епикриза "Миоматозен възел". Като добавка получих и чертежче от Попов, който ми обясни, че след много "препятствия" е успял да стигне до отвора на едната тръба, а другия изобщо не се е визуализирал, защото имало нещо, което можело и миома да е, ама можело и да не е. И "това нещо" заемаше поне на чертежа 2/3 от матката..... Бях абсолютно психясала цяла седмица, за да отида пак при него и да го помоля да ми обясни по-подробно. След това, още след следващия цикъл направих още една хистероскопия при Славчев, преди ову и всичко беше абсолютно наред!
Има подробно описание и на двете ми премеждия в дир-а, пак via:)
Hajde, stiskam palci!

« Отговор #8 -: Октомври 24, 2005, 15:44:54 pm »
Виа, благодаря много! И при мен са едни странности, дето ту ги има, ту ги няма и никой няма идея какво с :(
Ще докладвам другия месец как върви работата :)
Поздрави :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #9 -: Октомври 24, 2005, 15:59:04 pm »
Дано да няма основания за притеснения и да се окаже фалшива тревога:)
То и при мен така тръгна и за малко да ме вкарат в лудницата :twisted:
На снимка след лапароскопия се оказа, че контрастното вещество се е изпарило и че съществува нещо странно в матката?! Пфу, добре, че не им вярвам 100% на някои лекари и си правя справка с интуицията...
Късмет, Фреши, чакаме да се похвалиш!
Поздрави!

*

WHITE

« Отговор #10 -: Октомври 25, 2005, 13:04:53 pm »
Фрешче,аз правих диагностична хистероскопия в Шейново през април."всичко" свърши за няколко часа : пълна упойка,манипулация и излизане от упойката.След това обаче започна останалото:10 дни кървене и страхотни болки,за финал прекрасен цистит и по шепа антибиотици 5 дни.Освен това и до ден днешен никой не благоволи да ми напише епикриза.тъй като поводът за процедурата беше двурога матка,много важно беше да се установи дали има цяла или частична преграда.Казаха ми,че е само частична и всичко е ОК.След 5 месеца направих цветна снимка и се оказа,че имам пълна преграда.Всички бяха много учудени,че ми е препоръчана хистероскопия,вместо снимка,която даде информация и за тръбите,но се опитвам да забравя неприятностите.Не те съветвам обаче да ходиш в Шейново.Няма да споменавам името на доктора,защото е семеен познат,но от тогава не съм стъпвала там.Желая ти много късмет и само положителни резултати.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #11 -: Октомври 25, 2005, 16:54:57 pm »
Специално за Шейново напоследък чувам доста хора да се оплакват от инфекции след престой там. Явно има вътреболнична инфекция с която даже не се борят. По повод на стрептококите имаше една тема попаднах в някой от форумите за майки и там всички бяха раждали в Шейново и на всичките бебетата им бяха заразени със стрептококи. А едната като казала на лекарката че бебето и се заразило там тя реагирала като че ли е нещо нормално да родиш и да ти заразят детето. Още повече че вътреболничните инфекции са страшно упорити
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #12 -: Октомври 26, 2005, 12:46:36 pm »
Благодаря за информацията и тази за Шейново. Аз съм по принцип "клиент" на МД за операции :?
При следващия УЗ, на 14-ти ден, вече лигавицата си изглежда нормално - нищо притеснително не се види. Може и да излезе някой полип най-накрая, ма..а му :evil:

П.С. Казах на лекарката в МЦРЗ, че на други места правят хистероскопия през касата, и тя се ангажира да провери този въпрос, ако е така, и те да я минават през касата - да видим какво ще излезне.
Благодаря ти, Бени!