0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

противозачатъчни ?????
« -: Октомври 09, 2007, 12:31:21 pm »
Здравейте, искам да попитам колко време изчакахте след спиране на противозачатъчните преди да започнете опити за бебе. Аз пих Ясмин в продължение на една година и  ги спрях през септември.Вечеимах мензис и макар че, лекарката ме предупреди че може да ми прескочи или закъснее си ми дойде на 28 ден. Сега мисля да изчакам още 1 цикъл и да се пробваме. Мислете ли че е достатъчно? Междувременно започнах мерене на БТ за да видя има ли овулация.
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: противозачатъчни ?????
« Отговор #1 -: Октомври 09, 2007, 12:42:18 pm »
Но защо трябва да чакаш още един месец? Аз мисля, че това че си пила противозачатъчни 1г. не е причина след като искаш вече да забременееш да си работите по въпроса за бебче. Но нека се влючат и още момичета с мнения. Това е лично мое мнение. Дори до колкото знам понякога се изписват противозачатъчни за известно време за да се помогне след това на забременяването(ако греша ме поправете)
За базалната температура-аз също започвах да я мера в началото на опитите за забременяване, но после минах на тестове за овулация. Беше ми по-лесно с тях. Предполагам, че момичетата ще те посъветват ако искаш да установиш със сигурност дали имаш овулация да си направиш фоликулометрия.
Успех и скорошно забременяване!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2007, 13:00:19 pm »
И аз мисля че не трябва да чакаш
« Отговор #3 -: Октомври 09, 2007, 13:04:34 pm »
няма пречки да изкаваш още, но е добре да отидеш на док или да започнеш следене на О чрез тестове или БТ :goodluck:
*
« Отговор #4 -: Октомври 09, 2007, 13:06:56 pm »
На мен док. ми каза, че след първия нормален цикъл може да се започне с опитите. Даже е препоръчително, тъй като яйчниците дълго време са били подтискани и след спиране на противозачатъчните се активизират и са по-активни. Аз лично като ги спрях изчаках 3 месеца (по други причини). Е, бебе още няма.
/>
« Отговор #5 -: Октомври 09, 2007, 13:51:59 pm »
лекарката каза, че е добре да изчакам няколко цикъла за да се произведат качествени яйциклетки, но каза че и да стане по- рано  няма проблем за плода. Иначе изчаквам понеже пия и др. лекарства и ще ги приключвам  средата на ноември, та тогава планувам да почваме опитите. Много се вълнувам дано стане бързо.
*
« Отговор #6 -: Октомври 09, 2007, 19:58:55 pm »
беба
междувременно може да почнеш да пиеш фолиева киселина,ако вече не пиеш де  :)
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #7 -: Октомври 09, 2007, 22:13:09 pm »
Здравейте и аз искам да се включа :).Аз също пих около 8 месеца противозачатъчни.И след това като ги спрях не ми доиде веднага и отидох на лекар.Той ми каза че след последната опаковка която съм изпила трябва да изчакам поне един цикъл.Ама аз от край време нямам нормален цикъл и затова изпих о6те една опаковка но за 7 дни.Нещо като ударна доза.Ама цикъла си ми доиде самичък то4но на датата на която си трябва6е.Препоръча ми да пия и фолиева киселина и да започвам с температурата.Неговото мнение беше че ще имам проблем защото според него(доктора)нямам овулация.а виж ми графиката.:) Овулация имах точно когато си трябва.Мила не се отчайвай.Аз ще те посъветвам да не си напрегната и да се успокоиш.Това е най-важното миличка.:)Имай малко турпение.Когато си е времето бебето ще си дойде.:):):)целувам те мила и ти пожелавам всичко най най....:) :bighug:
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #8 -: Октомври 09, 2007, 22:30:36 pm »
Привет и от мен. Моето мнение е различно, но това не значи, че е вярно. Най-добре послушай лекаря си. Аз ги спрях година и половина по-рано, защото ми казаха, че трябват поне 6 месеца. Вярно е, че хормоните, отговорни за зачеването се възстановяват удивително бързо и дори увеличават способностите си. Не така обаче ми казаха тогава, че става с тези, отговорни за износването на плода...

*
« Отговор #9 -: Октомври 09, 2007, 23:29:44 pm »
Аз съвет не мога да ти дам, а само малко факти: моят доктор ми ги изписа да ги пия 3 месеца преди ИКСИ-то. Аз го погледнах скептично, а той ми каза, ако не искам да не ги взимам, но той ги препоръчва.
В този ред на мисли сигурно е вярно това, което казват момичетата, т.е. че не е нужно да чакаш.

« Отговор #10 -: Октомври 10, 2007, 12:06:34 pm »
Моята лекарка каза, че имало значение какво са точно противозачатъчните. Имало и такива при които се чакало 6 месеца, но Ясмин били много "леки" и нямало нужда от толкова дълъг период, а само да изчакам да мине нормален цикъл. Аз затова си бях решила 2 цикъла да чакам и да почвам. А  фолиева кисилина почнах да пия от септември веднага след като спрях Ясмина.
« Отговор #11 -: Октомври 12, 2007, 10:42:57 am »
Здравейте,вклачвам се в темата защото и на мен ми каза лекарката да пия противозачатъчни 6 месеца.Имам 2 аборта кухо яйце и сега правя разни изследвания незнам вече колко на брой.Такмо си правех сметка след 2 месеца да почнем бебеправенето и тя днес след прегледа като ми каза,че трябва 6 месеца да пия противозачатъчни за да може после по бързо да забременея и да задържа плода направо ми се дорева и се отчаях.Незнам това нормално ли е да пия 6 месеца противозачатъчни.Ходих при доста лекари но никой не ми е препоръчвал това.Някой чувал ли е нещо по въпроса.Ще съм ви благодарна ако пишете.
« Отговор #12 -: Октомври 12, 2007, 18:00:18 pm »
Аз само съм чувала, че се прихваща по бързо след противозачатъчни, така че може и да има нещо в предвид твоята лекарка.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #13 -: Октомври 12, 2007, 18:12:31 pm »
Имам 2 аборта кухо яйце и сега правя разни изследвания незнам вече колко на брой.Такмо си правех сметка след 2 месеца да почнем бебеправенето и тя днес след прегледа като ми каза,че трябва 6 месеца да пия противозачатъчни за да може после по бързо да забременея и да задържа плода направо ми се дорева и се отчаях.Незнам това нормално ли е да пия 6 месеца противозачатъчни.Ходих при доста лекари но никой не ми е препоръчвал това.Някой чувал ли е нещо по въпроса.Ще съм ви благодарна ако пишете.
Не виждам логика, след кухо яйце да се препоръчват зачатачъни. Освен ако не се получават по-качествени яйцеклетки? По-добре наистина питай и друг лекар преди да започнеш с хапчетата.
Ето ти една статия за кухо яйце:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=766&Itemid=37
В нея има някои препоръки и обяснения. Желая ти успех!

*

sunsmile

• *
  • 2
  • Не се предавай!
« Отговор #14 -: Октомври 21, 2007, 17:45:20 pm »
Здравей беба, аз също пих противозачатъчни Ясмин в продължение на 1 год. Бяха ми казали да изчакам от 3 до 6 месеца, след като ги спра, и тогава да започнем с опитите за бебе. Причината беше, че по време на приема, тялото страда от недостиг на витамини от групата В, част от която е и фолиевата киселина. Затова времето за изчакване е необходимо единствено, за да си набави организма загубите.

Ясмин определно са "леки" противозачатъчни (много добре ми действаха!) и поради тази причина смятам, че не изтощават прекалено много организма! Аз не съм лекар обаче! Най-важното е да започнеш да пиеш фол. киселина, но ти вече го правиш!  :balk_103:

Желая ти :goodluck:, бързо забременяване и успешна бременност!