0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vesi (базална температура - бел. мод.)
« -: Ноември 15, 2005, 12:38:36 pm »
Здравейте,от доста време не бях писала тук и гледах да не мисля много по темата,но......Два месеца бях спряла да си меря температурата ,тестовете и всичко което ме кара да правя секс по график и този месец вече започна да ме човърка и започнах да си меря температурата.Днес ми е 7 ден от началото на цикъла,а температурата ми е 37.2 с нормален терм.,доста странно ми се видя и реших да я премеря и с дигитален-там отчете 37.1
Как мислите -според мен тази темп не е нормална за началото на цикл,а не съм нито болна нито имам някакви признаци да се разболявам........Някой имал ли е подобен случай и от какво може да е тази темп?
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #1 -: Ноември 15, 2005, 12:49:54 pm »
Здравей Веси,

Първо - кажи къде мериш температурата?
Второ - пиеш ли някакви лекарства?
Температурата измерена анално е с 0.1 -0.3 десети по-висока от тази мерена в устата например (но това сигурно го знаеш).
А иначе мога да кажа, че температурната крива е индивидуална за всяка жена. Ако погледнеш моята графика ще видиш, че този месец и моята температура в първата половина на цикъла беше закована на 37.1С.
Друг е въпроса, ако толкова висока температура не е обичайна за теб :roll: .
Ако искаш повече момичета да ти отговорят, защо не си въведеш стойностите  в календара (за предходните месеци също)? :D
Намерихме нашето синче.
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2005, 12:59:05 pm »
Здравей peti_pati
Температурата я меря анално,не пия никакви хапчета сега преди три месеца пих дуфастон от 14 ден на цикъла до края,което доколкото съм информирана не влия по никакъв начин на температурата а пък и беше доста отдавна затова не сметнах за неоходимо да го споменавам
А колкото до стойностите си ги въвеждам най редовно(когато си меря температурата)Споменах горе че не съм го правила два месеца и половина-но за по предните месеци си ги има
*
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2005, 14:50:23 pm »
Изследвала ли си хормони и проследявана ли е овулацията с ехограф. И на останалите цикли температурата в първата фаза ти е в повечето случаи висока, което може да говори за ниски нива на естроген.
*
« Отговор #4 -: Ноември 15, 2005, 15:56:36 pm »
Мислите ли че наистина високите температури в първата част на цикъла са от нисък естроген.Защото последната ми графика беше с три високи стоиности преди ОВУ.А ниският естроген отговаря за качестото на яйциклетката.Ох вече съвсем се обърках и сега какво ще правя с този нисък естроген.До сега не съм видяла тема за ниският естроген.ако има някои с такъв моля да сподели в каква насока се състои лечението.
Преди време си правих едни изследвания на всички хормони и единствено естрогенът беше във стоиности супер минимални абе беше в референтните стоиности на менопауза.Лекуващият ме тогава лекар се усъмни в достоверноста на лабораторният анализ и следващият месец пуснах нови в друга лаборатория които си бяха в допустимите стоиности.И от тогава ме гложди едно такова съмнениице за този естроген.
*
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2005, 21:05:11 pm »
Само от една графика не може да се правят изводи. Едно изследване на хормони трябва да даде по-ясна картина макар, че винаги съм си мислела, че и те са относителни. Нали има месеци, в които няма овулация и накои хормони би трябвало да имат отклонения от нормите в тeзи месеци.
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2005, 09:22:11 am »
единственият хормон който съм изследвала е пролактина и то стана по мое желание с направление от ендокринолог.Гинеколога при когото ходя и който ме оперира след като му казах че съм си правила изследвания за този хормон и при моя въпрос какви други хормони трябва да изследвам и по кое време ми каза ,че няма нужда още да пускам изследвания за хормони :? и до там бяхме с хормоните.Иначе пролактина си беше в граници.Абе вече и аз не знам..........................Този месец ще се отдадем на яко бебеправене(защото предните няколко месеца беше слабо признавам си) и ако пак резултата е мензис отивам при доктора и започваме всички видове изследвания-хормони,фоликулометрии и т,н-само не знам как да накарам мъжо за спермограма.Според него всичко ни е наред и нямало нужда да си прави такава и единственият ни проблем бил че съм си мислила че има проблем
Абе както и да е ........................
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2005, 13:11:01 pm »
Vesi77,здравей!Искам само да ти споделя,че и на мен ми е трудно да накарам партньора си да си направи спермограма.Той отдава всичко на маниакалното ми желание да имаме дете.Кара ме да се успокоя,да спра известно време да мисля за това и току виж бебето стане.А относно температурата мисля,че нямаш проблем.Продължавай да я мериш и ако е необходимо се консултирай със специалист.Успех1