0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

има ли билки против гъбички?
« -: Октомври 28, 2005, 14:52:21 pm »
Здравейте, прекрасни дами!

Дали има билки против гъбички? Голям тормоз са! Докторът каза, че винаги съм си ги имала, но нещо ги е провокирало да се размножават. А не ми се иска да вземам лекарства...
*
« Отговор #1 -: Октомври 28, 2005, 15:36:30 pm »
За гъби - мисля, че няма билки. И не ти се разминават многото хапчета.
« Отговор #2 -: Октомври 28, 2005, 15:53:56 pm »
Те това е! Тихата паника започва да ме обхваща...... Благодаря ти много, все пак. Спестяваш ми лутане.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #3 -: Октомври 28, 2005, 16:01:15 pm »
И преди съм се двоумяла дали да споделя с вас една изпитана рецепта, която моята майка ми каза, защото не мога да кажа дали е за гъбички или друг вид микроорганизми :? Тя естествено не лекува, но може да се използва за временно облекчаване на познатия на всички ни дискомфорт и лек сърбеж.
Аз я прилагам, когато нямам възможност в близките ден-два да отида на лекар.
А рецептата е проста: запарват се листа от смрадлика (няма определена дозировка) и след това се подмивате с прецедената вода няколко пъти на ден.
На мен ми помага, но пък никога не съм си правила експеримента след процедури със смрадлика да си направя микробиология, за да видя дали гадинките наистина са изчезнали :lol:
Намерихме нашето синче.
« Отговор #4 -: Октомври 28, 2005, 16:21:23 pm »
Пети_пати,
             :lol:
страхотно ми хареса мотото ти. Но пък има и друго: помогни си сам, че и Господ да ти помогне. Правя си промивки със смрадлика 1-2 пъти седмично. Наистина облекчава, но не смея да ги правя по-често - знам ли накъде ще отиде микрофлората ....
Докторът ме накара да си пусна изследвания за хламидии и кръвна захар. Гъбичките били обичайни при висока кръвна захар и отслабена имунна система. Дали пък, ако си подсиля някак имунната система, няма да ги обезокуража и да спрат да се множат?
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #5 -: Октомври 28, 2005, 16:46:13 pm »
Съжалявам, че не мога да ти помогна с повече информация. Аз съм получавала гъбични инфекции след прием на силни антибиотици, но след това бързо ги преборвам с нови лекарства :wink: Смрадликата е само в "спешен случай" :lol:
А лекаря може да ти предпише и лекарства за засилване на имунната система.
Ако комбинираме моето и твоето мото (което си написала) току-виж сме успели :D  :wink:
Намерихме нашето синче.
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2005, 15:30:16 pm »
преди няколко месеца бях пила абтибиотици и естествено се появиха симптомите за гъбички. Не смеех да пия лекарства защото беше след овулация. Направих следното-купих си някакви пробиотица(лакто-незнам какви си), започнах диета на кисело мляко, зеленчукови манджи  и сурови зеленчуци. И много суров лук.
Бани на д-то с невен (около шепа цветове на 1-2 л вода).
Вярвате или не, симптомите утихнаха и изчезнаха. Не казвам, че съм се излекувала,  но мисля, че окончателно излекуване от гъби е почти невъзможно. А иначе има един български илач, от който съм доволна-Фунголон.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Октомври 31, 2005, 16:05:57 pm »
Смрадликата е много хубава билка.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2005, 16:52:23 pm »
Благодаря ти, Аля-Аля!     ylinfant

Голяма надежда ми даваш, защото недолючвам антибиотици.
Кажи ми, моля те, откъде мога да взема пробиотици и как да разбера какъв точно вид трябва да са?
А относно баните с невен - какво го правиш невена? Запарваш ли го или го вариш, и колко време?  
 :bubblebath:
« Отговор #9 -: Октомври 31, 2005, 16:54:23 pm »
Благодаря ти, Аля-Аля!     ylinfant

Голяма надежда ми даваш, защото недолюбвам антибиотици.
Кажи ми, моля те, откъде мога да взема пробиотици и как да разбера какъв точно вид трябва да са?
А относно баните с невен - какво го правиш невена? Запарваш ли го или го вариш, и колко време?  
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2005, 10:47:55 am »
Цитат на: Cheburashka
   ylinfant

ГолКажи ми, моля те, откъде мога да взема пробиотици и как да разбера какъв точно вид трябва да са?

Ами, отиваш в някоя аптека и питаш за пробиотици или лакто бацили някакви. А, невена го варя 1-2 минути и после го кисна докато стане с телесна температура.
При мен проработи, дано и на теб да ти свърши работа.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2005, 10:52:41 am »
Цитат на: Cheburashka
Голяма надежда ми даваш, защото недолючвам антибиотици.

Гъбичките не се лекуват с антибиотици, така че страховете ти са необосновани.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу