blue_sky аз също се надявам да се спре с тази безумица да се прави разлика между децата. Това е една грозна новост през последните години. Не мисля, че трябва да се прави разлика в зависимост от дохода(законовия доход). Аз не взимам за детето си пари, защото дохода ни надхвърля тези 200 на месец. Съседите също надхвърлят този доход, но те не работят по трудов договор и за държавата те са безработни. И става така, че за тяхното дете може да се дават детски а за моето не. И излиза, че ние които работим и се осигуряваме сме по-ощетени. А съседите работят без трудови договори и утре ще претендират за всичко онова за което работещия на договор се е осигурявал.
За това съм на мнение, че трябва да се спре с правенето на разлика на децата. Не може така, до скоро детските се даваха задължително за всички деца до навършване на 18г.
Аз съм за увеличаване на майчинството и за равенство при получаване на детските. Защото това, което се говори в момента е смешно-ще направят минималната работна заплата 220 лв., а майчинството ще стане от 180 на 190 лв. Та не е ли минималната работна заплата прага под,който се смята че се живее бедно и в мизерия? И от там извода, че отново се подиграват с майките и пренебрегват най- важното: грижата за малките новородени човечета, които са Бъдещето ни.