Здравейте на всички форумки,
отдавна чета този форум,но сега за първи път реших да споделя с вас моя проблем. Сигурно тази тема е дискутирана нееднократно, но ми е много депресирано и имам нужда да споделя.
Точно преди една година при обикновен гин. преглед ми откриха миомен възел на външната стена на матката, тогава беше около 4 см. Лекарката препоръча тогава да изчакаме 6-7 месеца да видим как расте. В края на юни беше почти 7 см; докторката спомена, че май е най-добре операция, и ми пусна хормонални изследвания, хламидии и цветна снимка. Но лятото беше дошло и реших да отложа решението и нагласата за операция след отпуските. Така изтече и септември; и в средата на октомври вече твърдо бях решила да започна да действам по въпроса, когато ми закъсня и разбрах, че съм бременна. Искам да кажа, че това е много желана бременност, омъжена съм от 6 месеца и още преди сватбата спряхме да се пазим със съпругът ми. Сега съм 6-7 г.с.; нямам никакви неприятни прояви на бремеността, с изключение на подутия ми и твърд корем; който се оказа от миомата, достигнала до почти 10 см. Лекарката ми каза, че препоръчва аборт и операция на миомата; според нея няма да изкарам повече от 20 г.с. Аз естествено ще потърся още 1-2 мнения на специалисти; но много тежко ми стана, като ми го каза докторката-още повече че беше доста безцеремонна и ме обвини в нехайство.
Това е моята история; наистина се надявам да завърши успешно(ако съм имала късмет, според лекарката). Ако някой има впечтления върху подобни случаи, или препоръка за добър специалист по патолог.бременност, моля да ми сподели.