0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sonya

Билките на д-р Тошков
« -: Октомври 31, 2005, 14:07:29 pm »
Здравейте, мили дами,

Тъй като от месец приемам билките на д-р Тошков, реших да се поразровя за мнения относно тяхната полза или, не дай Боже, вреда. Аз от дълги години имам проблеми (не искам да отегчавам всички, и затова няма да изпадам в подробности) и понеже пробвах какви ли не лекарства, реших да сменя антибиотиците с билки. Освен това, от 2-3 месеца се борим и за бебче, реших да си помогна и по този повод с билки. Приемам следните билки на д-р Тошков:
1. Цистофемин - 3х2/ден
2. Циклонорм - 3х2/ден
3. Бял равнец - 2х2/ден

Видях тук една дискусия по същата тема, но от преди повече от година. Сега ми се иска пак да Ви попитам, ако някоя от Вас има наблюдения, било то от личен опит или от опита на познати, да сподели мнението си.
Благодаря Ви предварително.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Билките на д-р Тошков
« Отговор #1 -: Октомври 31, 2005, 14:11:58 pm »
Аз имам опит - виждала съм вреда на пациенти (не се резобрират и запушват червата).

Антибиотици с билки не могат да се сменят. Ако има инфекция, която налага лечение, няма да стане с билки.

Освен това билките не се усвояват смлени, а трябва активните им вещества да се извлекат (с вода или алкохол).

С две думи - аз съм против.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Билките на д-р Тошков
« Отговор #2 -: Октомври 31, 2005, 14:48:24 pm »
Макар че се славя тука като привърженик на билколечението, за такива таблетки и аз съм против, защото първо не се знае дали веществата в тези хапчета действително се съдържат и второ - ако ги има как се усвояват от организма. Така че си варя чайчета и пия.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Билките на д-р Тошков
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2005, 15:06:01 pm »
Цитат на: sonya
Освен това, от 2-3 месеца се борим и за бебче, .

това е абсурдно. един съвет - не се борете ми се обичайте, шансът е многократно по-голям!
*

sonya

Билките на д-р Тошков
« Отговор #4 -: Октомври 31, 2005, 16:02:07 pm »
Благодаря Ви, мили дами, за бързите отговори. Дадохте ми повод сериозно да се замисля за прибързаното си решение относно тези билки.
Мила Manhattan, не съм искала да прозвучи абсурдно, просто не съм вложила лош смисъл в тази дума, извинявайте всички, ако е прозвучало така. Все още не приемам опитите за бебе като борба.
Благодаря Ви още веднъж, страхотнот е, че Ви има.
*
Билките на д-р Тошков
« Отговор #5 -: Ноември 01, 2005, 13:23:09 pm »
Моите впечатления относно  Цистофемин са много добри. Пия го около дните на овуто, но не редовно и само при нужда. В повечето случаи имам късна овулация  и болки в яйчниците от време на време, които продължават около седмица до настъпването и. Веднага щом ги усетя вземам за един ден 3х2 таблетки и след 1 – 2 дни БТ ми се покачва значително и болките ми изчезват. А този признак говори за настъпила овулация. Предполагам, че фоликулите ми по някой път се пукат много трудно, а таблетките спомагат това да стане по-бързо. Но като ви чета - дано само да не си внушавам, че помагат :wink: .