0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос относно гърдите при бременност
« -: Ноември 11, 2007, 09:54:07 am »
 Здравейте, момичета.Бременна съм в осма седмица и от две дена гърдите не ме болят така, както преди.Много по слабо и само при допир.Ужасно съм притеснена, защото съм с два миседа.Може ли някой да ми помогне с малко информация относно тези признаци, защото ще полудея.Обхващат ме най-различни чувства.Само да допълня, че при мен няма гадене.Благодаря много
*
Re: Въпрос относно гърдите при бременност
« Отговор #1 -: Ноември 11, 2007, 10:06:10 am »
Не е задължително да те болят гърдите през цялото време. Може и въобще да не болят, а само да има напрежение. Много е индивидуално. Мен при всяка бременност ме боляха гърдите и постоянно си ги пипах, когато не ме боляха, за да проверя дали има напрежение. :lol: Луда работа. 
Когато имаш най-малкото притеснение, обаждай се на лекаря си, за да разсее притесненията ти. Тук каквото и да напишем, нядали ще се успокоиш.
Пожелавам ти искрено тази бременност да е успешна. При мен също стана чак от третия път. Успех Аладина!
*

motoneti

• *
  • 47
  • Красавеца на мама!
« Отговор #2 -: Ноември 11, 2007, 10:19:07 am »
Не е задължително да те болят .Аз също не съм имала нито повръщане нито болки в гърдите.Успех дано се успокоиш.
*
« Отговор #3 -: Ноември 11, 2007, 10:23:55 am »
При всяка жена е раzлично. Не мисля, че намаляването на болката в гърдите ти може да е покаzател zа неЩо нередно.
Дано съмненията ти са напраzни  :crossfingers:.
« Отговор #4 -: Ноември 11, 2007, 11:31:28 am »
Благодаря, Ви за бързите отговори.Това което ме притеснява е, че до сега са ме болели, а изведнъж много, много слабо.Незнам това възможно ли е? Дали не е предвестник на нещо лошо?
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #5 -: Ноември 11, 2007, 18:12:46 pm »
При мен също в началото на бременността ме боляха и 1 седмица по-късно
спряха, така че не се притеснявай излишно.Не са показател дали бременността се развива нормално.
« Отговор #6 -: Ноември 11, 2007, 19:30:12 pm »
Здравей Аладина. Напълно те разбирам аз съм в същото положение и съм направо като луда. Мен много ме болят гърдите(дори от водата като се къпя), но има дни които почти не ме болят и направо полудявам. Едиственото спасение е да отидеш да те видят и да те успокоят, че всичко е наред. Аз ходя през седмица  на УЗ, иначе имам чувството че полудявам.
*
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2007, 23:14:09 pm »
При всяка жена е раzлично.

Това е така, както и различните бременностти при една и съща жена не е задължително да протичат по един и същи начин.
Описанияот теб пример се е случвал при мен два пъти - единият път завърши с мисед, но не бяха само гърдите, а просто всички симптоми на бременност отшумяха, а другият път завърши с раждане на живо и здраво бебе.
И аз съм с два миседа, успях третия път!

Но параноя имах, и то голяма. Звънях, ако нещо много мепритесняваше  на лекаря си и си записвах час да ме види. Знам, че ходех излишно често, но само така се успокоявах...до следващите две седмици, толкова ме държеше :wink:
« Последна редакция: Ноември 11, 2007, 23:17:17 pm от tzvetenze »
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #8 -: Ноември 11, 2007, 23:19:58 pm »
Не е задължително да е показател за нещо лошо, това, което описваш. При първата ми бременност, завършила с мисед, напрежението е гърдите продължи и малко след него. При успешната ми бременност с Кристина напрежението беше доста по-леко и спра доста рано.
Успех!
« Отговор #9 -: Ноември 15, 2007, 00:45:28 am »
Въобще не са ме боляли гърдите. Дори напрегнати не бяха. Заболяха ме за около 3 дни в 14 седмица, когато изведнъж се уголемиха и това беше.
  09.11.2007