0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за овулацията, конретно...
« -: Декември 01, 2007, 15:58:15 pm »
Моля да ме извините за начало, тъй като тази тема е коментирана поне 1000 пъти, но все пак искам да ви попитам:

Моят цикъл има странна периодичност:
Януари - 28 дни
Февруари - 33
март - 28
април - 31
май - 30
юни - 29
юли - 35
август - 32
септември - 35
октомври - 28
Предполагам че овулацията ми всеки път е в различен ден, нали. Имам ли възможност при такъв цикъл да забременея?  :oops:
Благодаря ви предварително за отговорите и извинявайте!!!  :wink:
« Последна редакция: Декември 01, 2007, 16:02:46 pm от snuki »
Re: Въпрос за овулацията, конретно...
« Отговор #1 -: Декември 01, 2007, 16:08:48 pm »
Няма как да стане ясно единствено по дължината на цикъла, бива да посетиш гинеколког за да направиш фоликулометрия и да се види имаш ли овулация и кога е тя, други варианти като за начало са тестове за овулация и мерене на базална температура. Почети из форума, има много информация как се опраделя кога си в овулация, също така можеш да ползваш календара, той ти показва предполагаемите дни за овулация.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #2 -: Декември 01, 2007, 16:25:48 pm »
Благодаря Ledena_luna, до сега се водих по календара, а от този месец почвам с меренето на температурата.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #3 -: Декември 01, 2007, 16:34:45 pm »
аз не виждам нищо чак толкова нередно в дължината на цикъла, нали знаеш че той се дели на 3 фаза, като постоянна е само третата- лутеална фаза, след настъпване на овулацията
другото колежката ти го е казала  :lol:
успех
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #4 -: Декември 02, 2007, 22:37:48 pm »
Разбира се, че имаш шанс да забременеш, още повече - това вариране в циклите ти не означава непременно проблем. Добре е да посетиш гинеколог, който да ти направи фоликуметрия и да ти каже кога точно е овулацията ти. Можеш да правиш и тестове за овулация, които съчетани с мерене на базалната температура и следене на цервикалната слуз да те насочат към евентуалната дата на овулацията.
Най - сигурно е, обаче чрез фоликуметрия да се установи кога точно е овулацията.
« Отговор #5 -: Декември 03, 2007, 09:41:34 am »
Благодаря tani77!
От тази седмица тръгвам по доктори, да видим какво е положението...
Надявам се да не се налага нещо по-сериозно :wink:
« Отговор #6 -: Декември 03, 2007, 10:05:36 am »
Снуки ,най-доброто решение на въпроса с овуто е фоликулометрия както са ти казали момичетата.Успех .
*
« Отговор #7 -: Декември 03, 2007, 16:49:52 pm »
Снуки, моят цикъл беше на 28дни +/- 12 часа. При фоликулометрия се установява, че овулацията ми е всеки път различна - между 14 и 17 ден. Една фоликулометрия и следене на БТ ще са ти от полза.

« Отговор #8 -: Декември 04, 2007, 15:01:18 pm »
Благодаря ви момичета!!! От утре вече тръгвам наистина по лекари да видим как е положението :ask: :eggsperm: