0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

pettq

изследване за антитела
« -: Октомври 22, 2005, 11:43:58 am »
Здравейте момичета!
Отидох при гинеколожката,която посещавам от време на време.С нея общувам много трудно.Тя е много особен човек.
Четейки тук във вашия форум(за който получавате едно голямо БРАВО и БЛАГОДАРЯ че ви има)решихме с моя мъж да си направим изследване за анти тела.Аз дали не образувам антитела към неговите сперматозоиди, а той към собствените си(доколкото съм разбрала от това което чета тук).
"Моята" гинеколожка,освен че не ми даде направление за тези изследвания,ами и ми се накара че чета от тук и там и съм се мислела за голяма специалистка.
Исках да ми обесни какво изследване се прави и къде по-точно да отида.
Моля ВИ обеснете ми Вие.
Къде да отида ,какво да кажа(как точно се нарича изследването,за да не объркам нещо)и в какво се състои изследването.
В клиника или може напр. в Цибалаб.
Много ви моля и благодаря.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
изследване за антитела
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2005, 13:19:27 pm »
Здравей,pettq !Напиши нещо повече за вас - докъде сте стигнали,от колко време опитвате,какви изследвания сте правили досега.Ако сте от "неизяснените" тогава наистина е хубаво да направите тези изследвания за антитела,но първо има много други.Не съм сигурна,че мога да ти дам компетен отговор,но от това,което знам трябва първо да ти вземат секрет от влагалището,след,като сте правили секс с партньора ти,за да остановят дали твоята цервикална слуз не "убива" сперматозоидите му.Другите тестове са кръвни - за антитела.Трябва и двамата да дадете кръв за изследването.И накраят - правя се генетични изследвания за съвместимост - резултатите излизат след около месец.Виж,искам да ти помогна,но ми се струва,че не си прочела достатъчно във форума по темата.Всичко,което ти написах ми предстои и на мен,така,че не е е от личен опит,а от опита на другите момичета.Сигурна съм,че ако седнеш и почетеш повече ще се информираш напълно :goodluck:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
изследване за антитела
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2005, 16:15:44 pm »
Петя, антиспермални автоантитела (те.е антитела у мъжа спрямо неговите собствени сперматозоиди) се изследват в неговата сперма като част от спермалния анализ. Трябва да даде еякулат като за спермограма в специализиран център, в който се прави това изследване.

В такъв център може да се направи и посткоитален и/или пенетрационен тест, за да се види дали ти имаш антиспермални антитела.

И за двата теста не можеш да ползваш направление, защото касата не ги е предвидила, а ще трябва да си ги платиш.

И не си първата, нито ще си последната, на която се карат, че чете. Ти обаче си чети. Просто има лекари, които не обичат грамотните пациенти. Но има и от другия вид.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

pettq

изследване за антитела
« Отговор #3 -: Октомври 22, 2005, 17:02:54 pm »
Мели,благодаря за отговора.
Исках направление в смисъл да ми каже къде да отида и какво точно да направя,за да не изглеждам'тъпо'.Исках да ме насочи, изобщо неставаше  въпрос за безплатни изследвания.
А в клиниката на Канделаров всички тези неща мога ли да си ги направя?Разглеждах сайта им но неможах да отворя нито ценоразписа нито изследванията.
Все пак едно голямо благодаря  от мен.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
изследване за антитела
« Отговор #4 -: Октомври 22, 2005, 18:11:40 pm »
Цитат на: pettq
Мели,благодаря за отговора.
Исках направление в смисъл да ми каже къде да отида и какво точно да направя,за да не изглеждам'тъпо'.Исках да ме насочи, изобщо неставаше  въпрос за безплатни изследвания.
А в клиниката на Канделаров всички тези неща мога ли да си ги направя?Разглеждах сайта им но неможах да отворя нито ценоразписа нито изследванията.
Все пак едно голямо благодаря  от мен.

А, ясно, сега разбирам. Няма да изглеждаш тъпо. :)

Не, не можеш да ги направиш в лаборатория. Трябва да отидеш в клиника, която се занимава със стерилитет (ин витро център). И изобщо най - добрият вариант е да намериш специалист, който се занимава с репродуктивна медицина и заедно с него да обсъждате необходимите изследвания и поведение. Щом си от София, имаш достатъчно голям избор.

Успех!

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
изследване за антитела
« Отговор #5 -: Октомври 24, 2005, 15:49:59 pm »
Петя, ние сме правили изследване за антиспермални антитела при двамата - в клиниката на Щерев, струваше 60 лева, т.нар. MAR тест. Там ембриолозите бяха любезни и ни обясниха всичко. (www.ivf-bg.com)

Успех :D
Благодаря ти, Бени!