0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
FT3, FT4,TSH,TAT MAT????
« -: Октомври 25, 2005, 16:20:58 pm »
Здравейте момичета,
 моля да ми кажете кога се изследват
 FT4, FT3, TSH, TAT ,MAT ? т.е. дали трябва да е по време на цикъла,
както се отнася за женските репродуктивни хормони или това няма значение за щитовидните хормони ?  
Аз съм от месец на Фемоден - противозачатъчни, заради киста на десния яйчник, като целта е да се спука.
Второто ми питане е:
 дали тези хапчета влиаят при изследване на нивата на хормоните?
Как мислите вие? :(
Благодаря
FT3, FT4,TSH,TAT MAT????
« Отговор #1 -: Октомври 25, 2005, 17:17:35 pm »
Доколкото знам за тези хормони няма определени дни и могат да се изследват по всяко време.Поне на мен ми ги изследваха така.През юни и юли ми правихя няколко пъти тези хормони в различни дни от месеца,но стойностите си бяха все същите.
А за TSH иFT4 си сикай направление-те се полагат безплатно от здравната каса.Другите за съжаление се плашат-цената е около 20 лв на хормон в зависимост от лабораторията.
Успех:)
Разумът е даден на човек, за да разбере, че не може да се живее само с разум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
denis
« Отговор #2 -: Октомври 25, 2005, 20:44:26 pm »
За тироидните хормони - изследване сутрин на гладно,да не е пито кафе.Това го помня защото аз немога без кафе и за мен беше кошмар. :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
FT3, FT4,TSH,TAT MAT????
« Отговор #3 -: Октомври 25, 2005, 20:52:24 pm »
Цитат на: black_panter
А за TSH иFT4 си сикай направление-те се полагат безплатно от здравната каса.Другите за съжаление се плашат-цената е около 20 лв на хормон в зависимост от лабораторията.

И FT3 се поема от касата. Само ТАТ и МАТ - не. Иначе наистина може да се изследват по всяко време на цикъла.

Пантерке, ти къде изчезна, мила. Какво става с теб?
FT3, FT4,TSH,TAT MAT????
« Отговор #4 -: Октомври 25, 2005, 21:39:46 pm »
Мен и  FT3 ме накараха да си го платя,но явно нещо не е било наред при мен.То и без това ме изледваха няколко пъти.И ехографията на счетовидната жлеза пак си я плащах.
А ниче Зайче, тая година направо се съсипах от боледуване-3 месеца ме мъчиха докато разберат какво ми-то не беше туберколоза,лимфома и какво ли още не направо ме съсипаха от изследвания докато накрая се оказа,че съм искарала три вирусни пневмонии и сега имам тежък хроничен бронхип.А най последното от този месец е разширени вени.Та така исгубих се по доктори за съжаленив.Ама не им се давам лесно де :wink:
FT3, FT4,TSH,TAT MAT????
« Отговор #5 -: Октомври 25, 2005, 22:03:52 pm »
Да,и мен ме накараха всичко да платя-хормоните и ехография на щитовидната,накрая се оказа,че при мен няма връзка със забременяването,по точно с незабременяването.
FT3, FT4,TSH,TAT MAT????
« Отговор #6 -: Октомври 26, 2005, 06:36:24 am »
Пантерке, дано вече да си здравичка!
FT3, FT4,TSH,TAT MAT????
« Отговор #7 -: Октомври 26, 2005, 14:11:05 pm »
Зайче,не съм много добре,но поне не се предавам:)И все някой ден ще се оправя-то поне не излезе лимфомата както ме бяха наплашили,че майка ми от това почина и ми беше много гадно докато чаках резултатите.
Сега съм горе-долу и смятам само към горе да вървя :wink:
FT3, FT4,TSH,TAT MAT????
« Отговор #8 -: Октомври 26, 2005, 14:13:49 pm »
Цитат на: black_panter
смятам само към горе да вървя :wink:

Само така  :D
*
FT3, FT4,TSH,TAT MAT????
« Отговор #9 -: Октомври 26, 2005, 14:16:16 pm »
Абе ти и едно пиене ни дължиш, ама айде на другата среща :wink:  :D  :P