0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Едно притеснение...
« -: Ноември 16, 2007, 11:12:04 am »
Може ли някой да ми каже - вазможно ли е при начало на бременност да се появи сърбеж долу или някаква малка гъбична инфекция, при изрядна хигиена?
 :oops:
Благодаря ви момичета!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Едно притеснение...
« Отговор #1 -: Ноември 16, 2007, 11:27:31 am »
Възможно е

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Ноември 16, 2007, 11:28:48 am »
Благодаря, а дали е опасно или не е толкова фатално?
*
« Отговор #3 -: Ноември 16, 2007, 12:10:02 pm »
Възможно е, да. Имунитетът при бременност пада и тялото се поддава по-лесно на атакуващи бактерии, вируси, паразити.

Отиди на гинеколог. Ще те прегледат, ще ти направят микробиологично изследване и ще ти кажат какво да правиш.

Някои видове гъбички и влагалищни инфекции могат да бъдат опасни за плода.
Alexandra
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2007, 12:21:58 pm »
Все едно това трябва да се лекува независимо дали си бременна или не.
Но определено тази тема не е за този подфорум.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2007, 13:10:37 pm »
Винаги може да се появи гъбична инфекция дори и да нямаш полови контакти, понякога някой микроорганизми и бактерии , които по принцип си виреят в човешкия организъм като гъбите,надделяват и в подходящо създала се среда стават повече от колкото трябва и се получава инфекцията. Отивай бързо на лекар да те лекуват, за да не си докараш повече неприятности и да се навреди на бременността! Аз лично вече знам за един подобен случей. Дано бързо да се оправиш.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2007, 13:15:40 pm »
Благодаря ти!
Аз все още не съм сигурна дали съм бременна, но преди около 4 години бях забременяла, и малко след това получих гъбична инфекция, пак при идеална хигиена. Сега правиме опити за забременяване и ми се получи това неприятно сърбене, та си мислех дали пак не съм забременяла... ?!
Поздрави :)
*

Tamara

• 1662
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2007, 13:43:43 pm »
snuki, ти шеги ли си правиш тук?
Ако гъбите бяха критерий за забременяване, представяш ли си колко мъже щяха да са бременни. А може и да са. Разхождат се с големите си кореми под носа ни, а ние дори не подозираме, че са бременни, нали. Сигурно чакат здравната каса да покрие и раждането от мъж и тогава да идат да раждат, а. Големи тарикати са!
Лошото е, че аз нямам чувство за хумор и никак не ми харесва да ме водят за носа.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #8 -: Ноември 16, 2007, 13:47:49 pm »
Извинявай Тамара, не си правя шеги изобщо, може би ти не ме харесваш, не знам....
Просто се надявам, свързах тези неща защото никога друг път не съм ги имала, ИЗВИНЯВАЙ ОТНОВО че съм те засегнала по някакъв начин!!!!
 Нали надеждата умира последна... имам си причини да мисля че не мога да имам деца и просто се надявам!!! :?
« Отговор #9 -: Ноември 16, 2007, 15:11:26 pm »
ЕТО ЗАЩО ЗАДАВАМ ТАКИВА "СМЕШНИ" ВЪПРОСИ, ТАМАРА:

"Кандидоза

Болестотворният микроорганизъм Candida albicans се открива в тялото на всеки човек. Размножителният му процес може да излезе извън контрол в различни случаи:
- при бременност;
- наличие на други вирусни заболявания;
- прием на определени антибиотици;
- диабет;
- полов контакт със заразен;

Кандидозата може да се разпространява не само по полов път.

Диагнозата се поставя чрез микробиологично изследване.

Лечение: перорална и/или локална терапия с антимикотици за три до седем дни, след консултация със специалист."

http://www.ozc-shumen.org/?page=3.7
*

Tamara

• 1662
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2007, 15:37:00 pm »
Да имаш право да задаваш въпроси. Освен това аз не съм казала, че са смешни. Та кажи сега коя точно част в този цитат не разбра. Там прекалено ясно пише, че може при бременност да се появи. Следващите две причини са много по-често срещани, но това е отделна тема.
Освен това никъде не пише, че гъбичките са сигнал за бременност. Ако имаш съмнения за бременност можеш да си направиш тест, купен от аптеката, кръвен тест и т.н. както си му е редът.
Ако утре прочетеш, че газираното дразни гърлото, а теб те боли гърлото недей да влизаш тук и да питаш дали си пила газирано. ВЪЗМОЖНО Е.
Не мисля, че има смисъл да продължаваме тази полемика. Харесвам те точно толкова, колкото и преди да попиташ.
« Последна редакция: Ноември 16, 2007, 15:38:59 pm от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #11 -: Ноември 16, 2007, 18:23:17 pm »
Айде пак стил бг-мама! Просто ми омръзна вече от такива същества! :witch:

Мила девойко, има едни неща, тестове за бременост им казват. Тръчни до аптеката и си купи. Можеш да си направиш и кръвен ЧХГ тест за да разбереш дали си бременна. Ако ли не щеш - приятно чесане!
« Последна редакция: Ноември 16, 2007, 18:30:54 pm от lady_11 »
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #12 -: Ноември 16, 2007, 20:16:36 pm »
Айде пак стил бг-мама! Просто ми омръзна вече от такива същества! :witch:

Мила девойко, има едни неща, тестове за бременост им казват. Тръчни до аптеката и си купи. Можеш да си направиш и кръвен ЧХГ тест за да разбереш дали си бременна. Ако ли не щеш - приятно чесане!

тамара има право-МОЖЕ е много важна дума и трябва по-внимателно да се подхожда с тези неща.току виж някой прочел че гъбичката е признак на бременност и остане с погрешно мнение...А пък и ако това е критерий че сме майки...опазил ни господ!!! Ама не съм чела досега такова изказване.. :nono: