0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Забременяване след аборт
« -: Ноември 02, 2007, 14:13:30 pm »
Здравейте на всички,от 3 месеца със съпруга ми правим опити за бебче и не става.Миналата година юни месец ми се наложи да направя аборт по медицински причини и ни казаха след 6 месеца да опитаме пак.След което живота ни завъртя и чак сега започнахме да правим опити за бебенце.Гинекологът ми каза,че абортът е направен много добре,правих си цитонамазка/имам малка раничка и ПАП2/,пия фолиева киселина,но нищо....Знам ,че 3 месеца са малък период за да си мисля че има проблем,но пък съм чела че след аборт трудно се забременява.Има ли истина в това?
Re: Забременяване след аборт
« Отговор #1 -: Ноември 05, 2007, 12:56:07 pm »
 Според мен не. Януари миналата година - направих аборт /бебето беше спряло да се развива/ Лекарите ми казаха да се пазя поне 6 месеца. Но не ги послушах. И само след 2-3 месеца забременях отново. Но направих спонтанен аборт. По-скоро след аборт трудно се задържа, защото матката и самият организъм не е възстановен.
 Според мен трябва да махнеш раничката, посъветвай се със специялист каква и къде е точно раничката, защото може и тя да е причината. Знам също, че възпаление на яйчници,тръби и т.н. също пречат на забременяването. Имам две познати, който след като излекуваха, макар и малко възпаление забременяха почти веднага.
 Успех!!! :D
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Ноември 05, 2007, 14:13:06 pm »
подкрепям горното мнение.
не е вярно, че се забременява по-трудно след аборт, ако абортът не е причинил някакви здравословни проблеми.
първо излекувай раничката!
3 месеца е много кратък срок за зачеване.

успех!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #3 -: Ноември 05, 2007, 23:50:49 pm »
не мисля че е трудно забременяването...аз не съм правила аборт но една много добре моя приятелка прави...след около 6 месеца след това и забременя...в смисъл че според мен ако аборта е направен както трябва...не би трябвало да има проблем...защото знаем за "кадърните докита" нали???друга моя приятелка от такъв доки си навлече много главоболия...дано на никой не му се налага да се допитва до тях!!! :x

Извинявам се за тона накрая-просто някои докита са толкова "невежи"....
*
« Отговор #4 -: Ноември 06, 2007, 10:47:46 am »
Аз също мисля,че ако е направен кадърно,абортът не е пречка за забременяване.А мога ли да ви попитам в тази връзка-аз също имам раничка...знам за нея от доста време,но последният път ми казаха,че не била за махане 8O...това какво значи,че ако ми е добре цитонамазката,значи раничката не се пипа,така ли?
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
« Отговор #5 -: Ноември 06, 2007, 11:20:24 am »
kali76,за пръв път чувам,че може раничка да не е за махане,те не стават ли по-големи ако не се махнат(защото при полов акт нали има триене..и така може да се разшири)!аз съм имала преди време и ми я гориха с ток мисля :oops: !не е толкова страшно..но и аз знам че може да пречи на забременяване..затова моя съвет е също като на другите момичета да я махнеш!!док,сигурно ти е казал,че не е за махане,защото е много мъничка..но той знае ли че правиш опити за забременяване?може да го питаш директно,дали не е проблем за да стане бебето,че я имаш(дори да е съвсем мъничка)!!успех
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #6 -: Ноември 06, 2007, 18:17:15 pm »
kali 76 всичко що е раничка или възпаление или някакво си малко нещо там може да ти създаде ГОЛЯМ проблем...лекувай на време мила.успех и от мен :).

PP:не искам да те плаша ок? просто бъди внимателна  :wink:
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #7 -: Ноември 06, 2007, 20:01:13 pm »
Подкрепям момичетата в казаното - ако абортът е свястно направен, не е пречка! Аз забременях на третия месец след мисед и кюртаж.
Дано при теб скоро дойдат добрите новини!!!  :bighug: :crossfingers: